18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal"Școala de altădată" la Muzeul Județean Olt

„Școala de altădată” la Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt va găzdui timp de jumătate de an o expoziție pentru vizitatorii de toate vârstele, intitulată: „Școala de altădată”.

După adevăratele opere artistice realizate de soldați în tranșee, din ceea ce aveau la îndemână, și o altă expoziție care prezenta o adevărată istorie a bomboanelor de ciocolată accesibile românilor timp de peste un secol, găzduite de Muzeul Județean Olt în decurs de un an, colecționarul bucureștean Cristian Dumitru revine la Slatina cu o provocare de mari proporții. Miercuri, 6 noiembrie, se deschide oficial expoziția „Școala de altădată“, care poate constitui o lecție de istorie pentru cei mai tineri și o întoarcere în timp pentru părinții și bunicii acestora.

Vor fi expuse manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980. Expoziția cuprinde şi o colecție de globuri pământești din perioada 1900 – 1980.

„Publicul slătinean și nu numai poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea. Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată. Expoziția va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020“, a transmis Muzeul Județean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS