16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajÎnvăţământ în condiţii europene în oraşul Bechet

Învăţământ în condiţii europene în oraşul Bechet

Cei aproape 600 de copii care învaţă în oraşul Bechet beneficiază de condiţii europene.

Mai ales din 2016, de când şi-a deschis porţile campusul şcolar construit cu fonduri europene.

Un obiectiv care oferă elevilor şansa de a învăţa la cele mai înalte standarde.

„Avem un campus şcolar modern, la care şi eu am contribuit, în sensul că am administrat mare parte din fondurile destinate acestei investiţii. Proiectul a demarat prin 2006, s-a lucrat puţin în 2009, a fost continut din 2014 şi finalizat în 2016. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 16 milioane de lei, fonduri europene, dar şi contribuţia noastră, de la bugetul local, a fost considerabilă, de aproape trei milioane de lei. Campusul conţine o clădire cu zece clase, trei laboratoare, un cămin cu 100 de locuri, care oferă camere cu patru paturi şi baie proprie, o clădire cu zece garsoniere pentru profesori, o cantină la parter şi un club la etaj, ambele a câte 100 de locuri fiecare“, susţine primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan.

Campusul dispune şi de o cameră pentru copiii cu dizabilități. La rândul lor, garsonierele pentru cadrele didactice sunt utilate complet, inclusiv cu veselă și mașină de spălat.

Aşa arată o cameră de cămin în campusul şcolar din Bechet
Aşa arată o cameră de cămin în campusul şcolar din Bechet

Clopoţelul a sunat pentru un nou an şcolar la Liceul Teoretic Bechet

La începutul acestei săptămâni, clopoţelul a sunat pentru un nou an şcolar, iar curtea Liceului Teoretic Bechet s-a umplut de copii. Unii au păşit pentru prima oară într-o sală de clasă, iar emoţiile au fost mari.

Elevii din Bechet învaţă în condiţii europene
Elevii din Bechet învaţă în condiţii europene

De anul trecut, tot ceea ce înseamnă învăţământ în Bechet se regăseşte în incinta campusului şcolar, unde funcţionează Liceul Teoretic Bechet, cu clasele I-XII. Doar grădiniţa a rămas în aceeaşi locaţie, pentru că „la cei mici e mai greu cu transportul“.

Oraşul Bechet are un campus şcolar la cele mai înalte standarde
Oraşul Bechet are un campus şcolar la cele mai înalte standarde

„Pe copiii care merg la şcoală îi ajutăm însă cu transportul, pe distanţe de câţiva kilometri. Avem deja un traseu format“, afirmă edilul-şef al localităţii de la malul Dunării.

Elevii din Bechet, asiguraţi de toată susţinerea autorităţilor locale

De altfel, primarul Adrian Glăvan a participat la deschiderea noului an şcolar. Cu acest prilej, i-a asigurat pe elevii din Bechet de toată susţinerea autorităţilor locale în ceea ce priveşte condiţiile de învăţământ.

„Mi-aş dori ca şcoala să le ofere copiilor noştri cele mai frumoase amintiri, iar cadrele didactice să le îndrume paşii în viaţă, pentru a face faţă provocărilor actuale, într-o lume aflată în continuă transformare. Pot să spun însă că elevii din structura noastră şcolară beneficiază în prezent de condiţii la cele mai înalte standarde“, susţine edilul.

Revenind la partea de campus şcolar, pe lângă liceu şi laboratoarele sale (informatică, fizică, chimie etc), aici există şi o şcoală profesională, unde elevii pot învăţa o meserie.

Cantina din campusul şcolar din Bechet
Cantina campusului şcolar din Bechet

„La şcoala din Bechet există ateliere de alimentaţie publică. Aici elevii învaţă gastronomia, însă nu doar partea teoretică, ci şi practică. Învaţă să prelucreze alimentele şi folosesc şi cantina din campus pentru partea de practică“, explică primarul Adrian Glăvan.

Teren sintetic multifuncţional realizat cu fonduri europene

Şi pentru că şcoala se îmbină bine cu sportul, autorităţile locale au investit şi în acest domeniu.

Terenul sintetic din Bechet
Terenul sintetic din Bechet

În afară de cele două săli şi terenurile de sport din cadrul campusului, în Parcul Central din Bechet a fost construit, cu fonduri europene, un teren sintetic multifuncţional, dotat inclusiv cu instalaţie de nocturnă.

Bechetul stă bine şi pe partea de sănătate. Aici funcţionează două cabinete de medicină de familie şi un Centru de permanenţă. Acesta din urmă asigură urgenţele minime în afara programului medicilor. În plus, în Bechet există şi o Unitate Medico-Socială cu 45 de paturi, dotată cu aparate EKG şi Ecograf. Unitatea este finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS