13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApel fals la 112 / O fată a anunţat este răpită şi a dat detalii similare cu cele din cazul Caracal. Ce a păţit minora

Apel fals la 112 / O fată a anunţat este răpită şi a dat detalii similare cu cele din cazul Caracal. Ce a păţit minora

Apel fals la 112. O fată de 15 ani a pus pe jar, vineri, Poliţia din Neamţ, după ce a anunţat la 112 că a fost răpită. La fel ca Alexandra, fata răpită din Caracal, minora din Piatra Neamţ le-a descris poliţiştilor locul în care este ţinută, iar aceştia au localizat-o.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Neamţ, apelul la numărul de urgenţă 112 a fost făcut vineri, în jurul orei 11.00, de o fată de 15 ani. Cele sesizate nu s-au cofirmat.

„Aceasta a spus că a fost răpită de persoane necunoscute. Colegul nostru a rămas cu ea la telefon, până când fata a dat detalii despre locul unde se află, s-a reuşit localizarea ei, iar echipa din teren a ajuns la faţa locului, unde a constatat că aspectele sesizate nu se confirmă”, a declarat, pentru Mediafax, Mariana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Surse judiciare au precizat că tânăra din Piatra Neamţ a oferit detalii asemănătoare cu cele date de Alexandra, fata răpită în Caracal. Ea ar fi descris încăperea în care s-ar fi aflat, dar a spus şi că vede o curte în care sunt copaci şi tomberoane de gunoi.

Apel fals la 112. Ce a păţit minora

Potrivit IPJ Neamţ, fata va fi supusă unei expertize psihiatrice, iar până în acest moment nu se cunoaşte motivul pentru care tânăra a făcut apelul fals. Ea a fost amendată cu 500 de lei, iar mama ei a fost sancţionată pentru nesupravegherea minorei.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS