17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGermania cea mai mare țară din UE

Germania cea mai mare țară din UE

Populaţia Germaniei a depăşit anul trecut, pentru prima dată, 83 de milioane de locuitori, a comunicat joi Biroul Federal de Statistică, imigraţia contribuind la acest record. La sfârşitul lui 2018, statisticile arătau că în Germania trăiesc 83.019.200 de oameni, cu 3% mai mulţi decât cu un an înainte, potrivit stirileprotv.

Bilanţurile provizorii consemnează pentru anul trecut o imigraţie netă de 386.000 de persoane, un număr de decese mai mare cu 167.000 decât cel de naşteri şi o creştere a ponderii altor etnii decât cea germană, de la 11,7% la finele lui 2017 la 12,2%.
Cea mai mare creştere a populaţiei s-a înregistrat în landul Bavaria, din sud – 79.500; urmează Baden-Wuerttemberg cu 46.100 şi Berlinul, care are statut de land, cu 31.300.
În general, populaţia a crescut în landurile din vest, cu excepţia Saar, de lângă frontiera cu Franţa, şi a scăzut în est, cu excepţia Berlinului şi a landului Brandenburg din jurul capitalei.

Chiar și în contextul acestei creșteri spectaculoase a populației, Germania – cea mai mare economie europeană, are în prezent un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajaţi calificaţi, iar oamenii de afaceri sunt extrem de îngrijoraţi de lipsa forţei calificate de muncă.

Conform celor mai recente date ale Institutului pentru Cercetarea Forţei de Muncă (IAB), numărul locurilor de muncă vacante în Germania a atins un nivel record în ultima perioadă.

Germania a fost mult timp motorul economic al zonei euro, însă, la finele anului trecut, a evitat la limită intrarea în recesiune şi, pe ansamblul anului 2018, a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS