14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii primesc căldură doar la cerere

Craiovenii primesc căldură doar la cerere

Ca să aibă căldură în locuințe, craiovenii trebuie să solicite SC Termo Craiova SRL furnizarea agentului termic. În caz contrar, populația va primi căldură atunci când, trei zile consecutiv, în intervalul orar 18.00 – 6.00, vor fie temperaturi medii sub 10 grade Celsius.
Ca la fiecare început de sezon rece, craiovenii sunt împărțiți în tabere, când vine vorba de furnizarea căldurii. Sunt proprietari care vor să aibă căldură în apartamente și proprietari care aleg să-și pună o haină în plus decât să-și încarce din octombrie factura la întreținere cu plata căldurii. Din câte susțin reprezentanții furnizorului de căldură, SC Termo Craiova SRL, nici o asociație nu a solicitat până la această dată furnizarea de agent termic, singurii solicitanți fiind instituțiile care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire al orașului. „Nu există până la această dată solicitări din partea asociațiilor de proprietari pentru furnizarea căldurii. Cereri au venit doar din partea instituțiilor, cum ar fi unități de învățământ și unități sanitare, care primesc căldură din sistemul centralizat al orașului. Noi am încheiat probele la rece și începând de azi (ieri – n.r.) efectuăm probe la cald și, în funcție de temperaturile exterioare, va începe furnizarea agentului termic pentru încălzire în sezonul 2016-2017“, a precizat Dan Magla, administratorul SC Termo Craiova SRL.
Acest fapt este confirmat și de reprezentanții proprietarilor, care spun că, într-adevăr, oamenii au păreri împărțite. „Locatarii nu sunt în unanimitate de acord cu furnizarea căldurii de la această dată. Vârstnicii aleg să stea în frig numai să nu plătească facturi, dar cei care au copii ne-au tot întrebat dacă s-au făcut probe, când se dă căldură… Dacă vremea va fi tot așa, vom solicita furnizarea căldurii în blocurile în care oamenii ne solicită“, a spus Tudor Viziru, președintele Asociației de proprietari nr. 7 Rovine.
Unii craioveni aleg să folosească flacăra de la aragaz ca să-și încălzească apartamentul, cunoscut fiind faptul că gazele se plătesc la comun. „Nu au solicitat proprietarii să facem demersuri pe lângă furnizorul de căldură pentru furnizarea agentului termic, de frică să nu plătească. Folosesc aragazul sau un calorifer electric ca să-și încălzească locuința. Temperaturile sunt scăzute, mai ales seara și dimineața“, a afirmat Corina Ciucu, administratorul Asociației de proprietari nr. 9 Lăpuș-Argeș.
Sunt și asociații de proprietari cărora le este indiferent când începe Termo furnizarea căldurii, deoarece majoritatea scărilor au montate repartitoare de costuri și pot deschide sau închide caloriferele. „La noi abia acum se fac probele la rece și probabil imediat se vor face și cele la cald. Pe noi nu ne afectează atât de mult dacă se pornește căldura, pentru că avem repartitoare, ne putem regla robineții termostat, rămâne doar căldura pe părțile comune. Majoritatea proprietarilor amână deschiderea caloriferelor spre data de 1 noiembrie, fiindcă de atunci încep și subvențiile“, a spus Elena Bătăiosu, administratorul Asociației de proprietari nr. 7 Horia Nanterre.
În concluzie, SC Termo Craiova SRL va începe furnizarea căldurii către populație doar dacă asociațiile solicită acest lucru sau dacă sunt întrunite condițiile legale, adică trei zile consecutiv, în intervalul orar 18.00 – 6.00, să fie temperaturi sub 10 grade Celsius.
În sezonul trecut, furnizarea căldurii către populație a început pe 12 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS