21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a prognozei pentru perioada  30 noiembrie – 13 decembrie 2015. Valorile termice prognozate vor fi ușor mai ridicate în prima parte a intervalului, ajungând la medii maxime de cel mult 12 grade Celsius, însă ulterior regimul termic se va apropia de mediile normale ale perioadei, potrivit ANM.

Până în jurul datei de 8 decembrie, în zona Olteniei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 și 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat și vor ajunge spre minus două grade pe parcursul ultimelor nopți. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

La munte, până în data de 2 decembrie și după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de—6 grade în primele și în ultimele nopți. În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, temporar, vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS