17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFals general SIE, anchetat de PNA pentru trafic de influenta

Fals general SIE, anchetat de PNA pentru trafic de influenta

Fostul colonel MI, Ion Milodin, a cistigat numai din promisiuni 10.000 de euro

Un fost ofiter in Ministerul de Interne, care se dadea drept general al Serviciului de Informatii Externe (SIE), este anchetat de Parchetul National Anticoruptie pentru trafic de influenta. Ion Milodin, in prezent arestat si judecat de o instanta din Gorj tot pentru trafic de influenta, este acuzat ca, in schimbul unor sume de bani care depasesc 10.000 de euro, le-a promis mai multor persoane ca le ajuta sa se angajeze sau sa promoveze in functii.

Falsul general SIE i-a promis unui cetatean ca il va ajuta sa se angajeze in SRI, iar altuia ca il va sprijini sa obtina o finantare pentru construirea unui drum in Hunedoara. Altei persoane i-a promis ca va face demersuri sa o promoveze in functia de ofiter de vama, printr-o interventie la un ministru secretar de stat. Fiecare dintre cei pacaliti a fost nevoit sa „cotizeze“ cu sume intre 3.000-3.500 de euro.

Judecat in stare de arest

Aflat din nou in atentia procurorilor, falsul general SIE este judecat in stare de arest. Conform primului rechizitoriu, Ion Milodin, pensionat in 1997, a primit bani si bunuri de la patru persoane carora le-a promis ca le va ajuta sa isi rezolve diferite probleme.

In vara anului 2000, fostul colonel a primit de la Marilena Rebegila suma de 1.500 de dolari, pentru a-i obtine de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici“ o expertiza medicala favorablia sotului ei, Viorel Rebegila, care era arestat. Expertiza a sosit, insa a fost negativa, iar barbatul a ramas tot dupa gratii. De asemenea, Constantin Nistor, administrator la SC Agromec SA Rovinari, i-a dat 1.000 de dolari lui Milodin, care i-a promis ca va interveni pe linga fostul primar al Craiovei, Vasile Bulucea, pentru a-i obtine dreptul de proprietate asupra unei ferme piscicole. Au mai fost inselati: Ion Ciocan, din Tirgu Jiu, care a scos din buzunar 1.000 de euro, cu speranta ca Milodin ii va angaja fiica la SRI, si Viorel Plesa, din Ticleni. Acesta din urma a dat un porc si 50 de litri de vin, crezind ca fostul colonel il va ajuta sa scape de un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS