– Supa după ce se ia de pe foc, dacă i se adaugă 2-3 felioare de ţelină tăiate subţire şi verdeaţa, va avea un parfum deosebit.
– Varza tocată trebuie pregătită imediat, contactul cu oxigenul sărăcind-o în vitamina C.
– Râncezeala din unt poate fi scoasă dacă îl topim, îl lăsăm să fiarbă în clocot şi apoi introducem şi scoatem o felie de pâine prăjită.
– Pastele care se adaugă la salate se pot fierbe în supa bine condimentată. Astfel salata e mai gustoasă şi mai picantă.
– Puteţi schimba gustul fad al compotului de mere dacă adăugaţi în el câteva bucăţi de scorţişoară.
– Dacă zahărul s-a întărit în punga în care îl ţineţi depozitat, tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi o felie de pâine lângă el şi să închideţi bine recipientul. În câteva ore, zahărul va fi din nou moale.
– Dacă ouăle fierte se decojesc greu, va trebui să le crăpaţi şi să le ţineţi câteva minute în apă rece.
– Dacă aspicul se întăreşte prea repede, va trebui să adăugaţi peste el două linguri de apă şi să îl puneţi din nou pe foc.
– Bamele se opăresc într-o soluţie de apă cu oţet sau cu borş, timp de 5 minute, pentru înlăturarea substanţei mucilaginoase, după care se clătesc în apă rece.
– Grişul devine mult mai gustos şi mai pufos dacă înainte de a-l fierbe îl amestecaţi cu apă (aceeaşi cantitate cu cea de lapte) şi îl lăsaţi să se înmoaie o oră. Apoi îl strecuraţi şi îl preparaţi.
– Fursecurile şi orice prăjitură din aluat se păstreză cel mai bine în frigider, puse într-un vas acoperit cu o bucată de tifon sau cu un şervet cu ţesătura rară pentru a lăsa să circule aerul.
– Carnea dezosată se frige mai greu decât cea cu os, deoarece osul este bun conductor termic şi grăbeşte gătirea cărnii din interior.
– Sosul fripturii e mult mai gustos dacă adăugaţi în el o felie de măr. Devine şi mai parfumat dacă adăugaţi la final un praf de cafea măcinată.
– Pentru ca ţelina servită la masă să aibă culoarea albă, aceasta se ţine 2-3 ore în apă cu oţet înainte de preparare.
– Dacă varza roşie este prea sărată, adăugaţi în mâncare două mere tăiate bucăţele sau un cartof crud, ras.
Colţul gospodinei
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

