Rulouri de mămăligă cu carne de pui
Ingrediente: 500 g mămăligă, 100 g caşcaval, 50 g telemea
Pentru umplutură: 4 pulpe de pui dezosate, 1 căpăţână de usturoi, sare şi piper, smântână.
Mod de preparare:
Carnea de pui se taie cubuleţe şi se pune la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se perpelesc cubuleţele pe toate părţile, se adaugă puţină apă, se acoperă cu un capac şi se fierbe până scade zeama şi carnea începe să se prăjească.
Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Adăugaţi apoi câteva linguri cu ulei de măsline şi omogenizaţi, obţinând o pastă. Pasta turnaţi-o peste carne, omogenizaţi, daţi deoparte şi lăsaţi la răcit.
Între timp, mămăliga fierbinte este amestecată cu telemeaua şi caşcavalul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se omogenizează. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se întinde pe o folie alimentară unsă cu unt, într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm grosime.
Repartizaţi carnea pe toată suprafaţa foii de mămăligă şi rulaţi, ajutându-vă de folia alimentară. Ruloul obţinut tăiaţi-l în bucăţi de aproximativ 4-5 cm, pe care puneţi-le într-un vas termorezistent uns cu unt. Puneţi pe fiecare rulou câte o linguriţă de smântână şi daţi la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute.
Preparatul culinar se serveşte cald .
Desert cu mere şi castane
Ingrediente: 5 mere, 10 castane, 5 nuci, 3 ouă, 200 g făină, 4 linguri zahăr, 1/2 pachet zahăr pudră cu aromă vanilie, 50 g unt, 2 ciocolate cu caramel Milka, 1 cutie cremă de brânză cu smântână, 3 linguri smântână, 150 ml suc de mere verzi, 1 plic gelatină transparentă, 1 praf de copt.
Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă şi de cotor. Se aşază într-un vas de sufleu, uns cu puţin unt. Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte şi cu miez de nucă. Se face un aluat din ouă bătute, zahăr, unt şi la final făină cu praful de copt. Se toarnă peste mere. Se dă la cuptor să se rumenească, apoi se scoate să se răcească şi se răstoarnă. Se curăţă vasul şi se tapetează cu folie alimentară. Se aşază din nou prăjitura. Se face o cremă albă din crema de brânză cu smântână, smântâna bătută cu zahăr şi se amestecă amândouă.
Preparaţi apoi gelatina verde din sucul de mere verzi şi plicul de gelatină. Înmuiaţi gelatina 10 minute în câteva linguri de lichid apoi puneţi-o la bain-marie în restul de suc şi lăsaţi să dea un clocot apa de sub vas. Apoi luaţi-o şi băgaţi-o la rece. Apoi cu ustensila de scos cotorul mărului decupaţi tubuleţe din gelatina formată. Adăugaţi-le în crema albă. Aşezaţi această cremă peste blatul cu mere, nuci şi castane. Apoi deasupra turnaţi ciocolata cu caramel topită la bain-marie cu puţin unt şi lapte. Daţi iar la rece măcar vreo două ore.www.bucataras.ro

