13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgrocimitirul, calcat de politie

Agrocimitirul, calcat de politie

Gazeta de Sud relata in urma cu doua zile, despre situatia fara precedent creata in cimitirul craiovean Roboaica, unde localnicii au inceput sa-si vinda la negru terenurile agricole pentru locuri de veci. Din aceasta cauza, cimitirul s-a extins pina in gardurile caselor din apropiere, iar apa strinsa in cavouri in urma ploilor se revarsa in fintinile oamenilor. O parte din vina o poarta tocmai cei care acum se pling, din cauza ca au acceptat si chiar au intermediat unele vinzari de terenuri, in imediata vecinatate a propriilor case, contra unor sume care depasesc 2,5 milioane de lei pentru un loc de veci. In acelasi timp, unii dintre proprietarii din zona au profitat de situatia ambigua a terenurilor si si-au extins gospodariile pina in cimitir. In plus, tranzactiile la negru nu ajung la urechile celor de la Oficiul de cadastru, astfel ca, in evidente, terenul pe care s-a extins cimitirul figureaza in continuare cu destinatie agricola.

Ancheta la cimitir

Inspectia Sanitara de Stat (ISS) Dolj a trimis o echipa de control care a luat la cunostinta, la fata locului, cit de complicata poate fi dilema de la Roboaica: pe de o parte, mortii nu pot fi evacuati din cavouri, iar pe de alta parte, casele nu pot nici ele mutate. Directorul ISS Dolj, Dolores Tatar, a precizat ca descilcirea itelor nu depinde de institutia pe care o conduce.

„Nu exista masuri pe care sa le putem lua noi, din moment ce oamenii care au gardurile linga cavouri sint aceiasi care au vindut locurile de veci. Este necesar ca, in aceasta problema, sa se implice atit politia, cit si primaria. Corpul de control al primariei ar trebui sa ia masuri in privinta vinzarilor de locuri de veci, pentru a impiedica schimbarea destinatiei terenului.“

De altfel, politistii din cadrul Biroului de ordine publica au demarat acum doua zile o ampla actiune, pentru depistarea micilor afaceri la negru care au devenit atit de populare in vecinatatea cimitirelor craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS