Piept de pui în sos cu acordeoane de cartofi
Ingrediente: piept de pui, sare, piper, ulei, vin alb, făină, lapte, 2 linguri, smântână, verdeaţă, 1 linguriţă suc de roşii, cartofi, usturoi feliat/bucăţi, ceapă roşie tăiată peştişori, unt.
Mod de preparare: se sărează şi piperează bucăţile de piept de pui. Se pun într-o tigaie cu ulei încins şi se prăjesc bine pe ambele părţi. Se sting cu vin alb. După ce scade vinul, scoateţi bucăţile de carne şi păstraţi-le calde. În tigaia în care aţi prăjit carnea, adăugaţi o lingură de făină, amestecând puţin, după care stingeţi cu lapte. Condimentaţi după gust cu sare, piper, nucşoară şi verdeţuri tăiate mărunt. Adăugaţi şi pastă de tomate sau suc de roşii. Totul se amestecă puţin, după care se adaugă şi smântâna. Se lasă să dea un clocot. Se pun apoi bucăţile de piept în sos şi se lasă 10-15 minute la foc mic. Între timp, cartofii se spală, se crestează şi se pun în folie, aşezându-se deasupra o felie de unt, dar şi bucăţile de usturoi, ceapă şi verdeaţă. Se sărează şi pipează. Se împachetează şi apoi se dau în cuptorul preîncălzit la 250 C, timp de 35-40 de minute.
Prăjitură cu nucă de cocos şi ciocolată
Ingrediente: Pentru blat: 4 albuşuri, 300 g zahăr, 250 g nucă de cocos
Pentru glazura de ciocolată: 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1 lingură nescafe, 100 g ciocolată amăruie, puţin lapte sau smântână de frişcă
Pentru cremă: 1 cutie de smântână pentru frişcă, 1 plic de budincă de vanilie, ciocolată rasă.
Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă împreună cu zahărul până rezultă o spumă tare şi lucioasă. Se pune apoi nuca de cocos şi se amestecă. Se pune compoziţia la copt, la 160 de grade, până se aureşte deasupra. Pentru glazura de ciocolată se pun ingredientele într-un vas pe bain-marie, până se omogenizează. Se toarnă apoi peste blatul răcit. Pentru crema de vanilie, se amestecă smântâna cu praful de budincă şi se mixează. Crema se pune peste stratul de ciocolată. Se rade deasupra ciocolată. Se ţine la frigider câteva ore, apoi se taie.