21.8 C
Craiova
luni, 15 septembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Şniţel Lord’s

Ingrediente: 100 g de cotlet, 20 g de şuncă presată, 40 g de ciuperci, 40 g de caşcaval.Mod de preparare: Se porţionează cotletul şi apoi se bate. Bucăţile se dau prin pesmet şi ou şi să prăjesc în ulei. Când sunt gata, se scot pe un platou. Se aşază întâi o bucată şi se pun deasupra şunca presată, ciupercile tăiate mărunt şi caşcavalul ras. Peste ele se aşază altă bucată. Se toarnă sosul alb (preparat din 20 ml de smântână şi 20 g de ciuperci tăiate mărunt). Se poate servi cu garnitură de cartofi.

Papanaşi cu smântână

Ingrediente: 400 g de caş, 4 ouă, 4 linguri de griş, o linguriţă de bicarbonat stins cu oţet, coajă de lămâie rasă, făină cât cuprinde.Mod de preparare: Se dă caşul pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă ouăle bătute, grişul, bicarbonatul stins, coaja de lămâie rasă, făina, până se obţine un aluat consistent, care se frământă. Coca se rulează sub formă de covrigei, care se prăjesc în ulei. Când sunt gata, se scot şi presară zahăr pudră. Se pot orna cu două linguri de dulceaţă şi smântână.

Reţete oferite de Restaurantul Lord’s House

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS