10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie scontată la Chiajna, joc în ușoară creștere

Fotbal / Victorie scontată la Chiajna, joc în ușoară creștere

Universitatea Craiova și-a confirmat statutul de favorită în partida de la Chiajna și s-a impus cu scor 3-1, ieri seară, în fața Concordiei, închizând etapa a 18-a a Ligii I. Jocul „leilor“ a oscilat pe perioada întâlnirii, dar a fost mult mai consistent față de cel cu Dunărea Călărași.

Alb-albaștrii au deschis scorul în urma unui penalti dictat după un henț al lui Marc, transformat în forță de Elvir Koljic (’24, 0-1).

Avantajul oltenilor de pe tabelă nu a rezistat decât trei minute, pentru că defensiva a dormit la o lovitură liberă executată de pe stânga de Gorobsov, iar Ropotan a reluat imparabil cu capul, de la șase metri, dintre Mateiu și Kelic (’27, 1-1).

„Leii“ au replicat imediat cu un șut al lui Fedele (’30), dar și cu o reușită foarte frumoasă a lui Cristi Bărbuț, care a pătruns pe partea dreaptă, l-a „culcat“ pe Fota în tușă, iar apoi și-a făcut mingea pe stângul și a șutat puternic, balonul ducându-se lângă bara din stânga (’32, 1-2).

Gruparea din Bănie și-a mărit avantajul după o fază de cascadorii râsului oferită de ilfoveni. Mihăilă a insistat la o minge aflată la Leca, acesta a pasat prost la Nivaldo, care a trimis încet spre Caparco, Mihăilă a „ciupit“ mingea, care a sărit din portar la Koljic, acesta a luftat, iar Cicâldău, a trimis de la opt metri pe mijlocul porții, înscriind (’39, 1-3).

Concordia Chiajna: Caparco – Albu, Leca, Marc, Fota (’36, Deaconu) – Ropotan – Grădinaru (’66, Batin), Gorobsov, Prepeliță, Mazarache (’38, Nivaldo) – Guessan. Antenor: Dorinel Munteanu.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Ferreira, Bancu – Mateiu, Fedele – Bărbuț (’79, Meza Colli), Cicâldău, Mihăilă (’68, Rocha) – Koljic (’89, Bic). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Gorobsov ’63, Ropotan ’84 / Ferreira ’58, Koljic ’67.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Marius Nicoară, Mihai Marius Marica; Adrian Viorel Cojocaru.

Observatori: Augustus Constantin, Mircea Călin.

În urma acestui rezultat Universitatea și-a consolidat locul patru și continuă urmărirea echipelor aflate pe podium.În partida viitoare, Craiova va juca împotriva lui FC Voluntari, meciul fiind programat luni, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Jucătorii, mulțumiți

La final, jucătorii Universității Craiova s-au rătat foarte bucuroși de reușită și speră să continue ascensiunea.

„Se simte lipsa lui Mitriță, e căpitanul nostru și e important pentru această echipă. Am început să joc mai des titular, acum am făcut-o bine, dar nu contează acest gol marcat, ci evoluția de pe tot parcursul meciului și asta trebuie să se vadă de fiecare dată. Nu m-am uitat în clasament, iar noi tratăm fiecare meci la fel și încercăm să obținem victoria. Nu mă sperie nici o echipă, am arătat că jucăm fotbal, că avem valoare și putem să învingem“, a declarat Cristi Bărbuț.

„Suntem mulțumiți, am venit cu gândul de a lua trei puncte și ne bucurăm că am reușit să câștigăm. Știam că ne va atepta un meci greu, cu o echipă foarte bine organizată, bună pe contraatac și la fazele fixe. Ne-au egalat dintr-o fază fixă, dar ne bucurăm că am reușit să marcăm și apoi să ne desprindem. Terenul sintetic nu ne-a pus problemele, pentru că ne-am antrenat și noi pe un astfel de teren și știam că este diferit și a ieșit bine. Aveam nevoie de cele trei puncte. Mai sunt destule etape până la play-off și sper să adunăm cât mai multe puncte“, a afirmat și Alex Cicâldău.

Mangia se gândește deja la meciul cu Voluntari

La rândul său, antrenorul Devis Mangia s-a declarat mulțumit de joc și rezultat și speră să-i vadă pe elevii săi în formă maximă și cu Voluntari.

„Mă bucur că am câștigat și am păstrat distanța față de celelalte echipe. În prima repriză am jucat bine, dar sunt nemulțumit că am luat gol la o fază fixă, iar noi lucram foarte bine acolo. În repriza a doua ritmul a fost un pic mai scăzut, dar am controlat meciul. E un meci mai bun decât cel cu Călărași, deși și puctele acelea au fost bune. Meciul ăsta a fost și puțin mai deschis, cu Călărași a fost mai închis, ei au jucat 5-4-1  și nu e simplusă găsești spații. Dacă vrem să facem ceva în acest campionat, trebuie să câștigăm. Pentru mine acum clasamentul nu este foarte important. Trebuie să ne recuperăm repede, pentru că luni vine alt meci“, a explicat Mangia.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS