10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunurile îndreptate spre Iaşi

Tunurile îndreptate spre Iaşi

Nici nu şi-au tras bine sufletul după partida de la Turnu Măgurele, că meciul cu Poli Iaşi bate la uşă pentru jucătorii Universităţii Craiova, fiind programat mâine, de la ora 21.00, în Copou. Alb-albaştrii vor pleca de astăzi spre Moldova, decolarea charterului fiind programată imediat după antrenamentul de dimineaţă şi masa de prânz, motiv pentru care clubul a organizat conferinţa de presă obligatorie încă de ieri.

„Trebuie să ne refacem fizic“

Antrenorul principal al Ştiinţei, Devis Mangia, s-a arătat puţin dezamăgit că nu a reuşit să-i menajeze în meciul din Cupă şi pe Alex Mateiu şi Elvir Koljic, aşa cum s-a întâmplat cu Alex Mitriţă, Cristi Bărbuţ şi Renato Kelic, dar speră ca toată lumea să-şi refacă forţele până la întâlnirea cu moldovenii lui Flavius Stoican.

„Aş fi vrut să nu-i folosesc pe Mateiu şi Elvir, dar am fost nevoit să schimb ceva în jocul nostru la pauză. Nu sunt supărat pe rezervele care au intrat la Măgurele. Nu este simplu când un jucător a evoluat puţin şi este solicitat apoi multe minute. Atitudinea a fost ok, dar sunt unii fotbalişti care din punct de vedere fizic nu sunt pregătiţi 100%, pentru că nu au făcut pregătirea de vară cu noi. Cezar Meza Colli va fi un jucător foarte important în acest sezon pentru noi. Dacă ne amintim, acum două luni nici Bărbuţ nu prindea echipa, dar în ultimele două meciuri în care a evoluat a avut două assist-uri. Aşa este în fotbal. La fel se va întâmpla şi cu Cezar, şi cu Nuno Rocha. Din păcate, eu cred că Markovic are nevoie de operaţie. Nu este ceva foarte grav, dar o lună şi jumătate cred că va fi out“, a spus strategul Ştiinţei.
„Nu am sărbătorit nimic (legat de calificarea în sferturi – n.r.), doar ne-am odihnit după meci, ceea ce este foarte important, pentru că trebuie să ne recuperăm energiile pentru partida de vineri. Pentru noi este a treia deplasare într-o săptămână şi nu este simplu. Trebuie să ne refacem fizic şi mental, pentru că este foarte important şi sunt sigur că vom face un meci bun. În acest moment echipa stă bine din toate punctele de vedere, traversăm o perioadă bună. Va fi un meci dificil şi tot timpul a fost dificil să jucăm la Iaşi. E dificil când susţii acest tip de meci, pentru că ei nu au mai câştigat de cinci meciuri, aseară (marţi – n.r.) au fost eliminaţi din Cupă şi au jucat 120 de minute, deci se vor agăţa de orice balon, dar trebuie să fim pregătiţi“, a completat tehnicianul italian.

„Nu este nicio presiune“

Întrebat dacă simte o presiune în plus din pricina afirmaţiilor făcute de către oamenii din fotbal, care susţin că Universitatea Craiova are cel mai bun lot şi se regăseşte printre favoritele la titlu, Devis Mangia a spus: „Nu este presiune acum, dar a fost când nu câştigam şi lumea îmi cerea demisia. Suntem bine în acest moment, suntem pe podium, dar echipa trebuie să continue să adune puncte. Dacă este posibil să luăm campionatul, atunci e şi mai bine. Băieţii îşi doresc să câştigăm următorul meci, acesta fiind obiectivul nostru. Nu ştiu distanţa pe care o aveam anul trecut în timpul acesta faţă de primul loc, dar oricum este un campionat total diferit, clasamentul este foarte strâns. Pentru mine totul este bine, pentru că în ultimele şapte meciuri am avut cinci victorii şi două egaluri, iar în ultimele zece am avut şapte victorii, două egaluri şi o înfrângere. Trebuie să muncim în continuare şi dacă este posibil să creştem calitatea jocului“.

Devis Mangia menţine suspansul în privinţa jucătorilor pe care i-ar putea trimite pentru derbiul din Liga a III-a, dintre Universitatea II şi FCU, programat mâine, de la ora 14.00, pe „Extensiv“: „Pentru mine, important este că toţi jucătorii sunt pregătiţi pentru prima echipă, dar, aşa cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când am trimis câţiva jucători acolo, se poate întâmpla din nou. Vom vedea mâine, după ultimul antrenament. Pentru noi este foarte important ca jucătorii să evolueze bine acolo, să crească, apoi rezultatul este în plan secund“.

„Trebuie să fim concentraţi“

La rândul său, Ivan Martic, „vocea vestiarului“, a admis că va fi un joc greu la Iaşi şi că unitatea grupului poate rezolva ecuaţia meciului. Martic a explicat şi de ce nu mai urcă atât de des în atac şi nu mai centrează des în careu, aşa cum o făcea în momentul sosirii în Bănie.

„Va fi un meci foarte dificil la Iaşi. De fiecare dată când am evoluat acolo ne-a fost greu, deci trebuie să fim concentraţi şi să jucăm ca o echipă, pentru că numai aşa putem obţine un rezultat bun. Avem un stil de joc diferit faţă de perioada trecută, când formula îmi permitea să urc şi să fiu mai prezent în ofensivă. Acum jucăm în cinci oameni pe faza defensivă şi nu este uşor să ajung de fiecare dată în faţa porţii adverse ca să pot să centrez. În plus, depinde şi de joc, de adversar“, a explicat Ivan Martic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS