6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Firmino, Mane și Salah i-au făcut „pilaf“! Liverpool a surclasat AS Roma în primul act

Fotbal / Firmino, Mane și Salah i-au făcut „pilaf“! Liverpool a surclasat AS Roma în primul act

Formația britanică Liverpool a făcut un meci entuziasmant și s-a impus ieri seară, pe „Anfield“, cu scorul de 5-2, în fața echipei AS Roma, în prima manșă din faza semifinalelor Ligii Campionilor.

După o serie de ratări ale lui Mane și o bară ca răspuns a lui Kolarov, „cormoranii“ au deschis scorul prin Mohamed Salah, fost jucător al romanilor, vândut cu doar 41 de milioane de euro. Egipteanul a reușit un supergol, mai exact un șut de la 15 metri, lateral dreapta, mingea oprindu-se în colțul stâng al porții, după ce a lovit transversala (’36, 1-0).

„Faraonul“ a bifat dubla cu puțin înainte de fluierul ce anunța pauza. Servit excelent de Firmino, Salah a interceptat pasa între doi adversari și a dat o „scăriță“ peste Alisson, ieșit în întâmpinare (’45+1).

După cele două reușite, la care nu s-a bucurat în semn de respect pentru fanii Romei, pentru care a evoluat timp de două sezoane, Mohamed Salah a trecut la assist-uri. Egipteanul a inițiat o acțiune pe partea dreaptă și i-a pasat excelent lui Mane în fața porții, care a îndeplinit o simplă formalitate de la trei meri (’56, 3-0).

„Cormoranii“ au revăzut această fază câteva minute mai târziu, doar că de data aceasta Salah l-a servit pe Roberto Firmino, care nu a greșit ținta din careul mic (’61, 4-0).

Britanicii nu s-au oprit și au marcat din nou prin Firmino, care a reluat cu capul de la șase matri o centrare venită dintr-un corner bătut de pe dreapta, de Milner (’69, 5-0).

Când totul părea jucat, AS Roma a redus din diferență prin Edin Dzeko, acesta a preluat pe piept o lansare a lui Nainggolan și a șutat pe lângă Karius de la zece metri (’81, 5-1).

Italienii au mai punctat o dată prin Diego Perotti, care a transformat cu sânge rece un penalti dictat după un henț comis de Milner, astfel că returul se anunță unul de foc, mai ales că AS Roma a demonstrat în returul sferturilor cu Barcelona că poate întoarce rezultate imposibile (’85, 5-2).

Liverpool: Karius – Alexander Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlande Chamberlain (’18, Wilnaldum), Henderson, Milner – Salah (’75, Ings), Firmino (’90+2, Klavan), Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.

AS Roma: Alisson – Fazio, Manolas, Jesus (’67, Perotti) – Florenzi, De Rossi (’67, Gonalons), Strootman, Kolarov – Under (’46, Schick), Nainggolan – Dzeko. Antrenor: Eusebio di Francesco.

Cartonașe galbene: Alexander Arnord ’39, Lovren ’74, Henderson ’87 / Jesus ’26, Fazio ’88.

A arbitrat: Felix Brich (Germania).

Meciul retur va avea loc miercuri, 2 mai, de la ora 21.45, pe „Stadio Olimpico“ din Roma.

Cealaltă partidă din turul semifinalelor Ligii Campionilor, Bayern Munchen – Real Madrid, se dispută astăzi, de la ora 21.45.

 

Kloop: Nu simt că aceste două goluri din final vor ajuta prea mult Roma

 

Tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, consideră că echipa sa a făcut un meci foarte bun și crede că Roma nu mai poate întoarce rerzultatul.

„5-2 e ceva fantastic, nu-mi imaginam că vom reuşi să câştigăm aşa. Suntem Liverpool, iar azi s-a văzut adevăratul spirit al echipei. Nu simt că aceste două goluri din final vor ajuta prea mult Roma. Totuşi, rămâne ceva surprinzător să primim două goluri pe final, mai ales că am făcut un meci bun timp de 80 de minute. Dar o greşeală pe faza defensivă ne-a costat şi eu au revenit puţin. Trebuie să spunem că nu a fost penalti la acea fază! Dar a fost o victorie de senzaţie, băieţii s-au mişcat excelent. Acum ne rămâne să mergem în Italia şi să câştigăm. În seara asta, am jucat un fotbal all inclusive”, a declarat Klopp.

 

Romanii nu și-au pierdut speranța

 

Antrenorul Romei, Eusebio di Francesco, a admis că elevii săi au jucat fără cap timp de 80 de minute, dar a punctat că în retur se așteaptă la o atitudine diferită.


„A fost un meci diferit faţă de turul cu Barcelona. Startul a fost grozav azi, am reuşit să închidem spaţiile excelent. Dar, apoi, ne-am pierdut capul, am început să greşim, am pierdut duelurile unul la unul, nu am mai fost deloc alerţi şi nu am mai putut pasa la cinci metri. Pe final, ne-am putut concentra şi am marcat de două ori. Acum trebuie să credem în minuni, nu avem altă variantă decât să credem că orice e posibil. Aşa e în fotbal, se poate întâmpla orice. Returul cu Liverpool va fi diferit faţă de cel cu Barcelona, pentru că adversarii sunt în gardă acum”, a spus Eusebio di Francesco.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS