10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii înfruntă Oradea

Baschetbaliștii înfruntă Oradea

Jucătorii craioveni
(în alb) sunt conştienţi de importanţa meciului de azi cu Oradea şi îşi doresc victoria, pentru a avea o minivacanţă liniştită (FOTO: Claudiu Tudor)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va primi astăzi vizita formației CSM CSU Oradea, într-un meci devans din etapa a 17-a a Ligii Naționale. Jocul din Sala Polivalentă va începe la ora 18.15 (DigiSport), iar jucătorii olteni își doresc să-l câștige, pentru a păstra șanse de calificare în top 6.
„Întâlnim o echipă cu experiență, un grup unit, și asta e un avantaj pentru ei. În ceea ce ne privește, acasă am evoluat foarte bine, cu excepția meciului cu Clujul. Sper să ne impunem“, a spus ieri jucătorul craiovean Iulian Orbeanu. Craiova se află pe locul șapte (23 puncte), iar Oradea ocupă locul patru, cu 27 de puncte.

Victoria le-ar crește șansele la Top 6

SCM-U are în 2018 patru victorii, dar vine după un eșec la 11 puncte diferență la Steaua. Despre acel meci antrenorul secund al oltenilor, Dan Ioan, a spus că a fost unul prost, care trebuie uitat repede. „În partida de duminică nu am intrat în meci cu energia necesară. Ei au fost foarte agresivi în apărare, noi am avut mingi multe pierdute, ceea ce nu ne stă în fire ca echipă. Am avut mai multe mingi pierdute ca pase decisive. Am ratat 11 libere, în condițiile în care am pierdut la 11 puncte. Nu spun că, dacă le marcam, se termina egal sau băteam, dar ar fi fost altă situație. Suntem hotărâți să demonstrăm că ce s-a întâmplat la București a fost doar un meci prost și atâta. Ne așteaptă o partidă dificilă cu Oradea“, a spus Dan Ioan, într-o conferință de presă.
Acesta a adăugat că echipa din Bănie se va lupta pentru locul șase cu Oradea, Timișoara și Pitești, iar un succes al elevilor săi în jocul de azi este necesar. „Meciul cu Oradea este foarte important. Ei au cinci înfrângeri, noi – șapte. Dacă îi batem rămâne o înfrângere distanță între noi. Și de Timișoara ne putem apropia. Cu siguranță că și cu Piteștiul vom lupta pentru acea poziție, dar cu ei avem avantajul meciurilor directe“, a mai spus Dan Ioan.

Urmează o pauză de o lună

După partida de azi, echipa craioveană va lua o pauză competițională de o lună, pentru că Liga Națională se va întrerupte pentru acțiuni ale naționalelor și pentru All Star Game-ul românesc. Următorul meci oficial pentru SCM-U va fi pe 3 martie, cu Dinamo București. Oltenii mai au și un meci restant de jucat, cu Poli Iași, care va vea loc pe 21 martie.

A plecat Novak

De la partida cu Steaua, de duminică, lotul craiovean a suferit o modificare. Americanul Nick Novac, care oricum nu mai juca în ultima vreme, a plecat la o formație din liga a doua din Spania, Union Oviedo. Novak a jucat în 12 partide în campionatul românesc, cu medii de 2,7 puncte și 1,6 pase decisive.

Siriscevic și Martinic, la All Star Game

Ieri s-au anunțat loturile pentru All Star Game-ul Românesc, care va fi pe 14 februarie la Sfântu Gheorghe. Doi dintre jucătorii de la SCM-U au fost incluși în echipa Sudului. Este vorba de Ivan Siriscevic și de Goran Martinic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS