8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Craiova nu a lăsat loc dezamăgirii nici la Chiajna

Fotbal / Craiova nu a lăsat loc dezamăgirii nici la Chiajna

Fie că-i iarbă naturală, fie artificială, Universitatea Craiova joacă un fotbal din ce în ce mai bun și eficient. A arătat-o și la Chiajna, făcând uitate cele patru victorii consecutive din ultimul timp ale Concordiei. Alb-albaștrii au oprit seria bună a ilfovenilor și au continuat-o pe a lor, bifând al treilea succes consecutiv, toate în deplasare. A fost 2-1 pentru gruparea din Bănie, care a urcat pe locul doi, cu 32 de puncte, având unul mai puțin decât liderul CFR Cluj.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Băluță, căpitanul Științei reluând de la opt metri o pasă excelentă a lui Briceag, după o lansare a lui Mateiu (’32, 0-1).

Ilfovenii au replicat spre final, Andrei Marc reușind să împingă mingea în plasă de la un metru, după o bâlbăială a defensivei craiovene și un henț comis de Bud, nesancționat (’87, 1-1).

Lovitura de grație a fost dată în prelungiri, când Ivan Martic a profitat de un luft al unui fundaș al ilfovenilor și a șutat la vinclu de la 12 metri (’90+2, 1-2).

Chiajna: Caparco – Albu, Manasse, Marc, Fota – Bucșa, Cristescu (’81, Pena) – Grădinaru, Bawab (’46, Bud), Bumba – Batin (’74, Deaconu). Antrenor: Ion Moldovan.

Craiova: Calancea – Martic, Ferreira, Kelic, Briceag – Mateiu, Datkovic, Screciu (’89, Burlacu) – Gustavo, Băluță, Bancu (’80, Mihai Roman). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Bucșa ’58 / Mateiu ’24.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleț; Dan Botescu.

Observatori: Constantin Ștefan, Valentin Mateescu.

Viitorul joc al Craiovei va fi în Cupa României, alb-albaștrii urmând să întâlnească marți, de la ora 20.30, la Brașov, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, în 16-imile competiției. Universitatea va reveni apoi în campionat cu un derbi contra FCSB-ului, jocul fiind programat duminică, 29 octombrie, de la ora 20.45, posibil pe noul „Ion Oblemenco“ sau, în cazul în care nu se realizează transferul arenei de la CNI la Primărie, pe „Municipalul“ din Severin.

 

Mangia: Secretul este munca și faptul că jucătorii au înțeles ce am pegătit

 

La finalul întâlnirii de la Chiajna, antrenorul Universității, Devis Mangia, s-a arătat deranjat de lejeritatea cu care s-a primit golul, dar bucuros pentru rezultat.

„Știam că va fi un meci greu, pentru că echipa din Chiajna trecea printr-un moment foarte bun. Noi am reușit să înscriem, dar am avut apoi și multe erori tehnice, nu am reușit să închidem meciul atunci când a trebuit și am suferit pe final. Ca să învingem în trei meciuri jucate în deplasare nu este un lucru prea ușor și sunt bucuros. Am zis că sunt trei meciuri în deplasare, dar de fapt sunt 15, pentru că nu am jucat deloc la Craiova. Abia aștept să jucăm pe noul stadion, în fața publicului nostru. Pentru un antrenor este fundamental ca jucătorii să creadă într-o anumită idee de joc. Cred că secretul este munca și faptul că jucătorii au înțeles ce am pegătit. Obiectivul nostru este să ne recuperăm energia pentru meciul cu Sepsi, din Cupa României“, a declarat Mangia, la Digi Sport.
Întrebat dacă se teme că îl „pierde“ pe Băluță la iarnă, Mangia a spus că nu crede că vor fi jucători care să părăsească echipa la jumătatea drumului.
„Pe mine mă interesează ca Băluță să joace bine pentru echipă. Dacă o face și mai și înscrie sunt foarte mulțumit. Nu știu dacă va pleca în iarnă. Eu sunt antrenor, dar nu cred că sunt jucători care vor să lase lucrurile neterminate“, a comentat Devis Mangia.

 

Băluță: Mulțumim suporterilor care au fost alături de noi

 

Căpitanul Craiovei, Alex Băluță, a admis că victoria a fost foarte muncită și consideră că la obținerea ei au contribuit și suporterii veniți din Bănie, alături de care a cântat minute bune după ultimul fluier.

Baluta Chiajna
„Scorul s-a decis pe final și ne bucurăm din suflet că am câștigat. Am reușit să facem un joc destul de bun, pe când ei nu au făcut altceva decât să arunce mingea în careu, dar ne-a fost destul de greu, pentru că noi nu suntem o echipă cu talie. Suntem fericiți că plecăm cu cele trei puncte. Mister (Devis Mangia – n.r.) ne spune mereu să avem răbdare, să luptăm până în ultimul minut, pentru că în fotbal este posibil orice. Sunt fericit că am reușit să înscriem pe final, e o victorie frumoasă. Mulțumim suporterilor care au fost alături de noi, au venit în număr foarte mare și asta ne-a făcut să câștigăm. Îmi doresc să jucăm cu FCSB pe noul stadion, pentru că știu că va fi o atmosferă de nedescris, toat lumea va fi alături de noi și e clar că îi va aștepta un meci foarte greu. E prea devreme să vorbim despre titlu“, a declarat Băluță.
Acesta a ajuns la cel de-al șaptelea gol în acest sezon și ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Paul Batin (Chiajna) și George Țucudean (Viitorul).
„Am muncit mult să ajung până aici, dar nu este de ajuns. Trebuie să rămân modest, să muncesc la fel de mult în continuare, pentru că mai am multe de demonstrat, sunt încă la început de drum și sunt sigur că de la meci la meci voi fi mai bun“, a comentat Alex Băluță.

 

Martic: A fost cel mai frumos gol al meu din ultimii ani

 

La rândul său, celălalt marcator al Universității în jocul de la Chiajna, Ivan Martic, a menționat că echipa a avut și puțin noroc, dar că victoria este frumoasă.

Martic Chiajna
„A fost un meci greu. Am luat un gol stupid, dar suntem foarte fericiți că a ieșit bine. Am încercat să câștigăm până la sfârșit și am fost și puțin norocoși. A fost cel mai frumos gol al meu din ultimii ani, pentru că sunt fundaș, dar mă bucur când înscriu. E bine că am luat trei puncte. Abia aștept să jucăm cu FCSB. Sper să o facem pe noul stadion, pentru că avem suporterii care pot să facă o atmosferă frumoasă. Și astăzi au fost fantastici. Sigur că visăm la titlu. De fiecare dată intrăm pe teren cu gândul de a câștiga și vom vedea la final unde vom fi“, a declarat Ivan Martic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS