5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la CSV au câștigat un superturneu în Bulgaria

Voleibalistele de la CSV au câștigat un superturneu în Bulgaria

Micuțele voleibaliste de la clubul CSV Craiova au avut un weekend de vis. Elevele lui Radu Chifu s-a întors câștigătoare de la un puternic turneu amical în Bulgaria. Craiovencele au întâlnit cele mai tari echipe din țara vecină la categoria de vârstă 2003-2004 (cadete) și, spre surprinderea tuturor, au reușit să-și adjudece trofeul. Turneul a reunit cinci formații și s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare“. Craiovencele au obținut trei victorii, cu Vida Vidin (scor 2-0), Slavia Sofia (scor 2-0) și campioana Bulgariei, TSKA Sofia (scor 2-1), și au suferit o singură înfrângere, în partida cu Marita Plovdiv, fiind depășite cu 2-0.

22310626_493309544364549_5579432484242633550_n

Au întâlnit cel mai tare secund din Europa

Radu Chifu a mărturisit ieri că plecaseră în Bulgaria cu dorința de a face meciuri bune, dar nu se gândeau că vor câștiga turneul. „Ne duseserăm cu gândul că nu avem nici o șansă. Echipele din Bulgaria au în componență sportive de la lotul național, în condițiile în care anul acesta Bulgaria a câștigat medalie de bronz la Campionatul European U16. Mai mult, la echipa Vida Vidin evoluează o jucătoare care a fost declarată cea mai bună jucătoare de la Europene, pe postul de secund. Vă dați seama în ce companie am jucat. Am mers acolo pentru că voleiul bulgar are rezultate foarte bune și considerăm că este o onoare această invitație deoarece avem ce învăța de la ele. Fetele lor au peste 1,77 m, chiar și 1,90 m. Păi la noi, cea mai mare are 1,75 m“, a explicat antrenorul și totodată președintele clubului din Bănie.

IMG-20171016-WA0003

Primite cu șampanie la întoarcerea acasă

Chiar dacă și în Bulgaria au fost însoțite de câțiva părinți, voleibalistele craiovene au avut parte de o primire frumoasă la revenirea acasă. „Ne-au așteptat părinții cu șampanie în parcarea Sălii Polivalente. A fost o atmosferă frumoasă“, a completat Chifu. Lotul CSV Craiova prezent în Bulgaria a cuprins jucătoarele: Bianca Chifu (căpitan), Andreea Badea, Roberta Pârvan, Miruna Mordunescu, Raluca Ion, Beatrice Iliescu, Luiza Dovleac, Evelyn Hertzog, Roberta Minea, Ramona Nicola. Pe locul doi s-a clasat Marita Plovdiv, club cu tradiție, a cărei echipă de senioare iese campioană an de an și chiar participă în Liga Campionilor. Podiumul a fost completat de Vida Vidin.
Oltenii le-au întors invitația echipelor bulgare, pentru a participa la Memorialul „Marcel Zlotea“, organizat de CSV. „Le chemasem și acolo, dar și la ei e ca la noi, fetițele au unul sau ambii părinți plecați în străinătate și nu au avut timp să facă formalitățile, adică acea procură, să poată trece jucătoarele granița, fiind minore“, a completat Chifu.
Echipa craioveană a început și Campionatul Național rezervat cadetelor. CSV face parte din seria H, din care mai fac parte CNMB Vâlcea, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Craiova, CS Dacia Mioveni 2012, CSS Târgu Jiu și LPS Pitești. S-au disputat deja două etape. În runda inaugurală, CSV a învins LPS Pitești, cu 3-0, iar în etapa trecută, craiovencele au fost învinse cu 3-0 de CSS Târgu Jiu. Meciul s-a disputat duminică, iar CSV s-a prezentat cu echipa a doua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS