5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii vor să-și câștige respectul cu AC Milan

Alb-albaștrii vor să-și câștige respectul cu AC Milan

Jucătorii Craiovei trebuie să asculte şi să execute întocmai cerinţele lui Mangia dacă vor să iasă bine jocul cu AC Milan (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii Craiovei trebuie să asculte şi să execute întocmai cerinţele lui Mangia dacă vor să iasă bine jocul cu AC Milan (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova se află în fața uneia dintre cele mai mari provocări, mâine, de la ora 21.00, urmând să dea piept, pe „Municipalul“ din Severin, cu unul dintre coloșii fotbalului, AC Milan, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Alb-albaștrii nu au multe șanse de calificare în faza următoare a competiției, valoarea lotului italian și experiența competițională fiind de partea „diavolilor“, dar cu toții își doresc să aibă evoluții de apreciat și să-și câștige respectul adversarilor. La asta s-au gândit încă de la tragerea la sorți și cu cât s-a apropiat ziua primei întâlniri cu italienii, cu atât presiunea a fost mai mare, dar și concentrarea a crescut proporțional.
„Nu este meciul vieţii, este doar o oportunitate pe care nu au mai avut-o până acum“, consideră managerul Marcel Popescu, încercând să-i îmbărbăteze pe elevii lui Devis Mangia, care vin după un semieșec contra Chiajnei: „Ce emoţii? Emoţiile nu mai sunt de mult. Când te uiţi la leul de pe steag, nu mai ai emoţii. Ne omoară mai mult logistica, stadionul nu răspunde cererii de bilete, nici la VIP. Îmi pare rău pentru cei care nu vor vedea meciul live.
Ne-am dorit să picăm cu Milan pentru a ne recâştiga notorietatea şi respectul în Europa. Dacă vom reuşi şi pe teren, ar fi uluitor. Spiritul Craiovei e să crezi în victorie, în faptul că poţi fi numărul 1. Este un meci foarte important pe care trebuie să-l valorifici şi sportiv, şi mediatic cât mai bine“, a declarat Marcel Popescu.

Gloriile Craiovei vor atitudine din partea jucătorilor lui Mangia

La rândul lor, fostele glorii ale Craiovei consideră că gruparea alb-albastră este norocoasă că poate întâlni marele Milan și speră să vadă o atitudine de războinici din partea favoriților.
„AC Milan este o echipă grea pentru CS Universitatea Craiova, dar dacă facem o surpriză va fi senzațional pentru întreaga suflare alb-albastră. De abia aștept acest meci pentru a vedea unde ne situăm și m-aș bucura nespus să îi eliminăm pe italieni. Voi fi prezent pe stadionul la Severin și va fi o adevărată plăcere să asist la un astfel de meci important“, a spus Aurică Beldeanu, completat de mai tinerii Adrian Popescu și Emil Săndoi.
„Cel mai important este să facem o figură frumoasă. Sunt absolut sigur că Craiova va avea parte de un public superb la Severin, fiindcă până la urmă suntem cu toții olteni și avem aceeași răutate. Pe lângă faptul că întâlnim o echipă foarte puternică, CS Universitatea Craiova este în creștere și vrem să dovedim că avem calitate și valoare. Aș vrea ca în ambele meciuri din turul trei preliminar UEFA Europa League, toți jucătorii Craiovei să intre pe gazon cu multă personalitate și încredere!“, a punctat Adrian Popescu.
„AC Milan este cea mai titrată echipă după Real Madrid. Am fost foarte norocoși la această tragere la sorți, având în vedere faptul că alte echipe ar da sume mari de bani pentru a juca amicale cu astfel de forțe ale Europei. Este o experiență importantă pentru fotbaliștii Craiovei și sper ca aceștia să facă o figură frumoasă. Cred că meciul retur va fi unul interesant, fiindcă este și primul meci oficial jucat acasă de AC Milan cu noua garnitură. CS Universitatea este o echipă iubită nu doar în țară, dar și peste hotare, iar eu cred că afluența publicului de pe «San Siro» va fi semnificativă“, a spus Emil Săndoi.

Vătăjelu: Va fi un meci mai mult pentru încredere

Despre misiunea imposibilă pe care a primit-o CS Universitatea Craiova în Liga Europa a vorbit și fostul căpitan, Bogdan Vătăjelu, într-o intervenție telefonică la Digi Sport. „Sarma“ este de părere că alb-albaștrii trebuie să lupte pentru fiecare balon, pentru că numai așa își pot mulțumi susținătorii.
„AC Milan, chiar și fără achizițiile verii, era o echipă aproape imposibil de eliminat. Dar, după ultimele transferuri, e și mai greu, dacă nu imposibil. Pentru Craiova va fi un meci mai mult pentru încredere. Lumea vrea să vadă la lucru o echipă foarte bună. Craiova să joace fotbalul pe care-l dorește, iar fanii nu se vor supăra dacă echipa nu se va califica“, a spus Bogdan Vătăjelu, transferat de la începutul anului la Sparta Praga pentru 1.300.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS