Florin Spînu a făcut bilanțul lui CSO Filiași

Florin Spînu crede că CSO Filiaşi putea mai mult în sezonul trecut (Foto: Alexandru Vîrtosu)


Președintele formației CSO Filiași, Florin Spînu, a făcut bilanțul echipei sale pentru sezonul recent încheiat. Conducătorul ocupantei poziției a 11-a din Liga a III-a, seria 3, a apreciat evoluția elevilor lui Florin Șoavă din prima parte a campionatului, dar a fost nemulțumit de retur, în care atât jocul, cât și rezultatele au oscilat, iar obiectivul, clasarea în primele șapte, nu a fost atins.

„A fost un final de sezon liniștit, dar nu pot să spun că sunt mulțumit de rezultatele din returul campionatului. În schimb, în prima parte, cu un pic mai mult noroc, puteam termina, chiar pe locul doi. În retur lotul a suferit câteva modificări, a plecat atacantul și totodată golgheterul seriei, Alex Fotescu, și băieții noștri nu au mai fost la fel de eficienți în fața porții, deși ocazii și-au creat destule la fiecare meci. Nu am avut omul de gol. O pierdere a fost și Daniel Bălașa din defensivă, asta din pricina unor probleme personale. La finalul turului eram una dintre echipele cu apărarea cea mai bună, cu foarte puține goluri primite, dar în retur povestea a fost cu totul alta. Norocul nostru a fost cu Sorin Mogoșanu, care este un portar de mare calitate și care ar putea să apere la Liga I fără probleme. Dacă ne aducem aminte, în primele trei etape din retur am luat atâtea goluri, 12, câte am primit în tot turul campionatului. Nu știu ce să cred, pentru că jucătorii, luați individual, au calitate, fapt demonstrat în jocurile din deplasare. Referitor la poziția din clasament, sunt total nemulțumit, pentru că obiectivul nostru era clasarea în primele șapte echipe“, a declarat Florin Spânu, în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV.

Se testează „piața“ pentru promovare

La CSO Filiași se fac calcule în prezent, reprezentanții autorităților locale și cei ai echipei ar forța promovarea în Liga a II-a în noul sezon, dar înainte de a fixa obiectivul vor să știe exact ce sacrificii financiare trebuie să facă atât pentru salt, cât și pentru menținerea în eșalonul superior.

„Odată cu terminarea campionatului trebuie să pregătim deja viitoarea ediție și urmează să creionăm lista cu jucătorii doriți, să vedem unde ne vom pregăti și unde vom juca. Am avut o ședință cu antrenorul Florin Șoavă și cu domnul primar Costeluș Gheorghe și am dezbătut problemele echipei. Avem gânduri mari cu această echipă, ne gândim chiar și la o promovare și urmează să prezint eu costurile pentru următorul campionat pentru a promova, inclusiv costurile cu ceea ce înseamnă Liga a II-a. Până pe 15 iunie vom ști, cu siguranță, care va fi obiectivul nostru și ce avem de făcut“, a afirmat conducătorul grupării doljene.


Florin Spânu a vorbit cu optimism și despre baza sportivă din Filiași, cunoscut fiind faptul că echipa CSO a jucat în ultimele trei sezoane departe de oraș, la Braloștița și pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița: „Proiectul stadionului nostru din Filiași este gata și urmează să intre la licitație. În prima fază o să avem 1.500 de locuri pe scaune. Clădirea cu vestiarele este gata, mai trebuie decât să o mobilăm. Am putea să jucăm din toamnă acasă, dar pentru asta trebuie să se pună rulouri de gazon, ceea ce ar fi extraordinar, dar să vedem ce decizie se va lua. Dacă se va merge pe ideea însămânțării, probabil că o să jucăm turul în exil, iar returul acasă. Ne dorim din suflet să jucăm în fața suporterilor noștri. La un joc acasă, la Filiași, am avea, cu siguranță, peste o mie de spectatori“.

„Vom încerca să plătim performanța“

Florin Spînu a vorbit și despre capitolul plecări/veniri, punctând că lotul nu va suferi modificări majore și că va fi schimbată grila de salarizare.

„Schimbări majore în lot nu vor fi. Patru-cinci jucători nu vor mai face parte din lot, iar în locul lor vor fi aduși fotbaliști cu experiență, seniori, pe toate compartimentele. Vizăm doi fundași centrali, un coordonator de joc, doi atacanți și un portar, pentru că Mogoșanu are nevoie de o concurență. Juniorul nostru, Sorin Munteanu, o să fie al treilea portar și ușor-ușor va face și el pasul către echipa mare. În rest, lotul va rămâne același și tinerii pe care îi avem vor face pasul mai sus, cu siguranță. Am luat deja legătura cu câțiva conducători de la Liga a II-a în privința unor jucători buni, urmând să le asigurăm cazare și masă celor pe care îi vom coopta. Contractul lui Florin Șoavă a expirat, la fel și înțelegerile celor pe care i-am adus în iarnă. Nu cred că sunt probleme în privința lui Florin Șoavă. Din jucători, doar cu doi vom renegocia contractele, Bogdanovici și Mogoșanu. Florin a spus că are nevoie de 18 jucători, plus doi portari, dar vom avea un lot de 22 pentru că în timpul campionatului intervin accidentări, suspendări și trebuie să existe soluții pe banca de rezerve. Dacă ai ca obiectiv promovarea, automat trebuie să ai și pe cine te baza. Ni se cer rezultate și nu se mai merge ca până acum. Vor fi schimbări inclusiv în sistemul de salarizare. Vom încerca să plătim performanța, nicidecum poziția unui jucător care nu evoluează și își ia banii normal. Probabil că vom fixa un salariu, iar apoi se va trece la pachete de patru jocuri. Dacă se va îndeplini numărul de puncte din pachetul respectiv, facem plata pe luna respectivă“, a încheiat Florin Spînu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 7 iunie 2017

Actualitate

» Myanmar: Au fost găsite în Marea Andaman resturi ale avionului cu peste 100 de pasageri dispărut anterior de pe radare
» ​Iohannis se întâlneşte azi cu comunitatea românească din SUA şi ţine un discurs la un influent think tank conservator
» A opta victimă a atacului de la Londra a fost găsită în apele Tamisei
» Sechestru în valoare de peste 30 de milioane de lei în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV
» Turcan: Deputații PNL care au votat pentru legea salarizării să explice ce i-a determinat să ia această decizie
» Un avion din Myanmar cu 116 oameni la bord a dispărut de pe radar

Publireportaj

» Ișalnița, meriți mai mult!
» Scrisoare către craioveni
» Adrian Prisnel: Singur împotriva PSD și opoziția de catifea

Dolj

» Revoltă la Plenița împotriva polițiștilor din comună
» Plombe de ochii electoratului, pe strada Abatorului
» Biserica „Sfântul Irodion“ de la Poiana Mare va fi sfinţită duminică
» Primăria Țuglui îşi execută silit fostul primar
» Fostul edil din Șimnicu de Sus, declarat incompatibil de ANI
» Water Park-ul Craiovei, în prag de recepție
» Anunţ cu privire la preschimbarea actelor de identitate
» Craiova: Străzi inundate în urma ploii torențiale
» Asfalt in ochii electoratului
» Condiţii precare
» Mai prindem „bălăceala” de vară la Water Park?
» Un bărbat a încercat să intre cu un cuţit de tip baionetă în sediul Tribunalului Dolj
» Craiova: Prietenie şi muzică din Luxemburg şi Olanda, la Filarmonica “Oltenia”
» UPDATE – Dolj: Trupul băiatului de 17 ani dispărut în apele Jiului a fost găsit
» Conferinţă internaţională la Craiova despre mărturisitori ai dreptei credinţe în perioada comunistă
» Dolj: Apa a fost restricţionată în Dăbuleni
» Dolj: Primul candidat eliminat la bacalaureat
» Dolj: Bacalaureatul continuă în 14 centre din Craiova şi judeţ

Gorj

» Greenpeace: Gorjul, în top la tăieri ilegale de arbori
» Întâlnire cu şefii Collini Lavori pentru repararea unui drum afectat de construirea variantei ocolitoare
» Sprijin pentru promovarea internaţională a Transalpinei
» Garda de Mediu, în control în Parcul Central din Târgu Jiu
» Gorj: Câţiva aleşi locali riscă să fie anchetaţi pentru că ar fi colaborat cu Securitatea
» Gorj: Ministrul Energiei, aşteptat la Târgu Jiu
» Gorj: Au fost tipărite buletinele de vot pentru Târgu Jiu şi Drăguţeşti

Olt

» Olt: Apă în curți și culturi distruse în grădini, în urma ploilor de miercuri seară
» Olt: Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, arestaţi pentru 30 de zile
» Oltenii vor Căluș de Cartea Recordurilor (VIDEO)
» Olt: A început a XIX-a ediție a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc“

Mehedinţi

» ISU Mehedinţi face recomandări pentru perioada Codului Galben de ploi şi vijelii
» Jandarmii din Craiova şi Severin vor simula capturarea sau nimicirea unui grup infracţional la Porţile de Fier II

Sport

» Alexandru Băluță visează la debutul în naționala mare
» Genoveva Roșie lasă Real Craiova pentru Atletico Madrid
» Tenis: Simona Halep, calificată în semifinalele turneului de la Roland Garros, după o revenire senzațională
» Tenis: Novak Djokovic, eliminat fără drept de apel în sferturi la Roland Garros

Bani & Afaceri

» Cine sunt beneficiarii unor pensii speciale diferite (I)

Magazin

» Bancul zilei
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Horoscop
» Programul Inspire Cinema Craiova pentru perioada 9-15 iunie

Opinii

» Joaca de-a salarizarea sau cum să înșeli 1 milion de oameni fără să clipești

Top