10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a ratat Cupa României, dar merge în Cupa EHF

SCM a ratat Cupa României, dar merge în Cupa EHF

Handbalistele din Bănie au obținut locul doi la Cupa României (foto: Răzvan Păsărică)
Handbalistele din Bănie au obținut locul doi la Cupa României (foto: Răzvan Păsărică)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova nu a putut produce surpriza în finala Cupei României și a trebuit să se mulțumească cu medaliile de argint. Oltencele au fost învinse sâmbătă, în finala de la Ploiești, de către campioana CSM București, cu scorul de 33-21 (18-11).
Elevele lui Bogdan Burcea și Grigore Albici ajunseseră în postura de a lupta pentru acest trofeu după trei victorii. În primul tur, Cristina Zamfir și colegele sale au trecut de medaliata cu bronz, HC Zalău, cu 24-19, apoi în sferturi au eliminat vicecampioana Dunărea Brăila (scor 28-18). În semifinale, craiovencele au învins, vineri, în cadrul turneului Final Four de la Ploiești, pe CSM Bistrița, cu 37-26. A fost o victorie extrem de importantă, care nu doar le-a calificat pe alb-albastre în finală și le-a adus și dreptul de participare în ediția următoare a Cupei EHF.
Așadar, formația de handbal SCM Craiova a încheiat cel mai bun sezon de la înființarea clubului, cu un loc patru în Liga Națională, o finală a Cupei și calificarea în cupele europene.

„Obiectivele au fost îndeplinite”

Antrenorul Bogdan Bur­cea a spus că obiectivele trasate vara trecută au fost realizate, dar are regretul că echipa nu a urcat pe podium în campionat. „Ceea ce am convenit în vară, clasarea în primele patru echipe, în campionat și disputarea finalei Cupei României, am realizat. Cu siguranță, în campionat puteam obține mai mult, dar faptul că am încropit o echipă nouă în vară și-a pus amprenta asupra meciurilor din tur, când am pierdut puncte. Ne-am fi dorit medalie, dar consider că am terminat pe un loc patru binemeritat. Am avut un parcurs deosebit în Cupa României, până în finală, când am prins echipa CSM într-o zi de grație, cu jucătoarele foarte bine motivate, cu mai multe opțiuni pe bancă. Îmi felicit elevele, sunt mulțumit de parcursul lor în Cupă, de prestațiile lor până în finală. În ceea ce privește meciul cu CSM București sunt nemulțumit că ne-am predat prea repede“, a spus ieri tehnicianul craiovean pentru GdS.
Burcea este obișnuit cu Cupa EHF, competiție în care a participat cu fosta sa echipă, Corona Brașov. „Participarea în Cupa EHF ne responsabilizează. Eu am mai participat cu Brașovul în această competiție și chiar am ajuns în semifinale sezonul trecut. Este o competiție cu echipe foarte bune, va avea un nou format, ca și Liga Campionilor, și calificări apoi grupe. Avem nevoie de un lot mai performant să facem față la acel nivel și ne dorim să ajungem în grupele EHF“, a completat antrenorul.
Meciul cu CSM Bucureș­ti, la finalul căruia portarul Yulya Dumanska a primit titlul de cel mai bun portar, a fost ultimul în tricoul SCM pentru mai multe jucătoare. Landre, Zaremba, Pașca, Andrei, Burlachenko și Ţălu vor pleca, iar restul handbalistelor de bază din lot așteaptă să semneze cât mai repede un nou contract cu gruparea din Bănie. Jucătoarele nu au intrat încă în vacanță. Ele se vor mai antrena până pe 27 mai, iar pe 2 iunie vor fi prezentate craiovenilor cu prilejul zilelor orașului.

Victorie categorică pentru handbaliștii de la Universitatea

Divizia A de handbal masculin se apropie de final. În penultima rundă din seria B, CS Universitatea Craiova a obținut vineri, pe teren propriu, o victorie categorică în disputa cu HCM Sighișoara. Oltenii s-au impus cu scorul de 39-25 (18-13), iar dacă vor câștiga și jocul de sâmbătă, din ultima etapă, de pe terenul formației CSU „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu vor încheia campionatul pe un binemeritat loc trei. Asta ar însemna că au dreptul de participare la barajul de promovare în prima ligă, dar săptămâna aceasta se vor afla mai multe detalii legate de acel turneu de baraj, în condițiile în care există situații în care unele echipe nu vor să participe, altele nu își permit, iar altele, dacă vor promova nu vor avea bugetul necesar pentru a supraviețui în Liga Națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS