6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii craioveni au luat patru medalii la Cupa României

Pugiliștii craioveni au luat patru medalii la Cupa României

James Michael Constantin (maieu roşu) a cucerit medalia de aur (Foto: Claudiu Tudor)
James Michael Constantin (maieu roşu) a cucerit medalia de aur (Foto: Claudiu Tudor)

Cupa României de box rezervat categoriei tineret s-a desfășurat recent la Piatra Neamț, iar sportivii craioveni au obținut patru medalii. În vistieria Clubului Sportiv Municipal (CSM) au intrat o medalie de aur și una de bronz, iar reprezentanții Sport Club Municipal (SCM) s-au întors acasă cu două medalii de bronz. Constantin Cucu, antrenor la CSM Craiova, se mândrește cu rezultatele elevilor săi. Michael James Constantin (categoria 91 de kilograme) a cucerit Cupa României, iar Bogdan Cioc (56 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului. „James este un copil cu reale calități, una din speranțele mele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Are 1,93 m și 96 kilograme. Cioc a avut două victorii, în fața unor sportivi valoroși, și a pierdut în semifinale la cel care a câștigat la această categorie. Și un alt elev de-al meu, Viorel Fîciu, care acum reprezintă un club din Târgu Jiu, mi-a plăcut cum a boxat. A pierdut finala în fața unui sportiv din Bacău, dar, după părerea mea și a multor specialiști, el trebuia să câștige. Sunt mândru de ei, sunt sportivi formați, pregătiți și educați de mine. Dacă am avea ce ne trebuie, mă refer ca logistică, am fi una dintre cele mai mari forțe din boxul românesc, pentru că material uman mai de calitate ca în Oltenia nu se găsește în altă parte. Noi nu avem un ring, iar pentru meciuri de pregătire mergem la sute de kilometri distanță“, a spus ieri Cucu, antrenor voluntar la CSM Craiova.

Anghel a fost răcit și a ratat podiumul

Antrenorii Ion Dragomir și Dora Mustățea, alături de cei doi medaliați cu bronz (foto: Claudiu Tudor)
Antrenorii Ion Dragomir și Dora Mustățea, alături de cei doi medaliați cu bronz (foto: Claudiu Tudor)

SCM Craiova a avut trei sportivi la Cupa României, din grupa antrenorilor Ion Dragomir și Dora Mustățea. Dorel Bolovan (56 de kilograme) și Marius Alin Nicola (91 de kilograme) au urcat pe treapta a treia a podiumului, iar unul dintre favoriții la cucerirea aurului, Mihai Anghel, a fost afectat de o răceală puternică și a pierdut primul meci. „Din păcate, Anghel, campionul de anul trecut, s-a luptat, timp de o săptămână, cu o răceală puternică. Chiar în ziua meciului, medicul galei m-a pus să semnez dacă vreau să boxeze deoarece băiatul avea temperatură mare, 38 de grade. A urcat în ring, dar a fost învins de un sportiv de la Steaua, cu o decizie 3-2. Ceilalți doi sportivi, Bolovan și Nicola, au luat bronzul. Nicola a pierdut la viitorul câștigător al Cupei, iar Bolovan – la cel care a ieșit pe locul doi“, a menționat Ion Dragomir. Sportivii craioveni se pregătesc acum pentru Cupa României rezervată cadeților, competiție programată săptămâna viitoare la Brezoi – Vâlcea.
Și alți pugiliști legitimaţi la cluburi din Oltenia au urcat pe podium la Cupa României de la Piatra Neamț. Florin Bălteanu (Târgu Jiu), Loris Andreas (Târgu Jiu), Viorel Fîciu (Târgu Jiu) și Ion Ciuma (Vâlcea) au cucerit medalii de argint, iar Romulus Macriși (Rovinari), Mario Florescu (Slatina), Marius Pirică (Târgu Jiu) și Adrian Ciobanu (Slatina) s-au clasat pe locul trei.

A venit Leu la Federație, se așteaptă schimbarea

La Piatra Neamț, pe lângă competiția propriu-zisă, a avut loc și Adunarea Generală a Federației Române de Box, în cadrul căreia Mihai Leu a fost
ales președinte de onoare. Conducătorii sportului cu mănuși au promis că problema boxului românesc, fără finanțare de la minister de câțiva ani, va fi discutată chiar cu premierul Sorin Grindeanu. „Câștigul cel mai mare este că la Adunarea Generală a venit lângă noi și Mihai Leu, o personalitate a boxului românesc, care știe să organizeze competiții. Am simțit că deja cred că s-au cam unit forțele în boxul românesc. Președintele Vasile Câtea ne-a dat garanții că va pune bazele boxului românesc, să nu mai depindem de cluburi când trebuie să trimitem sportivi la competiții internaționale. Mi-a zis că va discuta povestea boxului românesc chiar cu premierul. Suntem un sport în top 10 național și trebuie să ne unim să dăm țării boxeri de calitate”, a adăugat antrenorul craiovean Constantin Cucu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS