6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionii au digerat greu prima înfrângere acasă

Campionii au digerat greu prima înfrângere acasă

Jucătorii craioveni (în tricou alb) au condus cu 2-0, dar au pierdut cu 3-2 partida cu Arcada Galaţi (foto: Lucian Anghel)
Jucătorii craioveni (în tricou alb) au condus cu 2-0, dar au pierdut cu 3-2 partida cu Arcada Galaţi (foto: Lucian Anghel)

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au debutat sâmbătă cu stângul în play-off-ul Diviziei A1. Campionii României au condus cu 2-0 la seturi în confruntarea de pe teren propriu cu Arcada Galaţi şi păreau că se îndreaptă către o victorie facilă, dar a trebuit să se mulţumească cu un punct din acest meci, câştigat de oaspeţi cu scorul de 3-2 (20-25, 24-26, 25-23, 26-24, 15-13).
În urma acestui rezultat, gălăţenii s-au apropiat la două puncte de SCM-U Craiova, care se menţine pe locul trei.

Lică: Trebuie să ne unim!

Primul eşec pe teren propriu din acest campionat, venit după o serie incredibilă de victorii, nu le-a picat deloc bine jucătorilor din Bănie.
După meci, rusul Nikita Stulenkov nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a lovit banca de rezerve, câteva sticle de apă, dar şi poarta de handbal, şi în loc să meargă la vestiar a poposit minute bune întins pe parchet.
La rândul său, căpitanul Laurenţiu Lică a vorbit despre divergenţe apărute în teren şi a spus că el şi colegii săi trebuie să se unească pentru a reînoda şirul victoriilor. „Trebuie să ne unim! Mi-aş dori să intru în vestiar acum, să ne privim în ochi şi să ne spunem toate problemele, pentru că este clar că au fost mici dereglări în jocul nostru şi de multe ori au apărut mici divergenţe. Ne doream victoria, indiferent de scor, dar am început cu stângul. A fost greşeala noastră că am lăsat adversarul să intre în joc în setul al doilea. Nu este un capăt de ţară, mai sunt nouă meciuri, vom încerca să recuperăm ce am pierdut în acest joc“, a spus Lică, la finalul partidei.
Şi antrenorul Dan Pascu a mărturisit că vina pentru eşec, al cincilea în acest campionat, aparţine atât antrenorilor, cât şi jucătorilor, care s-au crezut câştigători prea devreme. „Este o înfrângere dureroasă pentru noi. Din păcate, ne-am văzut învingători prea repede. La 2-0 pentru noi am slăbit ritmul, adversarii au schimbat mai multe formule de echipă, au găsit-o pe cea câştigătoare, şi au reuşit o victorie foarte preţioasă pentru ei, pentru că dacă pierdeau aici ieşeau din cursa pentru titlu. Şi eu, şi băieţii suntem de vină. Nu am jucat rău. Cred că în setul doi, când am condus la o diferenţă destul de mare, am lăsat adversarul să reintre în joc şi ne-a fost foarte greu să ne mai revenim. Sper să învăţăm ceva din această înfrângere“, a comentat antrenorul campioanei.
Meciul din Sala Polivalentă a fost plin de dramatism, iar unele decizii ale arbitrilor au încins spiritele. După partidă, jucătorii de la Arcada Galaţi au încins hora bucuriei, apoi au părăsit sala în fluierăturile publicului, mulţi dintre voleibaliştii de la Arcada arătându-le craiovenilor semne obscene.
Miercuri va fi etapă intermediară, iar Craiova va juca la Ploieşti, cu Tricolorul.
Voleibalistele de la SCM-U Craiova sunt cu un pas în liga a doua, după ce au pierdut şi primul meci din play-out-ul Diviziei A1. Aflate pe ultimul loc, cu trei puncte, oltencele au fost învinse cu 3-0 (25-18, 25-19, 25-17), sâmbătă, la Piatra Neamţ.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel:

IMG_0219

IMG_0230

IMG_0235

IMG_0238

IMG_0250

IMG_0251

IMG_0272

IMG_0273

IMG_0295

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS