6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepeți cu victorie!

Începeți cu victorie!

Nicușor Bancu și colegii săi speră într-o victorie la Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Nicușor Bancu și colegii săi speră într-o victorie la Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova debutează sâmbătă în play-off-ul mult dorit. Alb-albaștrii întâlnesc în deplasare, de la ora 20.30, pe Astra Giurgiu, campioana în exercițiu a României, dar asta nu-i sperie, pentru că își știu potențialul și au argumente să creadă în obținerea unui rezultat pozitiv.
Nicușor Bancu, autorul golului care a consfințit accederea în play-off, contra Mediașului, a declarat că CS Universitatea nu merge în excursie la Giurgiu și că visul câștigării campionatului poate deveni realitate, cu toate că va fi dificil de realizat.
„Va fi un meci foarte greu la Giurgiu. Întâlnim o echipă care a câștigat ultimele opt partide, este în formă, are jucători foarte buni, cu experiență, dar nu mergem acolo cu gândul la o înfrângere, ci să câștigăm un punct sau trei. Spun asta pentru că și noi am demonstrat că avem o echipă valoroasă. E mai ușor să câștigăm Cupa, pentru că mai sunt doar câteva meciuri. Sperăm să câștigăm cu Dinamo, dar deocamdată nu ne gândim la sferturile Cupei, avem meci cu Astra și obiectivul nostru este să facem un joc frumos și să obținem ceva. Ar fi bun și un punct, pentru că este un meci în deplasare, împotriva campioanei României, avem și jucători accidentați (Briceag și Popov sunt incerți) și un suspendat (Zlatinski), dar cei care vom fi mergem să ne luptăm cu ei de la egal la egal. Sper să marchez din nou“, a declarat mijlocașul de 24 de ani.
„Toate echipele au șanse egale de a câștiga titlul. Care va fi mai serioasă și se va mobiliza mai bine, cu siguranță va lua titlul. Sperăm să fim noi acea echipă. Deocamdată trebuie să luăm fiecare meci, să câștigăm cât mai multe puncte și la final vom vedea ce va fi“, a completat Nicușor Bancu.
În campionatul regulat, CS Universitatea Craiova și Astra și-au „furat“ una alteia punctele. Alb-albaștrii au câștigat în tur, pe stadionul „Marin Anastasovici“, cu 2-1 (Rocha ‘17, Măzărache ‘45+1 / Niculae ‘29), iar trupa lui Marius Șumudică s-a revanșat la Severin, impunându-se cu 1-0 (Săpunaru ‘26 – penalti).

Și „satelitul“ are viață grea

O misiune dificilă are și echipa secundă a CS Universitatea Craiova. „Satelitul“, pregătit de Corneliu Papură și Mugur Gușatu, va juca sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul „Metaloglobus“ din Capitală, împotriva formației Steaua II București, partida contând pentru etapa a 17-a din Liga a III-a, seria 3. Înaintea acestui duel, alb-albaștrii ocupă locul 12, cu 15 puncte, iar adversarii se regăsesc pe poziția a 11-a, cu 18 puncte.
În meciul tur, disputat pe „Extensiv“, cele două au încheiat la egalitate, scor 3-3, golurile fiind marcate de Alex Popescu (’18), Andrei Burlacu (’45+1 – penalti) și Paul Hodea (’77), pentru alb-albaștri, respectiv Chitoșcă (’21), Mihalcea (’66) și Raiciu (’72), pentru steliști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS