8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBurlacu și Șolopa, încrezători că pot învinge Dinamo

Burlacu și Șolopa, încrezători că pot învinge Dinamo

Vlad Șolopa (dreapta) și Cătălin Burlacu au vorbit despre jocul cu Dinamo (foto: Lucian Anghel)
Vlad Șolopa (dreapta) și Cătălin Burlacu au vorbit despre jocul cu Dinamo (foto: Lucian Anghel)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor înfrunta mâine, de la ora 17.00, pe teren propriu, formația Dinamo București, în meciul al doilea din grupa locurilor 7-10 din Liga Națională. După ce runda trecută s-au întors învinși de la Târgu Mureș, oltenii nu au decât varianta victoriei pentru a mai spera la calificarea în play-off. Doi dintre componenții echipei craiovene, Cătălin Burlacu și Vlad Șolopa, au prefațat ieri jocul cu dinamoviștii, arătându-și optimismul că SCM-U va reuși să se impună și își va lua astfel și revanșa după eșecul suferit în fața bucureștenilor în retur. „Îmi doresc nespus de mult să prindem play-off-ul și, de acum, fiecare meci va fi ca o finală pentru noi. Sunt convins că va fi o victorie, o revanșă, după acel meci pierdut de noi la Dinamo, când am controlat jocul 90 la sută din timp și am condus chiar și la 15 puncte diferență. Toată lumea are șanse reale la play-off, și cred că, dacă ne vom impune în fața celor de la Dinamo și Galați, în dublă manșă, putem privi altfel către play-off“, a spus ieri căpitanul oltenilor, Cătălin Burlacu.
Vlad Șolopa și-a amintit și el de meciul de tristă amintire cu Dinamo din returul campionatului. „Am pierdut foarte dureros la Dinamo, am condus tot meciul, am fost dezamăgiți. Avem avantajul terenului propriu și cred că suntem favoriți. Nu îmi e frică de nici un adversar, pentru că știu ce facem noi, cât muncim la antrenament. Cele mai importante meciuri vor fi cu Galați și Dinamo, dar cred că putem bate și pe Mureș acasă“, a spus jucătorul care regretă plecarea de la echipă a bunului său prieten Iuri Fraseniuc, care săptămâna trecută a ales clubul Steaua CSM București.

Se gândește și la antrenorat

Întrebat dacă este tentat să fie antrenorul principal al echipei SCM-U Craiova, Cătălin Burlacu crede că în momentul de față este de mai mare ajutor echipei ca și jucător, dar nu a exclus varianta ca în viitor să aibă acest rol sau alt post administrativ la echipă. „Probabil o să vină și momentul când o să fiu și antrenor. Nu am o problemă în a-mi exercita cunoștințele și sprijinul în a fi manager, președinte sau antrenor. S-a tot vehiculat ideea că trebuia schimbat antrenorul nostru, dar nu cred că era bine. Ce aș fi putut face eu cu aceiași jucători, să schimb schemele? În prezent sunt antrenor secund, ajut, dar acum cred că ajut mai mult pe teren și în vestiar. Jucătorii asta au nevoie acum, cât mai multă apropiere, comunicare, ceea ce nu prea a fost până acum“, a mărturisit multiplul campion al României, ajuns la 39 de ani.
Absent în partida de la Târgu Mureș, Travis Bureau s-a antrenat săptămâna aceasta la capacitate maximă și va juca împotriva dinamoviștilor.
Clasamentul grupei valorice 7-10 arată astfel înainte de etapele din acest sfârșit de săptămână: 1. BC Mureș – 28 puncte, 2. Phoenix Galați – 25 puncte, 3. Dinamo București – 24 puncte, 4. SCM-U Craiova – 23 puncte. Primele două echipe clasate la finalul meciurilor tur retur vor juca în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS