6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar victoria contează

Doar victoria contează

 

CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 20.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin, pe Steaua București, partida contând pentru runda a 24-a din Liga I. Acest derbi înseamnă foarte mult pentru gruparea din Bănie, care are de „răzbunat“ înfrângerea nemeritată din tur și rezolvarea „ecuației“ calificării în play-off din punct de vedere matematic, fapt care s-ar realiza doar cu obținerea celor trei puncte. Ambele formații vin după o etapă mai puțin fastă, dar alb-albaștrii au un plus de moral prin prisma victoriei cu FC Voluntari, din prima rundă a minireturului, și au și susținerea fanilor din Severin și Craiova, care și-au anunțat prezența într-un număr mare.

Acka: Sperăm să-i facem fericiți pe suporterii noștri

Fundașul ivorian al Craiovei, Stephane Acka (foto), își dorește foarte mult să-i vadă fericiți pe fanii CS Universitatea după bătălia cu Steaua, mărturisind totodată la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, că încă nu a luat o decizie cu privire la prelungirea contractului. „Este un meci foarte important și trebuie să rezolvăm odată problema accederii în play-off. Vrem să ne revanșăm pentru înfrângerea din tur, care s-a datorat unei greșeli mari de arbitraj. Noi am jucat foarte bine și dacă nu exista acel penalti cred că puteam câștiga jocul, iar acest lucru a fost observat de suporterii care ne-au însoțit pe Arena Națională, dovadă că la final ne-au aplaudat și ne-au încurajat. Sperăm ca de această dată să-i facem fericiți, oferindu-le o victorie frumoasă. Cu toții suntem foarte concentrați și cu siguranță o să facem un meci bun“, a spus Acka. „În vară îmi expiră contractul și încă mă gândesc să rămân. Oferta clubului este foarte bună, dar dorința familiei este alta. În luarea deciziei depinde foarte mult dacă o să reușim să jucăm în cupele europene. Atunci aș rămâne sigur, pentru că ar da foarte bine pentru cartea mea de vizită și m-ar ajuta să fiu convocat la echipa națională, care pentru mine însemnă enorm. Am văzut și eu că s-a scris că mă vor Steaua și Dinamo, dar nu aș trăda Craiova. Cei din club și suporterii sunt minunați, s-au purtat foarte frumos cu mine, m-au făcut să mă simt un copil al Craiovei, și nu le-aș face așa ceva. Dacă va fi să plec de la Craiova voi merge doar în străinătate, nu voi mai juca la o altă formație din România“, a completat Stephane Acka.

Mingote: Suntem motivați

Noul portar al CS Universitatea Craiova, Pedro Mingote, consideră că a venit la un club mare și își dorește să obțină cel puțin un trofeu, iar un prim pas spre performanță înseamnă o victorie contra Stelei: „Jucăm cu o echipă foarte bună, dar ne dorim enorm victoria și trebuie să fim concentrați din primul până în ultimul minut. Suntem motivați și o să dăm totul pe teren, ca să câștigăm acest duel cu Steaua. Craiova are niște suporteri minunați și sperăm să vină cât mai mulți pe stadion să ne sprijine. Ne dorim foarte mult să le facem cadou o victorie, să ne asigurăm prezența în play-off și după meci să celebrăm victoria. Este un pas important pentru mine venirea la CS Universitatea, este una din primele trei echipe din România. Îmi doresc foarte mult să terminăm campionatul pe podium și să aducem un trofeu orașului acesta, care are o pasiune atât de mare pentru fotbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS