10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au ieșit bine din meciul cu Fortuna Düsseldorf

Alb-albaștrii au ieșit bine din meciul cu Fortuna Düsseldorf

Alex Popescu (în alb) a marcat primul său gol pentru echipa mare a Craiovei în amicalul cu Dusseldorf
Alex Popescu (în alb) a marcat primul său gol pentru echipa mare a Craiovei în amicalul cu Dusseldorf

După un zbor decalat cu câteva ore din cauza ninsorii din București și abia coborâtă din avion, CS Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1, în partida amicală disputată sâmbătă seară în compania echipei germane Fortuna Düsseldorf (locul opt în 2.Bundesliga), prima din cadrul stagiului de pregătire din Malta (7-27 ianuarie).
Nemții au deschis scorul prin Emmanuel Iyoha (‘24), care i-a strecurat mingea printre picioare lui Pedro Mingote, portar care se pare că nu și-a rezolvat încă problemele cu ASA Târgu Mureș, deoarece oficialii clubului au încercat să ascundă faptul că a evoluat contra nemților, scriind pe site că a apărat Vlad. Mingote a fost desconspirat de site-ul oficial al germanilor, care a prezentat și foaia de joc, din care reieșea că portughezul e titular, dar și poze din meci cu portarul de 36 de ani în tricoul Craiovei.
Interesant este și faptul că presa centrală a precizat că George Țucudean se află cu CS Universitatea în Malta, însă jucătorii și membrii staff-ului craiovean susțin cu tărie că atacantul echipei Pandurii nu se regăsește în cantonamentul lor.

Alex Popescu s-a evidențiat cu Fortuna

Alb-albaștrii au replicat în repriza a doua prin Alexandru Popescu, junior produs de Academia „Gică Popescu“ și cooptat de CS Universitatea în urmă cu trei ani. Aflat la primul meci la echipa mare a Craiovei, Alex Popescu a dat dovadă de tehnicitate și de mult sânge rece în minutul 77, când a primit mingea de la un adversar, a driblat un fundaș central, a pătruns în careul mare și a șutat din cădere, pe lângă portarul ieșit în întâmpinare, la vinclu.
Antrenorul Gigi Mulțescu a rulat aproape tot lotul în amicalul cu Fortuna Düsseldorf, excepție făcând portarul Calancea și mijlocașul Drăghici, ambii menajați din pricina unor probleme medicale.
CS Universitatea, prima repriză: Mingote (L. Popescu) – Vlădoiu, Acka, Dumitraș, Briceag – Zlatinski, Screciu, Manea – Bancu, Băluță, Ivan.
CS Universitatea, repriza a doua: Vlad – Petre, Kelic, Popov, Briceag – Mateiu, Bârzan – Rocha, Gustavo, Măzărache – Al. Popescu.
Următorul amical al CS Universitatea Craiova ar putea fi cel cu St. Gallen, elvețienii menționând pe site-ul lor oficial că întâlnirea ar avea loc pe 14 ianuarie, de la ora 14.00, pe stadionul Ta’Qali – Attard, în timp ce oltenii mențin tăcerea.

„Trebuie să muncesc din ce în ce mai mult“

Atacantul Alex Popescu, originar din Voineasa – Vâlcea, a fost foarte bucuros pentru reușita sa și speră să devină o soluție pentru Gigi Mulțescu în cel mai scurt timp.
„Nu am făcut decât un antrenament cu prima echipă, drept urmare apreciam că șansele sunt destul de mici să merg în cantonamentul din Malta. Înainte de sărbători am fost întrebat dacă am pașaport, și, vă dați seama, toată vacanța am stat ca pe jar, în tensiune, pentru că îmi doream tare mult să fac și acest pas. E primul gol pentru Craiova în primul meci. Dacă mă credeți, nici nu știam cum să mă bucur după ce am văzut că mingea a scuturat plasa. Acest gol reprezintă o bornă în evoluția mea și nu am cum să-l uit vreodată. Sunt conștient că trebuie să muncesc din ce în ce mai mult pentru a ajunge sus. Trebuie însă să iau lucrurile pas cu pas. Prin pregătirea mea la antrenamente și prin evoluțiile în meciuri să câștig încrederea staff-ului tehnic, să știe că se pot baza pe mine“, a declarat Alex Popescu, pentru site-ul clubului.
„Pentru mine nu e o surpriză că a fost luat în lotul mare, pentru că știu talentul lui. Va fi unul dintre atacanții în care se va pune bază cel puțin la nivel de club în următorii doi-trei ani. Sunt convins de asta, pentru că este tehnic, inteligent și are execuții surprinzătoare“, a explicat managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS