10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Coman vrea să fie numărul 1 și în 2017

Alex Coman vrea să fie numărul 1 și în 2017

IMG_9640

Jucătorul craiovean de tenis de câmp Alexandru Coman (foto) nu a avut vacanță de Sărbători. Ultimele zile din anul 2016 l-au găsit pe teren, la un turneu în Serbia, iar după două zile libere, petrecute alături de familie, puștiul care pe 15 ianuarie va împlini 12 ani a revenit ieri la antrenament, în sala din cadrul Bazei sportive „Popeci“. „Eu și de Revelion am vrut să fac antrenament, dar antrenorul nu m-a lăsat. Mi-a zis că trebuie să ne distrăm“, ne-a spus zâmbind jucătorul craiovean, aflat pe locul 1 în România la categoria de vârstă 12 ani.
Înainte de primul antrenament din acest an, Alex ne-a prezentat cele mai recente cupe câștigate. Sunt două trofee mari, pentru clasarea pe locul doi, la simplu și dublu, în cadrul turneului internațional Belgrad Open, care face parte din circuitul Tennis Europe U12.
La simplu, sportivul legitimat la CSM Craiova a fost învins în finală de campionul Serbiei și totodată liderul U12 din țara sa natală, Branko Djuric, cu scorul de 6-2, 6-4. „A fost prima mea finală. Am avut emoții destul de mari și cred că din cauza asta nu am câștigat“, a spus jucătorul craiovean. La dublu, Coman a făcut pereche cu un alt oltean, Andrei Firaru (Slatina), fiind depășiți în finală de perechea Branko Djuric (Serbia)/Daniel Zimmermann (Austria), cu 6-2, 6-1. „Sunt mulțumit de evoluția mea la turneul din Serbia. Au fost acolo 90 de sportivi din 16 țări, cei mai buni din țările lor, mulți campioni sau lideri naționali. În optimi l-am învins pe Dimitar Penchev, numărul 1 în Bulgaria, pe care l-am bătut cu un dublu 6-0. În sferturile de finală l-am bătut pe muntenegreanul Knezevic (nr. 5 în țara sa – n.r.), cu 6-2, 6-1, iar în semifinale l-am eliminat pe nr. 5 din Serbia și am câștigat cu 7-6, 6-0“, ne-a spus puștiul, înainte de a începe primul schimb de mingi cu antrenorul său, Alexandru Banciu.

IMG_9653

Vrea să câștige primul trofeu de ziua sa

Primul concurs al lui Alex Coman în 2017 va fi Campionatul Național de la București, la simplu și dublu. De ziua sa, pe 15 ianuarie, sportivul trebuie să ajungă la București și speră să-și facă singur un cadou, să devină campion. Și în 2016 a obținut titlul național, alături de colegii săi din echipa clubului CSM, iar printre realizările din anul care tocmai s-a încheiat se numără locul trei la selecția pentru lotul național, în condițiile în care în grupe s-a accidentat la spate, și faptul că a ajuns în faze superioare la câteva turnee în străinătate.
Elevul lui Alex Banciu a jucat o finală la dublu (Sliven – Bulgaria), o semifinală la Sofia (Bulgaria) și două sferturi de finală la Chișinău (Republica Moldova) și Sliven (Bulgaria).

Alex Coman, alături de antrenorul său, Alex Banciu (foto: Lucian Anghel)
Alex Coman, alături de antrenorul său, Alex Banciu (foto: Lucian Anghel)

Antrenorul de la CSM Craiova are numai cuvinte de laudă la adresa lui Alex Coman. „Alex este un elev foarte silitor. Într-un timp atât de scurt am obținut rezultate foarte importante. Am făcut multe modificări la lovituri, la comportament, care au dat rezultate într-un timp foarte scurt. Este ultimul lui an la categoria 12 ani, iar de la anul va trece la categoria 14 ani. Sper să luăm noi titluri anul acesta“, a spus Banciu, care este ajutat la antrenamente de soția sa, Corina, responsabilă cu pregătirea fizică.

Este nerăbdător să-și întâlnească idolul, pe Djokovic

Tenismanul craiovean a citit cărțile marilor jucători (Agassi, Federer, Djokovic) și a încercat să aplice la antrenamente sfaturile din ele. Idolul său este Novak Djokovic, pe care speră să-l întâlnească cât mai curând. „Am fost la academia lui Djokovic, i-am văzut trofeele, dar el nu era la Belgrad. Vreau să îl întâlnesc, să-l văd cum arată de aproape, să iau autograf“, a încheiat Alex Coman, liderul clasamentului național la categoria de vârsta 12 ani. Puștiul este talentat la tenis, dar se descurcă foarte bine și la școală. Materiile sale preferate sunt limba română, matematica și limba engleză. A încheiat clasa a V-a cu media 10 și crede că va termina și semestrul I din clasa a VI-a tot cu 10.

IMG_9662

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS