10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Misiune îndeplinită la Buzău (update, declarații)

Fotbal / Misiune îndeplinită la Buzău (update, declarații)

Formația CS Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus astăzi, în optimi, pe stadionul „Gloria“ din Buzău, cu 2-0, în fața divizionarei secunde Dacia Unirea Brăila.

Alb-albaștrii au început în forță partida și au deschis scorul printr-un gol superb al lui Surugiu, care a preluat un balon la 17 metri, ușor lateral stânga, și a șutat cu boltă la colțul lung, făcând inutil plonjonul lui Olaru (7, 1-0).

Gruparea din Bănie a fost la un pas de a majora avantajul în minutul 14, când Gustavo, scăpat singur pe partea stângă, i-a pasat lui Andrei Ivan în centru, care a deviat de la șapte metri, însă portarul brăilenilor a fost la post. La nouă minute i-a venit rândul lui Bancu să rateze o bună ocazie, șutul său fiind respins de Olaru. Apoi Gustavo l-a încercat pe Olaru, dar reluarea sa a fost respinsă.

Dacia Unirea Brăila a început să conteze în atac începând cu minutul 32, când Pușcașu a șutat periculos pe jos, de la 25 metri, însă mingea a trecut pe lângă bara din stânga lui Calancea. La doar un minut, tot Pușcașu l-a încercat pe Calancea cu un șut de la 18 metri, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Același rezultat l-a avut și lovitura liberă executată de Neagu de la 23 de metri.

S-a jucat pe contre în partea secundă

La reluare, Kay nu l-a putut învinge pe Olaru cu o lovitură de cap (48), iar Gustavo a țintit bara transversală dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, obținută de Andrei Ivan (51). Apoi, alb-albaștrii au cedat ușor-ușor terenul și inițiativa, păstrându-se astfel pentru meciul de campionat cu Chiajna, permițându-le brăilenilor să pună presiune la poarta lui Calancea.

Replica gazdelor a fost bună. În minutul 53, Niță a fost aproape să-l surprindă pe Calancea cu un șut-centrare de pe partea dreaptă, dar portarul Craiovei a acordat corner. Calancea s-a poziționat bine și a reținut un șut bun al lui Enciu, care a preluat de lângă Kelic și a trecut foarte ușor de acesta (58).

A urmat o acțiune în viteză a Craiovei, finalizată de Andrei Ivan cu un șut din interiorul careului, însă mingea a poposit în brațele lui Olaru (61).

Dacia s-a apropiat de două ori periculos de poarta lui Calancea, Enciu a reluat cu capul de la zece metri o centrare a lui Petean (64), apoi Petean a șutat la vinclu de la 25 de metri, însă portarul Craiovei a fost la post de fiecare dată (67).

Cea mai mare oportunitate de gol i-a aparținut lui Andrei Ivan, care, scăpat singur, l-a lobat pe portar, însă mingea a trecut pe lângă poarta Brăilei (77).

În replică, Enciu a scăpat pe dreapa și a centrat în careu, dar Briceag a respins cu capul din fața unui adversar, acordând corner (79).

Cum jocul „curgea“ în direcția dorită, Gigi Mulțescu a decis să-l arunce în luptă și pe Jovan Markovic, un junior de nici 16 ani, care a și reușit să-și facă simțită prezența cu câteva driblinguri și un șut în blocajul unui adversar (81).

Spre final, Gigi Mulțescu a decis să înghețe rezultatul și l-a introdus și pe fundașul Acka, iar defensiva Craiovei a respins cu succes toate încercările celor de la Dacia Unirea Brăila. Mai mult, Surugiu a fost la un pas de „dublă“, șutul său din lovitură liberă din marginea careului fiind respins cu greu de Olaru (90).

Liniștea Craiovei a fost adusă de juniorul Robert Petre,  care l-a învins pe Olaru cu un șut cu stângul din centrul careului mare (90+2).

Brăila: Bg. Olaru – G. Niţă, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – C. Roşu (70, Nicoară), R. Adăscăliţei (85, Roșoagă), Petean, C. Neagu – Puşcaşu, M. Enciu (81, Iosofache). Antrenor: Alin Pânzaru.

Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Kelic, Vătăjelu – Mateiu, Bancu, Rocha (67, R. Petre) – Gustavo (85, Acka), A. Ivan (81, Markovic), Surugiu. Antrenor: Gigi Mulțescu.

Cartonașe galbene: Ghiocel, L. Ivan / R. Petre.

Au arbitrat: Lucian Rusandru – Florin Păunescu, Andrei Constantinescu.

 

Declarații după meci (Digi Sport):

Alin Pânzaru, antrenor Dacia Unirea Brăila: „A fost foarte bine în multe momente al jocului, am avut o circulație bună a gazonului și ne-am creat câteva situații de a marca. Jucăm cu mult entuziasm, aducem mingea în fața porții, însă nu reușim să înscriem. Din păcate, când întâlnim echipe de genul Craiovei, cu jucători care pot face diferența, tabela arată cum arată. În primele zece minute s-a simțit o ușoară timorare la noi, dar cu un joc de așteptare făcut bine, pentru că așa am pregătit știind că Craiova are o posesie foarte bună, cu jucători cu explozie în față și nu era bine să lăsăm spații. A fost un meci care își va pune amprenta asupra unor jucători de la noi, care nu s-au întâlnit cu Liga I până acum. Obiectivul nostru a fost ca brăilenii să vadă pe viu o echipă din Liga I, precum Craiova, dar din păcate LPF și televiziunile nu ne-au oferit această oportunitate. Cred că acest joc aducea multă lume la stadion dacă se juca la Brăila și poate așa reușeam și noi mai mult“.

Olivian Surugiu, mijlocaș CS Universitatea Craiova: „Am avut un meci foarte greu și ne bucurăm foarte mult că am câștigat. Sperăm ca și meciul de vineri (cu Concordia, la Chiajna – n.r.) să ne impunem și să încheiem anul cum trebuie. Nu schimbarea liderului trebuie să ne dea o motivație, noi trebuie să facem un meci bun și să terminăm pe podium, pentru ca în noul an să continuăm  performanțele începute în sezonul acesta. Avem un lot foarte tânăr, cu jucători dornici de performanță și cred că puțin noroc și cu ajutorul lui Dumnezeu sper să reușim lucruri frumoase. Sper să rămânem în aceeași formulă și vara viitoare să ne bucurăm cu toții de performanță. Nu mă gândesc la un adversar anume în Cupă, pentru că oricine ar fi noi trebuie să fim pregătiți să câștigăm“.

Bogdan Vătăjelu, căpitan CS Universitatea Craiova: „Sunt foarte mulțumit, pentru că am obținut calificarea în sferturi și după un meci destul de greu, cu o echipă bună a Ligii a II-a. Nici terenul nu a fost extaordinar. Ne-au lipsit foarte mult Zlatinski, Popov, Băluță, Dumitraș, deci avem și noi problemele noastre. Avem meci la Chiajna vineri și e un joc care vine repede, nu ne lasă să ne refacem, dar sperăm să luăm cele trei puncte. Meciul de la Chiajna cred că este cel mai important din ultima perioadă, pentru că este ultimul din 2016 și ultima impresie contează. E bine să încheiem anul cu un moral foarte bun“.

Gigi Mulțescu, antrenor CS Universitatea Craiova: „A fost foarte greu meciul. În primul rând ne-am confruntat cu probleme de sănătate, înainte de joc cinci jucători s-au îmbolnăvit și a trebuit să-i înlocuim cu fotbaliști care nu au prea evoluat, tineri de la echipa a doua și automat omogenitatea a suferit, construcția la fel. Totuși am început bine jocul, am și înscris și am avut o perioadă bună, cu multe ocazii și puteam să ne desprindem încă din prima repriză. În repriza a doua, la cârma jocului au venit cei din Brăila, au avut o construcție bună, au irosit câteva situații de a marca și felicit antrenorul pentru că s-a văzut că este o echipă lucrată. Una peste alta, am avut obiectiv calificarea, am marcat, am conservat rezultatul și e bine că ne-am calificat. Fiecare joc e important. Și acesta a fost, pentru că era eliminator și trebuia să ne calificăm. Nu am vorbit încă de meciul de la Chiajna, iar fiecare joc este de sine stătător. Primul este cel mai important și cum Cupa României este al doilea obiectiv al nostru, ne-am concentrat pe acesta. Acum putem să ne concentrăm pe întâlnirea cu Chiajna.
Sunt speranțe de titlu pentru mai multe echipe. Cum în trecut au fost campioane surpriză Urziceniul, Galațiul, și văd că istoria se rescrie în aceeași idee. Continuăm lupta cu Steaua, care văd că este în scădere și de formă și de rezultate. E clar că lucrurile s-au mai așezat în față și sunt mai multe echipe care pot să aspire la campionat. Pentru mine, o surpriză plăcută este Gaz Metan Mediaș, cu o echipă foarte bine structurată, bine organizată, puternică, cu o apărare fermă și jucători foarte disciplinați. Au tot ce trebuie pentru a fi acolo sus.
Conducerea administrativă și noi, cei din conducerea tehnică, am decis să nu lăsăm jucătorii în cantonamentul naționalei Under 23, pentru că avem nevoie de ei. Sunt jucători de bază și vrem să ne organizăm și noi foarte bine jocul, pentru că începe campionatul devreme. Plus că în cantonament vom întâlni niște echipe foarte bune și cei de la națională pot să vină și să vadă jucătorii la noi, la meciuri. Vom juca împotriva unor echipe din prima ligă din Rusia, cu Monchengladbach din Germania, avem adversari și din Austria, deci echipe puternice. Noi vrem să jucăm cu echipe tari. Și în vară ați văzut că am jucat cu Zenit, cu Salzburg, așa că… Am făcut două liste, una cu cine pleacă și una cu ce trebuie să vină, dar vorbim după ultima etapă.
“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS