12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLică: Am învins jucători pe care îi vedeam la TV și ne minunam

Lică: Am învins jucători pe care îi vedeam la TV și ne minunam

Lică (în alb) şi colegii săi au debutat în forţă în Liga Campionilor (Foto: Lucian Anghel)
Lică (în alb) şi colegii săi au debutat în forţă în Liga Campionilor (Foto: Lucian Anghel)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au avut un debut perfect în Liga Campionilor, competiție în care evoluează în premieră. Elevii lui Dan Pascu și-au bucurat fanii cu o victorie cu 3-1 în fața polonezilor de la SKRA Belchatow, spre surprinderea tuturor. După primele meciuri din grupa D, Lică și colegii săi pot să-și facă poză cu clasamentul, pentru că sunt pe primul loc, în fața unor echipe titrate precum Modena, Belchatow și Ljubljana.

Marți a fost o nouă seară de vis pentru sportul craiovean. La prima participare în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au câștigat meciul de debut, impunându-se, pe teren propriu, în fața puternicei echipe poloneze SKRA Belchatow, cu scorul de 3-1 (30-28, 25-23, 19-25, 25-22) după 117 minute de joc. Laurențiu Lică și colegii săi au jucat excepțional, depășindu-și statutul de outsideri, într-o grupă D cu adversare puternice și cu experiență (Belchatow, Modena, Ljubljana).

IMG_6944
Multipla campioană a Poloniei a venit în Polivalenta din Bănie cu toate vedetele ei, majoritatea jucători din naționala Poloniei, campioană mondială, dar oltenii au jucat cu mult curaj, iar serviciul la limită a reprezentat elementul care i-a surprins pe adversari și a făcut diferența. Căpitanul Craiovei, Laurențiu Lică, a fost cel mai bun jucător al partidei, cu 23 de puncte. Acestuia încă nu îi venea să creadă că el și colegii săi au învins jucători cu un palmares impresionat, care joacă la un club cu un buget consistent. „Este incredibil! Am reușit să obținem o victorie mare în fața unei echipe cu un asemenea buget, cu jucători pe care îi vedem la televizor și ne minunăm de ei. Am jucat cu sufletul și publicul a fost alături de noi. Suporterii noștri chiar aveau nevoie de această victorie, după eșecurile din campionatul intern, când am simțit că-și pierdeau un pic încrederea în noi“, a spus cel poreclit „Lolo“.
Lică a reușit un punct spectaculos din serviciu, luându-i prin surprindere pe adversari. „În campionat mai fac așa ceva, dar adversarii mă știu destul de bine. Polonezii nu știau de trucul ăsta al meu și am adus un punct important. În acest meci ne-a ieșit serviciul. L-am forțat mult, chiar dacă uneori am greșit, dar am reușit să-i îndepărtăm de fileu. Așa am putut să îi și blocăm, pentru că aveau un punct de lovire foarte înalt și în cazul unei preluări perfecte ne era foarte greu. Ne-a ajutat foarte mult și sistemul challenge, pentru că s-au luat decizia corectă“, a completat căpitanul Craiovei și al naționalei României.

Polonezii, surprinși de jocul Craiovei

IMG_7021

De partea cealaltă, polonezii au recunoscut că au fost luați prin surprindere de echipa craioveană. „A fost o mare surpriză pentru noi. Nu ne așteptam ca SCM-U să joace la un nivel așa de ridicat. În filmările video nu am putut vedea prea multe lucruri și a fost mai dificil să pregătim jocul. S-a văzut că, dacă ești favorit pe hârtie, nu înseamnă că vei câștiga automat. Trebuie să intri pe teren și să joci cel mai bun volei. Cei din Craiova au jucat cu sufletul și meritau să câștige. Îi felicit“, a spus internaționalul sârb Srecko Lisinac.

IMG_7057

Tehnicianul francez al oaspeților, Philippe Blain, a evidențiat faptul că echipa sa a greșit prea mult pentru acest nivel: „Voleiul pare un sport complex, dar este foarte simplu. Noi am făcut 32 de greșeli neforțate, ceea ce înseamnă că am cedat adversarilor mai mult de un set. La acest nivel înseamnă foarte mult. Craiova a făcut un meci bun, iar eu sunt dezamăgit de prestația noastră. Liga Campionilor este o competiție de top și nivelul de joc trebuie să fie unul de top mereu“.

Bala: Ne-au ieșit aproape toate fazele

IMG_7003

Pe lângă Lică și Marian Bala a avut o evoluție foarte bună, cu 18 puncte. Bala a punctat faptul că el și colegii săi au jucat ca o adevărată echipă. „A fost un meci extraordinar de frumos! Puțini credeau că vom reuși să câștigăm, având în vedere echipa valoroasă a polonezilor, dar după cum am spus și înainte de meci, noi am intrat în teren cu gândul să jucăm cât putem noi de bine. Am jucat toți ca o echipă și ne-au ieșit aproape toate fazele pe care ni le-am propus la antrenamente. Suntem bucuroși că am început cu dreptul și sperăm să o ținem tot așa. De asemenea, sperăm că am bucurat și publicul care ne-a susținut de la început până la final“, a spus voleibalistul aflat la debutul în Liga Campionilor.

Ene: Pentru prima dată am simțit cu adevărat că suntem o echipă

IMG_6988

Colegul său, Bogdan Ene, a avut o idee inedită pentru a aduce spectatori la sală. Prin concurs, acesta a oferit șapte bilete, la fel ca numărul său de pe tricou, la șapte suporteri, dar și autografe de la toată echipa. „Ideea cu concursul a fost spontană. Am vrut să interacționez cu suporterii, să le stârnesc interesul asupra evenimentului, să îi aduc și mai aproape de echipă. Era și Moș Nicolae, iar unii dintre câștigători chiar au purtat acest nume. Sunt convins că cei șapte își vor aminti cu drag de acest meci când vor privi poza cu autografele noastre, un suvenir pentru care le mulțumesc antrenorilor și colegilor pentru susținere“, a spus Ene. Jucătorul de 30 de ani a comparat bucuria pentru prima victorie din Liga Campionilor cu cea a câștigării, tot în premieră, a titlului de campion cu Craiova, în primăvară. „A fost un meci senzațional, într-o atmosferă incredibilă. Am retrăit emoția și sentimentele de la câștigarea campionatului. Belchatow este o echipă solidă, foarte agresivă, cu jucători excepționali. Pentru prima dată în această formulă am simțit cu adevărat că suntem o echipă, am jucat împreună ne-am susținut în momentele grele. Am reușit să punem probleme cu serviciul, am blocat și ne-am apărat foarte bine, am fost agresivi în atac. Împinși de la spate de un public fierbinte am reușit o victorie de care sunt convins că lumea își va aduce aminte. Craiova merita un astfel de spectacol și sperăm ca prin această victorie să atragem mai multă lume la sală“, a completat Ene.

Pascu: Am avut un public fenomenal

IMG_7153

Antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, le-a mulțumit și el spectatorilor pentru atmosfera creată și a recunoscut că se gândea că jucătorii săi vor câștiga un set, două. „A fost un meci de calitate, care a bucurat publicul. A fost un public fenomenal, care ne-a dus spre victorie în setul patru, când am avut momente de relaxare. Adversara noastră este una titrată, în top în Europa. Apreciez mult seriozitatea jucătorilor mei. Pentru multă lume este o surpriză acest rezultat. Eu am abordat acest meci să jucăm cât mai bine, să luăm un set, două, dar faptul că am câștigat este o treabă extraordinară pentru noi și voleiul românesc“, a spus antrenorul craiovenilor, Dan Pascu. Acesta a adăugat că s-au făcut eforturi mari pentru organizarea unui meci la asemenea nivel și a menționat că la meciul următor din Ligă așteaptă mai mulți spectatori, pentru că pentru această competiție există obligativitatea să fie în sală minimum 1.000 de spectatori pe meci. „Au fost mai mulți spectatori decât în campionat, dar eu sunt puțin trist, pentru că mă așteptam să vină mai multă lume. Vom continua să promovăm și mai mult aceste meciuri din Liga Campionilor, pentru că suntem obligați să avem minimum 1.000 de spectatori pe meci“, a încheiat Pascu.
La victoria cu Belchatow au contribuit următorii jucători de la SCM-U Craiova: Lică, Bartha, Mărieș, Ene, Bala, Suson, Stulenkov, Keller, Filip, Olteanu, Yordanov și Georgescu.
În celălalt meci din grupa D, italienii de la Modena au trecut pe teren propriu de Volley Ljubljana, cu scorul de 3-2, iar după aceste rezultate SCM-U Craiova ocupă primul loc în grupă. În etapa a doua, programată în 20 decembrie, Craiova va juca în deplasare cu Ljubljana. În ianuarie, oltenii vor juca de două ori cu Modena, pe 18 ianuarie în Italia și 31 ianuarie la Craiova, apoi vor înfrunta Ljubljana pe teren propriu, în 15 februarie, urmând să încheie meciurile din grupă pe 1 martie, cu un meci în Polonia, cu Belchatow.

Duminică joacă în sala mică

Până la meciul din Slovenia, jucătorii antrenați de Dan Pascu și Claudiu Mitru mai au de disputat două meciuri în campionatul intern. Primul va fi duminică, pe teren propriu, cu Explorări Baia Mare, în prima etapă din retur, apoi oltenii vor juca la U Cluj. Meciul cu Baia Mare se va juca în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 15.00, deoarece în Polivalentă concertează Lara Fabian. La finalul turului Diviziei A1, SCM-U Craiova ocupă locul cinci în clasament, cu 20 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS