16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHalep: Turneul Campioanelor a fost un bonus pentru mine

Halep: Turneul Campioanelor a fost un bonus pentru mine

Accidentată la genunchi, Simona Halep (stânga) a fost învinsă în două seturi de Cibulkova (Foto: DigiSport)
Accidentată la genunchi, Simona Halep (stânga) a fost învinsă în două seturi de Cibulkova (Foto: DigiSport)

Simona Halep a fost eliminată încă din faza grupelor de la Turneul Campioanelor, după înfrângerea suferită ieri în două seturi, 3-6, 6-7, în faţa slovacei Dominikai Cibulkova, în ultima rundă a Grupei Roşii. Halep avea nevoie de cel puţin un set pentru a păstra şanse la calificarea în semifinale.
Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a avut ghinionul să se accidenteze înaintea meciului contra Dominikăi și a intrat pe teren cu un bandaj la genunchiul stâng, deplasându-se extrem de greu în startul setului inaugural. Cibulkova a dominat categoric primul set, controlând fiecare punct. În setul doi, jocul Simonei a crescut puțin și a reușit să pună presiune pe adversara ei, făcând și trei break-uri. Soarta meciului s-a jucat în tie-break, după mai multe game-uri la limită, în care ambele jucătoare au fost pe rând în control. În tie-break, Cibulkova a jucat mai bine și a profitat de câteva greșeli neforțate ale Simonei și a câștigat meciul. Slovaca s-a calificat în semifinalele competiției, alături de Angelique Kerber, după ce nemțoaica a învins-o ieri pe Madison Keys, cu scorul de 6-3, 6-3.

„Adversara a avut un forehand bun“

După partidă, Simona Halep nu a dorit să vorbească despre accidentarea suferită la genunchiul stâng. Românca de 25 de ani se declară mulţumită de jocul ei din meciul cu Dominika Cibulkova şi spune că din punct de vedere psihic a putut lupta până la capăt. „Genunchiul este ok şi nu am de gând să vorbesc despre el. Cred că adversara a jucat bine, a avut un forehand bun. A dominat meciul. Am stat prea mult pe spatele terenului. Ar fi trebuit să am o varietate mai mare de lovituri. Am luptat până la final şi sunt împăcată cu mine. Nu sunt fericită că am pierdut. E dezamăgitor când nu pot fi la turaţie maximă, dar asta este viaţa. Nu sunt foarte dezamăgită că nu m-am calificat. Atât am putut în acest turneu şi de-abia aştept să revin la anul. Adversara mea cred că a văzut că backhand-ul nu e prea puternic azi, din cauza piciorului, şi că nu am putut să împing şi cred că a meritat să câştige. A lovit toate mingile. Acest turneu a fost un bonus pentru mine. La jumătatea sezonului nu credeam că voi fi aici. Sunt a treia oară consecutiv aici, dar nimic nu se schimbă în legătură cu sezonul meu“, a spus Simona, în cadrul unei conferinţe de presă.
Halep debutase cu o victorie în Grupa Roșie, în fața lui Madison Keys (6-2, 6-4), iar în al doilea meci a fost învinsă de liderul mondial Angelique Kerber 4-6, 2-6. Jucătoarea din România nu a reuşit să depăşească faza grupelor nici în 2015. Pentru singura victorie de la Singapore, Simona Halep va primi un cec în valoare de 153.000 de dolari şi 300 de puncte în clasamentul mondial, la care se adaugă cei 151.000 de dolari pentru participare. Simona Halep nu va urca în clasamentul mondial şi îşi poate pierde locul patru doar dacă sportiva cehă Karolina Pliskova va câştiga Turneul Campioanelor.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS