6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Pascu caută biletul pentru Euro în Cehia

Voleibaliștii lui Pascu caută biletul pentru Euro în Cehia

Voleibaliştii din Bănie au şanse mici să prindă locul doi, calificant la turneul de baraj (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Voleibaliştii din Bănie au şanse mici să prindă locul doi, calificant la turneul de baraj (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Naţionala masculină de volei a României încă speră la calificarea la Campionatul European. Tricolorii vor disputa zilele acestea al doilea turneu de calificare al grupei F, în Cehia, la Jablonec, obiectivul fiind clasarea pe locul doi, care va duce la turneul de baraj.
După turneul de calificare de săptămâna trecută de la Craiova, România ocupă locul trei în grupă, cu trei puncte.
Elevii lui Dan Pascu au învins în meciul de debut Macedonia, cu 3-0 (25-21, 25-14, 25-12), apoi au fost învinși de Estonia, cu 3-1 (19-25, 28-26, 25-18, 25-23) şi Cehia, cu 3-0 (25-13, 25-17, 25-21). Clasamentul grupei F: 1. Cehia (9 puncte), 2. Estonia (5 p), 3. România (3p), 4. Macedonia (1p).
Primul meci de la Jablonec pentru Laurențiu Lică și colegii săi va fi cel de astăzi, cu Estonia, de la ora 16.00, apoi România va juca mâine cu Cehia, iar duminică cu Macedonia.
„Primul meci, cel cu Estonia, este unul de totul sau nimic. Dacă vom câştiga, avem şanse la locul doi, dacă pierdem, nu mai avem nici o şansă. Psihic, trebuie să ne revenim, să acceptăm ideea că adversarii au jucat mai bine ca noi la Craiova. Avem o ocazie de a câştiga. Vom pregăti tactic foarte bine jocul. Trebuie să obţinem şi cu Estonia, şi cu Macedonia victorii de trei puncte“, a spus, înainte de plecare, antrenorul Dan Pascu.
Delegaţia tricoloră a plecat ieri spre Cehia, din lot urmând să facă parte şi cei cinci jucători de la SCM-U Craiova, Laurenţiu Lică, Cristian Bartha, Bogdan Ene, Mihai Mărieş şi Răzvan Olteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS