10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova ia viteză

Craiova ia viteză

Alin Manea (în centru) a avut o evoluţie aplaudată de publicul spectator (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alin Manea (în centru) a avut o evoluţie aplaudată de publicul spectator (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CSU Craiova – FC Viitorul 2-1

Stadion „Extensiv“, spectatori: 3.000.
Au marcat: Bancu ’47, Măzărache ’57 / Casap ’61.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Zlatinski (’90+1, Dumitraş), Madson – Ivan (’46, Manea), Bancu, Măzărache (’65, Popov) – Rocha. Antrenor: Gigi Mulţescu.
FC Viitorul: Buzbuchi – Benzar, Ţîru, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea (’30, Casap) – R. Marin, Purece (’65, Iancu), Brandan (’65, Nimely) – Chiţu, Coman. Antrenor: Gică Hagi.
Cartonaşe galbene: Vătăjelu, Briceag, Madson / Ţîru, Brandan.
Au arbitrat: I. Kovacs – M. Nagy, C. Danşa; C. Popa.

CS Universitatea Craiova arată bine în noua formulă, iar până acum i-au ieșit lucrurile lui Gigi Mulțescu, excepție făcând înfrângerea cu Timișoara. Alb-albaștrii au suspinat ceva după punctele pierdute, dar nu s-au demoralizat și au continuat să lupte, călindu-se parcă și cu arbitrajele mai puțin reușite. Vătăjelu și colegii săi au izbutit duminică, pe „Extensiv“, o victorie frumoasă contra Viitorului lui Hagi și mai concludentă decât o arată scorul de 2-1, evoluția majorității celor care au intrat pe teren fiind foarte bună și asta o demonstrează perfect și statistica: ocazii de gol 16/5, șuturi pe poartă 10/3, șuturi pe lângă poartă 6/2, lovituri libere 21/17, cornere 6/1, ofsideuri 4/1, intervenţii portar 2/8.
Alt plus pe care l-a arătat CS Universitatea Craiova în acest meci este legat de apariția și evoluția excelentă a mijlocașului Alin Manea (19 ani), cel care a desfăcut practic apărarea constănțenilor și a contribuit în mare măsură la victorie, semn că funcționează foarte bine Centrul de copii și juniori al clubului, care furnizează de ceva vreme tineri pentru echipa mare.
„Vreau să-l remarc și eu pe acest băiat, Manea, pe care l-am văzut pentru prima dată. Cred că a fost debut. Noul Zoli Crișan, după părerea mea. Micuț, rapid… Tot ce a făcut a făcut perfect. E incredibil, nu știu de unde l-au scos. Cred că a avut o baghetă magică Mulțescu. Extraordinar! Câtă maturitate pentru un puști. Tot ce a făcut a făcut perfect. Pasă de gol, a doua pasă cu care l-a lăsat singur pe Bancu…“, a comentat Gabi Balint, fostul mare atacant al României.
CS Universitatea Craiova și-a consolidat poziția a treia din clasament, iar în runda următoare va evolua pe terenul celor de la CFR Cluj, confruntarea fiind programată sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 20.30.

„Nu ştiu dacă mă mai ţine inima“

Gigi Mulţescu, tehnicianul Craiovei, a apreciat rezultatul şi a recunoscut că echipa sa a avut şi ceva minusuri cu Viitorul.
„A fost o victorie foarte preţioasă, în faţa unui adversar puternic, care a crescut de la an la an. Şi-au creat un mecanism bine pus la punct, iar eu am căutat să stric acest mecanism şi zic că în majoritatea timpului am reuşit. Ştiam că au o construcţie din spate, elaborată, cu pase mici şi medii. I-am blocat acolo şi i-am adus unde am vrut noi, i-am făcut să joace sus şi în acest fel ne-am impus calităţile. Kay şi Acka au câştigat toate duelurile. Încă mă nemulţumeşte finalizarea greşită a unor mingi clare. E un moment de bucurie, dar s-au adunat atâtea meciuri cu ocazii mari încât nu ştiu dacă mă mai ţine inima. M-am temut după ce au marcat repede, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la Timişoara. De aceea am introdus încă un jucător defensiv, pe Popov. La Giurgiu mi-a arătat că poate juca la închidere. Nu doar Acka şi Kay au fost imperiali, şi Madson. De fapt, ei se impun la antrenamente şi astfel ajung în primul 11. Este primul meci în care Vătăjelu mă mulţumeşte. Eu am stat pe el ca o soacră, a reuşit să-şi cureţe jocul, nu a mai riscat cu driblinguri, a dat şi o centrare perfectă de gol. Acum a fost fără greşeală. Ar merita la naţională. Dacă selecționerul l-a văzut acum… În opinia mea este cel mai bun fundaş stânga ofensiv din România. Să se mai uite Daum o dată la evoluţia lui cu Viitorul. Întreruperea campionatului este aur pentru noi pentru că o parte dintre jucători au venit mai târziu şi nu sunt 100% pregătiți fizic. Acum îi vom pune pe picioare“, a afirmat Gigi Mulţescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS