12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDumitraș: Vom da totul să luptăm în fruntea clasamentului

Dumitraș: Vom da totul să luptăm în fruntea clasamentului

Andrei Dumitraş şi colegii săi trag tare la antrenamente pentru a avea evoluţii cât mai bune în noul sezon (Foto: csuc.ro)
Andrei Dumitraş şi colegii săi trag tare la antrenamente pentru a avea evoluţii cât mai bune în noul sezon (Foto: csuc.ro)

Jucătorii de la CS Universitatea Craiova trag tare la antrenamente pentru a fi în formă maximă la startul campionatului. Fotbaliștii olteni își doresc ca echipa să lupte pentru podium în sezonul viitor. Andrei Dumitraș a vorbit, într-un interviu acordat pe site-ul oficial al CSU, despre cât de grele sunt antrenamentele, despre meciurile amicale și campionatul următor.
„Vrem să avem rezultate cât mai bune, iar de data aceasta să ne atingem obiectivele. Să reușim mai mult decât sezonul trecut. Antrenamentele sunt grele, cum de altfel trebuie să fie. Nu avem timp foarte mult de recuperare. Este și normal, este perioadă de pregătire, de acumulări“, a spus „Dumi“, care, după antrenamentul de sâmbătă, s-a duelat cu Ivan și Băluță la loviturile libere.
La primul test din Austria, cel cu albanezii de la Teuta Durres, pierdut de alb-albaștrii cu scorul de 1-2, Dumitraș a fost reprofilat fundaș central. Jucătorul și-a spus părerea despre cum s-a descurcat pe acest post: „Nu a fost un joc foarte reușit pentru noi, dar trebuie ținut cont că suntem într-o perioadă de acumulări. Vom munci în continuare pentru ca la meciurile următoare să creștem în evoluții. În ceea ce mă privește, am jucat în nota echipei“.

„Important este să ieșim sănătoși din amicale“

În ceea ce privește rezultatele din amicale, de obicei părerile sunt împărțite. Unii spun că victoriile sunt bune pentru moral, iar alții consideră că dacă nu se joacă pe puncte, nu contează atât de mult rezultatele. Dumitraș consideră că rezultatele pozitive le dau jucătorilor încredere. „În opinia mea, cel mai important este să ieșim sănătoși din aceste partide de verificare. Dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să spunem că nu contează scorul. Este important să avem rezultate pozitive pentru că ne dau încredere“, a spus fundașul citat de csuc.ro.
La fel ca și ceilalți colegi ai săi, când a fost întrebat care va fi atuul echipei sale în sezonul următor din Liga I, Andrei Dumitraş a mers pe ideea că el și ceilalți jucători trebuie să fie un grup unit, ca o familie, iar acest lucru va duce și la închegarea echipei. „Îmi doresc să fie cât mai sus și, cu siguranță, vom da totul pentru ca Universitatea să lupte în fruntea clasamentului“, a mai completat jucătorul de 28 de ani.
CS Universitatea Craiova a disputat aseară, după închiderea ediției, al doilea amical din cantonamentul din Austria, cu Red Bull Salzburg, cea mai în vogă echipă din Austria, cu zece titluri de campioană naţională și patru Cupe (în ultimii trei ani a realizat eventul).
Formația pregătită de Gigi Mulțescu va juca în următoarele două meciuri de verificare cu Zenit Sankt Petersburg, formație antrenată de Mircea Lucescu, pe 30 iunie, iar pe 2 iulie alb-albaștrii vor da piept cu slovacii de la MSK Zilina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS