16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii s-au ales cu un punct şi mulţi nervi în „Groapă”

Pandurii s-au ales cu un punct şi mulţi nervi în „Groapă”

Ioan Hora (nr. 9) a adus bucuria în tabăra gorjenilor
Ioan Hora (nr. 9) a adus bucuria în tabăra gorjenilor

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a reuşit să contabilizeze un punct ieri seară, în deplasarea de la Bucureşti, după ce a remizat, scor 1-1, cu Dinamo, în ultima partidă din etapa a treia a play-off-ului Ligii I. „Câinii” au deschis scorul prin Palic, care a şutat la colţul din dreapta porţii din marginea careului mare, după o pasă a lui Anton (’38). Replica gorjnilor a venit în minutul 89, când Hora a marcat după o pasă excelentă a lui Viorel Nicoară.

Finalul meciului a fost extrem de tensionat, centralul Balaj i-a arătat cartonaşul roşu lui Nicoară (’90+3) şi i-a trimis în tribune pe antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu, şi pe secundul acestuia.

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, Filip – Anton – Rotariu, Bicfalvi, Palic, Kortzorg (’70, Olteanu) – Gnohere (’46, Essombe). Antrenor: Mircea Rednic.

Pandurii: Stanca – Unguruşan, Săpunaru, Vasiljevic, Acsinte – Ropotan (’65, Wellington), Mrzljak (’80, Răuţă) – Antal (’76, Nicoară), Nistor, Răduţ – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Puljic ’27, Mevlja ’30, Hanca ’90+3 / Ropotan ’27, Răduţ ’83, Săpunaru ’90+1.

Cartonaş roşu: V. Nicoară ’90+3.

Au arbitrat: Cristi Balaj – Valentin Avram, Vladimir Urzică; Florin Miron.

Observatori: Sorin Boca, Marian Bucurescu.

În etapa următoare, Pandurii Târgu Jiu va evolua la Severin în compania celor de la Steaua Bucureşti, partida fiind programată miercuri, 30 martie, de la ora 21.00.

 

Am ajuns la comisii că am aplaudat

 

Tehnicianul Pandurilor, Edi Iordănescu, a dezvăluit că motivele invocate de arbitrul băimărean Cristi Balaj la eliminarea secundului său au fost „bucuria excesivă” la reuşita lui Ioan Hora, în timp ce el a fost trimis în tribune pentru că ar fi aplaudat ironic decizia „centralului”.
„În minutul 87 eram nemulţumiţi de rezultat, ţinând cont de aspectul jocului până atunci. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic, nu a finalizat, nu a avut acţiuni care să ne prindă pe picior greşit. Ce mi-a plăcut a fost că am avut iniţiativa, am arătat disponibilitate şi mobilitate în joc. E important că am reuşit să depăşim acest blocaj mental, am fixat adversarul şi am atacat poziţional. Apoi au apărut şi ocaziile şi aşa am egalat într-un final. L-a eliminat pe secund şi i-a spus că s-a bucurat excesiv, apoi mie mi-a reproşat că am aplaudat… Eu ce modalitate de apărare am în faţa lor? Am ajuns la comisii că am aplaudat. Ce am făcut!? Cum se demonstrează că am aplaudat ironic? E penalti clar la acea fază, la intrarea lui Hanca la Acsinte, şi el a dat fault în atac. Se spune că Pandurii a fost avantajată, dar hai să facem analiza să vedem că nu e adevărat. Mă consider că am fost nedreptăţit. Şi eu, şi secundul. Vrem să ne facem meseria! Să fim lăsaţi. Să ne dea toată banca afară. Nicoară o să plătească pentru ce a făcut, el trebuia să joace fotbal, nu să aibă astfel de ieşiri. Dar în ceea ce mă priveşte şi banca tehnică, nimeni nu a părăsit spaţiul, nu a făcut nimic exagerat”, a declarat Edi Iordănescu, la Digi Sport.

 

Rednic: Obiectivul n-a fost niciodată să luăm titlul

 

De partea cealaltă, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, încă se gândeşte la titlul de campioană, dar a punctat că nu este obiectivul cu care s-a plecat la luptă.

„Nu ne scoate complet din lupta pentru titlu acest rezultat, dar sunt un pic supărat că am avut 1-0 până în minutul 89. Le-am dat cu uşurinţă mingea şi am fost surprinşi foarte uşor pe contraatac. Dar după cum a arătat jocul e un rezultat echitabil. Benzile noastre nu au funcţionat, nici la Hanca şi nici la Filip. Am avut 1-0, o echipă cu mai multă experienţă câştiga, chiar dacă noi nu meritam să câştigăm în această seară. A trebuit să fac două schimbări în prima repriză şi a fost greu, s-a văzut oboseala la unii jucători. Am blocat pe final pe stânga cu Olteanu, însă am rămas descoperiţi pe dreapta. N-a fost uşor! Se vede o scădere şi la Bizon şi la Marcel, e greu când atacanţii nu înscriu. Trebuie să recunosc însă că sunt destul de izolaţi, că pasele primite nu au fost mereu destul de bune. Dar repet, am primit un gol care se putea evita. Obiectivul nostru n-a fost niciodată câştigarea campionatului!”, a spus Rednic.

 

Dinamo – Pandurii, în cifre
41% Posesie 59%
7 Ocazii de gol 11
3 Şuturi pe poartă 8
4 Şuturi pe lângă poartă 3
16 Lovituri libere 14
2 Cornere 4
0 Ofsideuri 1
30 Aruncări de la margine 39
7 Intervenţii portar 2
0 Cartonaşe roşii 1
3 Cartonaşe galbene 3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS