30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova a obținut a 17-a victorie consecutivă

Craiova a obținut a 17-a victorie consecutivă

Craiovenii (în albastru) nu au cedat nici un set echipei din Dej (Foto: Claudiu Tudor)
Craiovenii (în albastru) nu au cedat nici un set echipei din Dej (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova continuă seria de excepție în Divizia A1. Oltenii au obținut ieri a 17-a victorie stagională, din tot atâtea meciuri, după ce au învins Unirea Dej, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-15, 25-20), în Sala Polivalentă din Bănie.Deși echipa sa nu a suferit nici o înfrângere în acest campionat, antrenorul principal al formației SCM-U Craiova, Dan Pascu, a ținut să evidențieze faptul că în meciul de ieri elevii săi au făcut unele greșeli.
„Am obținut cele trei puncte care ne interesau, dar în continuare sunt situații în care greșim extrem de ușor și, în general, la mingile ușoare pe care le avem în teren și nu reușim să le gestionăm bine. Suntem deficitari și la partea de concentrare. Avem momente în care ieșim din joc, nu mai suntem atenți la faze și pierdem puncte. Aceste greșeli ar putea să ne coste în meciurile viitoare. Totuși, cu Dejul am jucat pragmatic, cât să câștigăm cu 3-0“.
Antrenorul liderului Diviziei A1 a recunoscut că elevii săi se concentrează mult mai bine în meciurile tari, așa cum vor fi următoarele două partide pentru craioveni. „Echipa se concentrează mai bine la meciurile grele, cu adversari puternici. Sunt convins că la partidele viitoare, cu Galați, în Cupă, apoi la Zalău, băieții se vor mobiliza și vor juca la adevărata valoare“, a completat Pascu.

Lică vrea susținere la meciul cu Galați din Cupă

Dacă în campionat nu au rival pe măsură, în schimb în Cupa României craiovenii au debutat cu stângul. Miercuri au fost învinși la Galați, cu scorul de 3-1, de echipa Arcada. Asta după ce în urmă cu două săptămâni oltenii se impuneau în campionat, în orașul de la malul Dunării, cu un categoric 3-0.
Returul meciului cu Galați din Cupă se va disputa miercuri, la Craiova, de la ora 18.00, iar căpitanul formației SCM-U, Laurențiu Lică, a făcut apel la public.
„Am obținut o victorie facilă cu Dejul, iar gândul ne zboară deja la partida cu Galațiul. Vom încerca să răsturnăm situația și să ne calificăm în semifinale. Va fi greu și de aceea fac un apel insistent la suporteri să vină la sală să ne susțină“, a spus ieri Lică.
În Divizia A1, SCM-U a acumulat 47 de puncte, podiumul fiind completat de ACSVM Zalău, cu 41 de puncte, și Explorări Baia Mare, cu 39 de puncte. Derbiul primelor două clasate va fi chiar runda următoare, la Zalău, meciul fiind programat luni, 29 februarie, de la ora 18.00 (DigiSport).

Fetele au bătut ultima clasată

Sâmbătă, echipa feminină de volei SCM-U Craiova s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (25-18, 25-9, 25-12), în disputa cu ultima clasată Rapid Bucureşti, din cadrul etapei a 17-a din Divizia A1.
A fost primul succes al elevelor lui Alex Cosma și Adrian Popescu în 2016 și al patrulea în acest sezon.
„Felicit fetele pentru că au jucat ceea ce ne așteptam și am obținut cele trei puncte, așa cum ne-am propus. Am întâlnit o echipă tânără, bătăioasă, care s-a agățat de fiecare minge. E o victorie meritată și sper să continuăm să evoluăm din ce în ce mai bine“, au fost concluziile antrenorului Cosma.
Etapa viitoare, craiovencele, care au mai urcat un loc, de pe 11 pe 10, vor evolua în deplasare cu Dinamo București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS