15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova - Cluj, duelul antrenoarelor tinere

Craiova – Cluj, duelul antrenoarelor tinere

Echipele feminine de handbal SCM Craiova și U Alexandrion Cluj se vor întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, în Polivalenta din Bănie, într-o confruntare din cadrul etapei a 19-a a Ligii Naționale.
Cele două formații au pe bancă antrenoare din noul val, foste colege la naționala României, care în 1995 devenea campioană mondială de tineret. Craiova este pregătită din vara trecută de Simona Gogârlă, de 40 de ani, iar formația ardeleană este antrenată de Carmen Amariei, de 37 de ani. Aceasta din urmă a antrenat și SCM Craiova, acum două sezoane, iar după ce a fost demisă a dat clubul în judecată, a câștigat procesul și are de primit de la SCM suma de 105.903 lei.
Partida din turul campionatului, disputată la Cluj, a fost câștigată de echipa olteană, la zece goluri diferență, scor 38-28.
Echipa olteană traversează o perioadă mai puțin fastă. Oltencele au pierdut ultimele două partide: 32-30 la Corona Brașov și 22-17, acasă cu HCM Roman. Clujencele vin la Craiova cu un moral bun, după victoria, scor 35-25, obținută în fața celor de la HC Alba Sebeș. „Este un meci important pentru noi. Cred că suntem cu un moral destul de ridicat. Important este să facem un joc foarte bun și să încercăm să aducem cât mai multe puncte în favoarea noastră. Noi vizăm foarte mult meciul cu Rapidul de peste două săptămâni, care va fi foarte disputat“, a spus antrenoarea „U“ Alexandrion, Carmen Amariei, conform site-ului oficial al echipei clujene. SCM Craiova este pe locul șapte, cu 26 de puncte. Oltencele promit să nu mai repete greșelile din partida cu Romanul. „Avem nevoie de puncte să urcăm în clasament. În meciul cu Romanul, fiecare jucătoare din echipa noastră a luat partida pe cont propriu. Se mai întâmplă în viața unei echipe să ai o zi în care nu îți iese mai nimic. Am făcut o analiză bună și toate fetele au înțeles că fiecare partidă trebuie tratată cu mare seriozitate, ambiție și trebuie să pună suflet în ceea ce fac. Sper să reușim să câștigăm, pentru toți cei care și-au pus mari speranțe în această echipă“, a spus antrenoarea Simona Gogârlă.

De ce nu joacă Bonea

Handbalista cu cele mai puține minute jucate din lotul craiovean este Mădălina Bonea, o extremă de 21 de ani, care a semnat cu SCM Craiova în iulie 2014 un contract valabil până în mai 2017, conform datelor de pe site-ul FRH. Întrebată de ce nu o folosește mai mult pe handbalista născută în Băilești, Simona Gogârlă a explicat următoarele: „Acum trei luni, Mădălina a venit la mine și m-a rugat să vorbesc cu domnul director al clubului SCM să-i dea voie să plece la o echipă unde să joace, pentru că are nevoie de jocuri. Ea se antrenează, lucrează, dar avem două fete cu experiență pe postul de extremă dreapta care cred că-și fac foarte bine treaba. Ea are nevoie de jocuri, iar în meciurile importante nu știu dacă ar putea ajuta echipa. Eu am fost de acord să meargă să joace undeva, pentru că venea după o accidentare și o recuperare de nouă luni și avea nevoie de jocuri mult mai ușoare, pentru a intra în formă, în ritm, dar a ales să rămână. La rugămintea ei am vorbit și cu domnul director“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS