16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău: Văd în Ivan un Suarez pe la 17 - 18 ani

Geolgău: Văd în Ivan un Suarez pe la 17 – 18 ani

Geolgău crede că în viitorul apropiat CSU va avea în componenţă foarte mulţi craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Geolgău crede că în viitorul apropiat CSU va avea în componenţă foarte mulţi craioveni (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fostul mare jucător al Științei, Gheorghiță Geolgău, s-a alăturat alb-albaștrilor în cantonamentul din Antalya, la sfârșitul săptămânii trecute, și a văzut pe viu disputa cu FC Paksi, după ce a urmărit, la fel ca toți suporterii CS Universitatea Craiova, celelalte dispute transmise prin internet, iar concluzia este pozitivă. Geolgău, care în prezent este „liber de contract“, s-a arătat mulțumit de jocul trupei lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu și de modul în care s-au integrat juniorii la prima formație a clubului.
„Înainte de meciul cu FC Paksi i-am văzut pe băieți jucând cu MTK Budapesta pe internet și am rămas foarte, foarte surprins, în sensul bun al cuvântului, de ceea ce am văzut. Cu Paksi cred că puteam să obținem un rezultat mai bun, mai ales dacă s-ar fi marcat acel penalti din final. Am stat puțin de vorbă cu foștii mei colegi și spuneau și ei că băieții sunt pe final de cantonament și se simte o stare de oboseală. În amicale, nu rezultatul trebuie să primeze. Pe mine mă interesează acum mult mai mult integrarea jucătorilor tineri în lotul primei echipe. Este un moment în care trebuie să privim în viitor și să ne bazăm pe o serie de jucători tineri. Sunt mulți născuți în 1997 și o parte dintre ei au fost descoperiți de mine. În urmă cu doi ani, când am venit alături de acest proiect, s-a discutat pentru o strategie de lungă durată. Din păcate, în Craiova a fost o perioadă moartă, în care nu a fost fotbal, și nu din vina actualilor conducători. O să trebuiască să cimentăm din nou acest Centru de copii și juniori ca să scoatem jucători de la noi din curte și să nu mai fim obligați să mai luăm din alte părți, de la alte echipe“, a spus Gheorghiță Geolgău, într-un interviu acordat site-ului oficial.

„Ivan – Burlacu, viitorul cuplu de atac al Craiovei“

Gheorghiță Geolgău a rememorat momentul în care l-a adus pe Andrei Ivan la Craiova și consideră că „perla“ echipei CS Universitatea are niște calități comparabile cu cele ale lui Luis Suarez, starul lui FC Barcelona. Acesta a mai spus că este bucuros că Ivan nu se transferă la Steaua și că va deveni un fotbalist important în echipa națională.
„Jucând în play-out, este normal să începi o reconstrucție care să se bazeze pe jucătorii proprii. Poate este puțin prea devreme să vorbim de lucruri mari, pentru că nouă ne-au lipsit din curte generațiile 1994, 1995, 1996 și de aceea pornim cu cei din 1997. Sunt deocamdată cruzi, dar mai avem jucători buni și la 1998, 1999 și 2000 și ne trebuie răbdare. O să vedeți peste patru, cinci ani câți jucători din propria curte se vor regăsi în cadrul primului unsprezece, nu numai în lot. Acum, în schimb, trebuie să terminăm campionatul pe locurile șapte sau opt. Trebuie să facem cât mai multe puncte în meciurile care au rămas din campionatul regulat și vom vedea în play-out ce va fi“, a spus fostul component al Craiovei Maxima.
„Andrei Ivan a trecut deja peste etapa asta de acomodare și nu cred că mai gândește cineva despre el că poate să fie prima sau a doua schimbare. Toată lumea este convinsă că se începe jocul cu Andrei Ivan în teren și mulți cred că în jurul lui se va construi o echipă puternică. Îmi aduc aminte că în urmă cu doi ani și jumătate am făcut presiuni, chiar dacă nu eram la club, și am recomandat să fie achiziționat. Nu aș fi crezut că într-o perioadă atât de scurtă va face parte din lotul echipei naționale. Mi s-a pus atunci o întrebare despre Ivan, dacă îl văd prezent la CE din 2016. Am spus că, dacă va fi serios și va munci, are șanse să meargă în Franța. Și uite că Ivan, spre bucuria noastră, a debutat la echipa națională înainte să împlinească 19 ani. Acum face parte din lotul tricolorilor în cantonamentul din Antalya, premergător turneului final. Nu mă așteptam să aibă cota actuală, de două-trei milioane de euro, ceea ce este extraordinar. Nu e bine să fac o comparație, dar văd în Ivan un Suarez pe la 17 – 18 ani. Are cam aceleași calități și la puțini fotbaliști am văzut așa ceva. A dovedit că are personalitate puternică și e normal să-și dorească să evolueze în străinătate și nu la Steaua. În urmă cu un an și jumătate i-am văzut jucând pe Ivan și Andrei Burlacu împotriva unor juniori mai mari, de 1996 -1997. M-au încântat și am spus că ei vor fi viitorul cuplu de atac al Craiovei. Eu nu prea dau nume în general, dar am fost luat de val atunci, însă cred și acum acel lucru“, a încheiat Gheorghiță Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS