5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIvan s-a remarcat în amicalul România – Torpedo Kutaisi

Ivan s-a remarcat în amicalul România – Torpedo Kutaisi

Andrei Ivan a dat un gol şi o pasă de gol în confruntarea cu formaţia din Georgia
Andrei Ivan a dat un gol şi o pasă de gol în confruntarea cu formaţia din Georgia

Naţionala „divizionară“ a României s-a impus sâmbătă, cu 5-1, pe stadionul „Maxx Royal“ din Belek, în faţa formaţiei georgiene Torpedo Kutaisi, ocupanta locului nouă în Umaglesi Liga. Golurile României au fost marcate de Enache (‘5), Andrei Ivan (‘6), Alibec (’44), Răduţ (’48) şi Florin Tănase (’57). Torpedo Kutaisi a reuşit golul de „onoare“ în minutul 87, prin Putskhavanidze. Acesta a fost primul joc amical pe care l-au susţinut tricolorii lui Anghel Iordănescu în cadrul cantonamentului din Antalya.
România: Lung – Enache (’61, Benzar), Găman, Săpunaru (’74, Hodorogea), Filip (’46, Vătăjelu) – Mateiu (’61, Nedelcearu), Nedelcu (’46, Ropotan) – Ivan (’61, Rotariu), Fl. Tănase (’68, Păun), Răduţ – Alibec (’67, Hora). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Torpedo Kutaisi: Kvaskhvadze – Pantskhava, Kimadze, Nergadze, Chichinadze, Sagrishvili, Babunashvili, Shindagoridze, Kvernadze, Tsilosani, Tugushi. Rezerve: Mirtskhulava, Mamasakhlisi, Kapanadze, Klimiashvili, Kvaratskhelia, Nikonov, Natsvlishvili, Bregvadze, Khaindrava, Purtskhvanidze. Antrenor: Alexandre Chteline.
La partidă a asistat şi echipa Stelei. Iniţial, au fost convocaţi şase stelişti, Florin Niţă, Paul Papp, Alin Toşca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu şi Adrian Popa, pentru stagiul de pregătire al naţionalei din Turcia, dar aceştia nu au mai ajuns la echipa naţională.
Tricolorii mai au programate două meciuri în cantonamentul din această iarnă, urmând să întâlnească tot echipe de club. Mâine, de la ora 18.00, România va înfrunta Zimbru Chişinău (Moldova, locul 3), în timp ce sâmbătă, elevii lui Iordănescu vor întâlni formaţia Beroe Stara Zagora (Bulgaria, locul 3), de la ora 17.00.

„Sunt bucuros că am marcat“

Atacantul formaţiei CS Universitatea Craiova, Andrei Ivan, a afirmat că se bucură de evoluţia sa cu Torpedo Kutaisi şi că speră să marcheze cât mai mult în Liga I, ca să prindă lotul tricolor pentru CE din Franţa. „A fost un antrenament bun, am jucat bine. Sunt bucuros că am marcat, am avut şi un assist pentru Enache şi contează că am câştigat. Ei au fost o echipă solidă, bună. Ne pregătim foarte bine cu domnul Anghel Iordănescu, este frumos. Sunt bucuros că sunt convocat. Dacă o să muncesc şi o să dau multe goluri în Liga I sper să prind şi EURO“, a spus Andrei Ivan.
Întrebat despre transferul la Steaua, Andrei Ivan a subliniat că va rămâne la CS Universitatea Craiova: „Eram la antrenament şi când m-am întors am văzut că sunt la Steaua. Eu nu am ştiut că sunt la Steaua. Sunt jucătorul Universităţii Craiova şi o să evoluez la CS Universitatea Craiova“.
Selecţionerul Anghel Iordănescu a vorbit şi el pe tema plecării lui Andrei Ivan de la CSU, fiind de părere că atacantul de 19 ani ar trebui să continue să joace pentru Craiova: „Cred că ar trebui să-l lăsăm în pace pe Ivan. Mai are multe de învăţat. Poate învăţa şi la Craiova. E bine dacă se transferă la un club mare, dar mai trebuie să crească“.

Iordănescu: Au dat dovadă de atitudine, au fost pozitivi

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, s-a declarat mulţumit de prestaţia tricolorilor şi a recunoscut că nivelul adversarilor din amicalele din Antalya nu este pe gustul său.
„Mi-am dorit cu totul şi cu totul altceva. Am vrut să jucăm cu echipe naţionale. În rest, primiţi răspunsul de la conducerea FRF. Au fost şapte zile pline, cu două antrenamente şi program special la sala de forţă pentru o parte dintre jucători. Putem spune că a fost o perioadă bună pentru această selecţionată divizionară. În ceea ce priveşte jocul, am observat foarte multe lucruri pozitive, dar şi chestiuni pe care trebuie să le corectăm. E firesc, pentru că e vorba de 11-12 debutanţi şi zece jucători sub 20 de ani. Mi-a plăcut că au dat dovadă de atitudine, au fost pozitivi, au încercat să atace. Din acest punct de vedere e un plus“, a spus „Generalul“.

Aşteaptă o pedeapsă pentru Steaua

Anghel Iordănescu a mărturist că şi-ar fi dorit şi cei şase stelişti interzişi de club la lot şi a punctat că aşteaptă o pedeapsă pentru Steaua.
„Regret că nu am avut decât trei jucători cu experienţă în echipa de start. Regret că nu au fost şi jucătorii de la Steaua. Mă bucură faptul că au venit acum să ne vadă la lucru. Sunt convins că îşi doresc să vină la echipa naţională. Eu sau unul dintre colegii mei vom merge la unul dintre jocurile Stelei. Aşa e normal. Eu sunt doar antrenorul echipei naţionale, aştept Comitetul Executiv să se sesizeze. Nu doresc decât să se facă o analiză exactă a ceea ce s-a întâmplat. Regulamentul ne spune ce trebuie să facem. Nu sunt supărat, ştiu că jucătorii de la Steaua au fost convocaţi, această acţiune a fost votată în Comitetul Executiv încă din octombrie, cluburile au avut 20 de zile la dispoziţie
să-şi pregătească programul de pregătire. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt simple şi clare. Vă promit că nu voi mai comenta ceea ce a fost. N-am nimic cu Reghecampf, îl salut, îl respect. Suntem colegi“, a declarat Iordănescu, mărturisind că Marica şi Mutu  sunt în vizorul naţionalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS