8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFelix Grigore, despre noua CSU

Felix Grigore, despre noua CSU

Felix Grigore este mulţumit de cum arată CSU Craiova în noua formulă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Felix Grigore este mulţumit de cum arată CSU Craiova în noua formulă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a început de ieri al doilea cantonament din Antalya, iar așteptările managerului general, Felix Grigore, sunt mai mari și asta pentru că i-a plăcut ce a văzut în timpul primului stagiu. Conducătorul grupării alb-albastre a vorbit cu GdS despre modul în care s-au acomodat fotbaliștii cu noii antrenori, a explicat care este statutul actual al tinerilor jucători din lot, dar și cel al „renegaților“ Cristi Bălgrădean, Viorel Ferfelea și Costin Curelea. Felix Grigore a abordat și problemele echipei „satelit“, menționând că nu s-a găsit încă o soluție pentru postul de antrenor principal după promovarea lui Daniel Mogoșanu la prima formație a clubului.
GdS: Ai fost alături de echipă în primul cantonament, cum ți s-au părut băieții în amicale?
Felix Grigore: S-au mișcat foarte bine pentru stadiul în care ne aflăm noi cu pregătirea. Jocul cu Austria Viena mi-a plăcut mult de tot, chiar dacă am pierdut cu 3-1. Celălalt, cu RZ Pellets WAC, nu a fost prea grozav, dar știi cum este în amicale: nu poți să tragi o concluzie concretă nici când joci bine, nici când joci prost. În astfel de meciuri faci încercări, rulezi jucători. E o perioadă de pregătire, cu încărcări din punct de vedere fizic. Ce, dacă o să câștigi toate amicalele iei după aceea campionatul? Sau dacă pierzi, retrogradezi? Nu au nici o legătură rezultatele din amicale cu ce urmează în campionat. Important este să te antrenezi bine, să se creeze niște relații de joc foarte bune.
GdS: Ar mai trebui aduși ceva jucători la echipă?
F.G.: Vom trage o concluzie după următorul joc al pregătirii sau peste două. Perioada de transferări/legitimări este lungă. Începe de mâine (astăzi – n.r.) și se încheie abia pe 22 februarie.
GdS: Dar este posibil să apară vreun jucător liber în probe în acest al doilea cantonament din Antalya?
F.G.: Nu știu în momentul ăsta. Sunt contacte și este posibil, dar nu-i oprim dacă avem semne de întrebare.

Este mulțumit de comportamentul echipei

GdS: Cum s-au acomodat jucătorii cu noul cuplu de antrenori?
F.G.: Foarte bine și sunt preocupați de ceea ce fac. Am văzut un spirit de echipă cum numai la Craiova se poate găsi. Din punctul ăsta de vedere e ok.
GdS: Am văzut că Popov a fost menajat în amicale. Ce îi mai face umărul și când va fi apt 100%?
F.G.: Din punct de vedere medical este ok. S-a antrenat normal, alături de colegii săi, dar nu a jucat, pentru că nu am vrut să riște nimic. O să intre probabil în amicalele din a doua parte a acestui cantonament, când nu va fi în pericol în privința contactelor fizice.
GdS: Mulțumit de puștii care au fost în pregătiri? Pe portari când îi încercați în amicale?
F.G.: Suntem mulțumiți. E bine că acești tineri au luat parte la pregătirea din această iarnă, văd și ei ce înseamnă o echipă de Liga I ca metode de pregătire, disciplină, urmând să facă pasul în Liga I într-un moment propice. Cert este că ei vor face parte din lotul primei echipe, pentru că numai așa putem promova jucători. Portarii vor fi utilizați în acest al doilea cantonament, asta cred eu, dar decizia le aparține antrenorilor.

Se vrea împrumutul lui Bălgrădean, Ferfelea și Curelea

GdS: S-au finalizat discuțiile privind rezilierea cu Bălgrădean, Ferfelea și Curelea?
F.G.: Nu, ei sunt încă sub contract cu CS Universitatea.
GdS: Este posibil să apară și ei pe parcurs la prima echipă, așa cum s-a mai întâmplat cu Ferfelea iarna trecută?
F.G.: Nu, nu ne vom mai baza pe ei. Încercăm să le găsim alte echipe pentru astea patru luni pe care le mai au din contractul cu noi.
GdS: Este posibil să-i trimiteți să joace la echipa a doua în cazul în care nu găsiți?
F.G.: Nu știu. Contractual trebuie să le oferi anumite condiții să se antreneze, dar nu știu acum dacă vor merge la echipa a doua sau se vor pregăti separat. Cred că o să ajungem la un acord cu ei ca să meargă totuși la alte formaţii.

„Monitorizăm întregul lot de la echipa a doua“

GdS: Când se va lua o decizie în privința numirii noului antrenor de la echipa a doua?
F.G.: Echipa a doua va începe campionatul pe 12 martie, deci e timp destul. De abia s-a reunit de o săptămână… Nu știu dacă noul antrenor va fi din interiorul clubului sau din afara lui. Ne gândim. Cert este că va continua pe aceleași principii de a trimite jucători către prima formație a clubului.
GdS: Am văzut că s-au adus și jucători tineri, dar cu experiență la „satelit“. Ei sunt în atenția primei echipe?
F.G.: Sunt aduși pentru echipa a doua momentan. Dacă cineva va putea face pasul de la „satelit“ la prima formație, e foarte bine. Noi monitorizăm întregul lot de la echipa a doua, dar legitimările la care faci referire nu pot fi considerate drept transferuri pentru prima echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS