12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIvan ar putea deveni catalan

Ivan ar putea deveni catalan

Andrei Ivan ar putea fi al treilea român care îmbracă tricoul gigantului club FC Barcelona (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan ar putea fi al treilea român care îmbracă tricoul gigantului club FC Barcelona (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Deși pare ireal pentru mulți, Andrei Ivan ar putea fi coleg în viitor cu Messi, Suarez și Neymar. Ediţia on-line a cotidianului catalan Sport.es a scris ieri că FC Barcelona negociază transferul atacantului Andrei Ivan de la formaţia CS Universitatea Craiova. Gruparea spaniolă a notat că Barca nu are bani pentru un transfer în această iarnă, dorind un împrumut până în vară, când ar fi dispuşi să achite patru milioane de euro pentru serviciile atacantului care luni a împlinit 19 ani. Iniţial, Andrei Ivan ar urma să întărească echipa a doua a catalanilor, dar va avea posibilitatea să joace şi pentru formaţia antrenată de Luis Enrique.
„FC Barcelona face paşi importanţi pentru a se întări cu jucători cu mare potenţial. În ultimele zile, clubul blaugrana a demarat negocierile pentru aducerea atacantului român Andrei Ivan, de la Universitatea Craiova. Ivan este «perla» fotbalului românesc şi în acest moment are mai multe oferte pe masă, deşi apropiaţii lui văd cu ochi buni şansa de a ajunge la Barcelona, cu oportunităţi de a lupta pentru un loc în prima echipă. Deşi are doar 19 ani, Andrei Ivan este starul Universităţii Craiova, a debutat deja la naţională, iar Steaua Bucureşti a făcut o ofertă de trei milioane de euro pentru el. Totuşi, fotbalistul ar vrea să joace în străinătate, iar opţiunea Barcelona e cea mai atrăgătoare. Marea problemă a Barcelonei este că nu are foarte mulţi bani de investit în această iarnă şi se încearcă un împrumut până în vară, cu opţiune de cumpărare de patru milioane de euro. Jucătorul este văzut bine de tot staff-ul tehnic al clubului, aceştia fiind convinşi că într-o zi poate face pasul spre echipa mare a Barcelonei“, au scris spaniolii de la Sport.es.

„Nu știu dacă mă mai întâlnesc cu ocazia asta“

Andrei Ivan a declarat pentru GdS că își dorește nespus să îmbrace tricoul blaugrana încă din această iarnă. „Știu că sunt discuții cu Barcelona și sunt mai demult. Sunt extrem de bucuros că aș putea juca la Barca. Nu știu cât de avansate sunt discuțiile între cluburi, dar aș vrea să plec de acum în Spania dacă se poate. Nu știu dacă mă mai întâlnesc cu ocazia asta. Cred că este unică în viața unui fotbalist și vreau să profit din plin. Mâine (astăzi – n.r.) vin la Craiova, pentru că reluăm pregătirile spre finalul săptămânii (mâine – n.r.) și vreau să rămân concentrat asupra a ce am de făcut la Universitatea. Ce va fi pe parcurs vom vedea“, a declarat Andrei Ivan, pentru GdS.
„Povestea“ cu interesul arătat de Barca pentru Ivan a fost confirmată și de oficialii CS Universitatea Craiova, dar aceștia nu au dorit să detalieze subiectul.
Andrei Ivan a avut o evoluție remarcabilă în prima parte a Ligii I, reușind să înscrie 4 goluri în 18 partide, el bifând și prima convocare la naționala mare a României în partida amicală contra Italiei.

Alb-albaștrii se pregătesc în Antalya și în această iarnă

Oficialii CS Universitatea Craiova au anunțat totodată că și în această iarnă pregătirea se va desfășura în Antalya. Alb-albaștrii se vor reuni vineri, când este programată vizita medicală, se vor antrena trei zile pe plan local, iar pe 12 ianuarie vor decola spre Turcia. În perioada 12-22 ianuarie, delegația alb-albastră va fi cazată la Hotelul „Papillon Ayscha“ din Belek, iar în acest cantonament se va pune accent pe condiția fizică. În cel de-al doilea stagiu din această iarnă, ce se va desfășura în intervalul 25 ianuarie – 5 februarie, Andrei Ivan și colegii săi vor fi cantonați la Hotelul „Bellis Deluxe“.
Conducerea clubului a perfectat șase jocuri de verificare pentru alb-albaștri, programul fiind următorul: 16 ianuarie – FC Hallescher (Germania), 21 ianuarie – Vardar Skopje (Macedonia), 28 ianuarie – MTK Budapesta (Ungaria), 31 ianuarie – FC Paksi (Ungaria), 3 februarie – Slovan Bratislava (Slovacia), 4 februarie – FC Sioni Bolnisi (Georgia). Se fac eforturi pentru perfectarea unui alt  test pe 19 ianuarie.

Săndoi, ca și plecat

Antrenorul Emil Săndoi a avut ieri o întrevedere cu principalul finanțator al clubului, Mihai Rotaru, și s-au înțeles în mare măsură în privința rezilierii contractului, datele concrete ale „divorțului“ urmând să fie stabilite foarte curând. În privința succesorului lui Emil Săndoi, oficialii CS Universitatea Craiova intenționează să numească tot un oltean, însă cum variantele nu sunt prea multe nu este exclusă promovarea lui Daniel Mogoșanu, de la echipa secundă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS