27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvinși de greci acasă, craiovenii nu renunță la calificare

Învinși de greci acasă, craiovenii nu renunță la calificare

Tinerii jucători greci (în stânga) nu au cedat lupta în nici un moment şi au plecat din Polivalentă învingători (Foto: Bogdan Grosu)
Tinerii jucători greci (în stânga) nu au cedat lupta în nici un moment şi au plecat din Polivalentă învingători (Foto: Bogdan Grosu)

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova s-a luptat, de la egal la egal, cu grecii de la Olympiakos Pireu, în meciul disputat miercuri seară în Polivalenta din Bănie, dar Laurențiu Lică și colegii săi a trebuit să se recunoască învinși în tie-break cu scorul de 3-2 (25-21, 16-25, 25-19, 22-25, 15- 12).
Partida a contat pentru prima manșă a optimilor de finală ale Cupei CEV, iar după acest rezultat SCM-U Craiova a oprit acasă un punct, în timp ce oaspeții au câștigat două puncte. Returul este programat pe 15 decembrie, în Grecia.
Partida a fost de o bună factură tehnică, jucătorii celor două echipe au făcut spectacol în multe momente, iar unul dintre voleibaliștii echipei din Pireu a văzut cartonașul roșu în setul decisiv, după ce a protestat la o decizie a arbitrului.
Antrenorul oltenilor, Dănuț Pascu, a spus că preluarea a fost punctul slab al echipei sale în disputa de miercuri. În rest, la celelalte capitole, elevii săi s-au descurcat destul de bine. „Am făcut un joc destul de bun în compania unei echipe puternice, cu apărare, preluare și serviciu foarte bune. La noi, elementul care a fost mai slab și ne-a dat tot jocul peste cap a fost preluarea din serviciu. Nu am reușit să aducem mingea la fileu cu centrii și, ca atare, am fost obligați să jucăm pe extreme, unde nu am reușit să rezolvăm tot timpul. Până la urmă, a fost un joc spectaculos, aplaudat de public“.

Ene: Se resimte oboseala

Jucătorul Bogdan Ene a punctat că el și colegii săi resimt oboseala acumulată din cauza programului încărcat, cu meciuri din trei în trei zile. „A fost un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. Adversarii au fost mult mai proaspeți și asta a făcut diferența. La noi se resimte o oboseală foarte mare, jucăm la trei zile și trebuie să păstrăm aceeași formă fizică. Am intrat puțin timorați, dar am avut capacitatea să jucăm la un nivel înalt și i-am dominat în multe momente“.

Pascu: Putem juca mai bine

Deși Olympiakos, echipa unde evoluează și internaționalul român Andrei Spânu, pornește cu prima șansă în lupta pentru calificare în sferturile de finală, craiovenii nu cedează lupta și cred în șansa lor. O victorie de trei puncte obținută pe terenul grecilor le-ar asigura calificarea. „Am câștigat un punct, urmând ca la Pireu să ne luptăm în continuare pentru calificare. Avem nevoie de o victorie de trei puncte. Orice este posibil, pentru că astăzi, dacă trag linie, trebuie să spun că nu am jucat la capacitatea maximă. Deci se poate și mai bine“, consideră Pascu.
Bogdan Ene a fost mai precaut în declarații: „Este foarte greu, dacă porneam cu 3-2 după meciul tur erau mai mari șansele noastre. Acolo este mai greu, vor juca acasă și vor avea un atu“.
Jucătorii craioveni au făcut risipă de energie și la unele faze au riscat accidentări. În setul decisiv, căpitanul Laurențiu Lică, cel mai bun jucător al partidei, a încercat să salveze o minge și a intrat sub scaunul unde stătea antrenorul Pascu. „Băieții și-au dorit victoria. Au fost mingi la limita pericolului, băieții s-au dus după ele pe sub scaune, în panourile de pe margine. Tocmai de asta a fost frumos meciul. S-a scos mult din linia a doua și la greci, și la noi, și asta a creat spectacol. Cei care au venit la sală nu au avut nimic de pierdut“, a completat Pascu.

Au fost mai mulți spectatori

Dacă la partidele din campionat la Polivalentă nu vin mai mult de 200-300 de spectatori, la jocul din Cupa CEV, numărul fanilor a fost mult mai mare, aproximativ 1.000. Printre ei s-au aflat și studenți greci care învață în Bănie. Interesant este că o parte dintre ei au susținut echipa din Pireu, iar alt grup a încurajat Craiova, deoarece erau fani ai rivalelor lui Olympiakos din campionatul grec. „A fost un meci de cupe europene și era normal să vină mai multă lume. De asta ne înscriem în Cupe, să facem jocuri de calitate, să aducem echipe valoroase, iar publicul să aibă ce vedea. Oricine își dorește să aibă suporterii alături, indiferent că joacă acasă sau în deplasare. Ne-am dori să fim și noi încurajați de români la partida retur“, a mai spus tehnicianul de la SCM-U Craiova.
Antrenorul principal al oaspeților, italianul Roberto Piazza, a felicitat jocul bun prestat de craioveni, dar a avut și reproșuri pentru arbitrul de scaun: „A fost un meci puternic. Craiova este cea mai bună din România, servește bine, atacă bine, are un libero. Au recuperat multe mingi. Arbitrul a făcut o mare greșeală. A greșit din nou, dând roșu. Nu a fost bun. A dezavantajat ambele echipe“.
Jucătorii craioveni trebuie să-și revină repede din punct de vedere fizic, deoarece mâine vor avea meci dificil în campionat. SCM-U, liderul neînvins al Diviziei A1, va evolua în deplasare (ora 15.30), în compania nou-promovatei Tricolorul Ploiești, echipă care a început bine sezonul, cu patru victorii și trei înfrângeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS