12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni încearcă să o elimine și pe Olympiakos

Voleibaliștii craioveni încearcă să o elimine și pe Olympiakos

Voleibaliştii craioveni (în stânga) sunt pregătiţi pentru o nouă victorie în Europa (Foto: Claudiu Tudor)
Voleibaliştii craioveni (în stânga) sunt pregătiţi pentru o nouă victorie în Europa (Foto: Claudiu Tudor)

După ce în sezonul trecut au adus în Polivalentă celebra echipă italiană Trentino, voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor primi astăzi (ora 18.00) vizita altei formații cu nume din Europa, Olympiakos Pireu, în optimile de finală ale Cupei CEV. Oltenii nu se tem de adversar și iau în calcul doar victoria.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova nu vrea să fie doar excursionistă în Cupa CEV, competiție la care participă pentru al doilea an consecutiv. După ce sezonul trecut a ajuns în sferturile acestei competiții, fiind eliminată de un nume mare al voleiului european, Trentino, acum SCM-U Craiova a jucat deja un tur și a trecut de cehii de la Fatra Zlin. În primul meci, elevii lui Dan Pascu au jucat în deplasare și s-au impus cu un categoric 3-0, iar în retur au câștigat două seturi, atât cât aveau nevoie pentru a se califica mai departe, dar au pierdut surprinzător meciul, cu 3-2.

Palmares impresionant pentru Olympiakos

În optimile de finală, Laurențiu Lică și colegii săi vor avea ca adversară formația greacă Olympiakos Pireu, alt nume de rezonanță din voleiul european. Astăzi, de la ora 18.00, în Polivalenta din Bănie va avea loc meciul tur, iar returul este programat  pe 15 decembrie pe terenul formației elene. Olympiakos a eliminat în 16-imile de finală pe estonienii de la VC Parnu, după 3-1 și 3-0.
„Olympiakos este un nume de rezonanță în volei. Nu mai necesită prezentare pentru că sunt o prezență constantă în cupele europene“, a descris Dan Pascu viitoarea adversară a craiovenilor. Într-adevăr, Olympiakos are 27 de titluri de campioană în Grecia, 15 cupe, două supercupe, iar în Europa a ajuns de 11 ori în Final Four (n.r. – semifinale) diferitelor competiții, iar de două ori a cucerit Cupa CEV.
Oltenii nu se tem de adversar. „Prevăd un meci frumos. Va fi spectacol atât în teren, cât și în tribune pentru că în Craiova sunt mulți studenți greci care vor veni să-și susțină echipa din țara natală. Aștept același lucru și din partea publicului craiovean, care sper să fie în număr mare la meci“, a continuat Pascu.
Echipa greacă are șase jucători străini în lot, printre care și un tânăr jucător român, Andrei Spânu. Ceilalți cinci stranieri sunt din Letonia, Muntenegru, Cipru, Polonia și Slovacia.
Ieri, de Ziua României, Laurențiu Lică și colegii săi au sărbătorit prin muncă. S-au antrenat la ora meciului și au pus cap la cap toate detaliile despre adversară.
Oltenii abordează cu mare încredere meciul tur. „Sunt foarte buni, dar noi o să ne facem meciul nostru să putem să câștigăm“, a spus jucătorul Nicolae Ghionea. „Ei joacă numai la nivel înalt. Olimpiakos este o forță în volei, iar noi așteptăm publicul să ne susțină pentru că avem nevoie“, l-a completat Bogdan Ene.
Echipa calificată în urma partidelor tur-retur va fi cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3-0 sau 3-1, 2 puncte pentru victorie cu 3-2, 1 punct pentru înfrângere cu 2-3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0-3 sau 1-3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.

Ambele echipe conduc în campionatul intern

Atât SCM-U Craiova, cât și Olympiakos Pireu sunt pe primul loc în campionatele lor naționale. Grecii au disputat șase partide având cinci victorii și o înfrângere. În cel mai recent meci disputat, echipa din Pireu s-a impus sâmbătă cu Pamvochaikos, scor 3-0, și a acumulat 16 puncte.
SCM-U Craiova a obținut duminică o victorie categorică pe teren propriu, impunându-se cu 3-0 (25-17, 25-22, 25-14) în disputa cu vicecampioana ACSVM Zalău.
A șaptea victorie din tot atâtea meciuri susținute în Divizia A1 i-a dus pe jucătorii craioveni pe primul loc în clasament având cu un punct mai mult decât echipa de pe locul doi, Explorări Baia Mare.
Antrenorul oltenilor, Dan Pascu, s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei: „Este o victorie care mă mulţumeşte şi din punct de vedere al rezultatului, şi din punct de vedere al evoluţiei. Este o stare a echipei pe care mi-o doresc mult pentru că eu sunt un antrenor mai pretenţios. Îmi felicit jucătorii, s-au mobilizat de la primul până la ultimul punct, am greşit foarte puţine mingi“.
„Am făcut un meci foarte bun din punct de vedere tactic. Am respectat întocmai indicaţiile de pe margine şi am obţinut victoria. Adversarii au venit un pic descumpăniţi, nu îmi dau seama de ce, dar noi ne uităm în grădina proprie şi consider că victoria noastră a fost meritată“, l-a completat căpitanul echipei, Laurenţiu Lică. În etapa următoare, a opta, oltenii vor evolua în deplasare, cu nou-promovata Tricolorul Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS