10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni şi-au refăcut moralul cu U Cluj

Voleibaliştii craioveni şi-au refăcut moralul cu U Cluj

După ce miercurea trecută sufereau o înfrângere neaşteptată în Cupa CEV, fiind învinşi pe teren propriu de Fatra Zlin (Cehia) cu 3-2, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut sâmbătă, tot acasă, o victorie categorică în campionatul intern, 3-0 (25-21, 25-8, 25-12), cu penultima clasată Universitatea Cluj. După un prim set echilibrat, au urmat altele două în care Laurenţiu Lică şi colegii săi au zburdat pe teren şi au câştigat punct după punct.
Oltenii rămân neînvinşi după cinci etape disputate din Divizia A1 şi au urcat pe locul doi, cu 12 puncte acumulate.
Antrenorul principal al oltenilor consideră că un meci scurt, de trei seturi, este binevenit pentru elevii săi, care în perioada următoare vor avea un program solicitant, cu meciuri în Divizia A1, plus cele două jocuri cu Olimpiakos Pireu din optimile de finală ale Cupei CEV, din luna decembrie. „Aveam nevoie de o victorie cu 3-0 și de o partidă care să nu ne solicite foarte mult, ţinând cont că vom avea un program infernal. Într-o lună vom juca nouă meciuri. Trebuie să gestionăm foarte bine fiecare strop de energie. A fost un meci foarte bun, în special în seturile doi și trei. Cei de la Cluj au evoluat bine în primul set, nu l-am câștigat cu ușurință, dar după aceea au cedat“, a spus Pascu.
Miercuri este programată etapa intermediară, iar SCM-U Craiova va juca în deplasare cu Unirea Dej, de la ora 18.00.

Fetele, la a cincea înfrângere cu 3-0

Tot sâmbătă, formaţia feminină de volei SCM-U Craiova a mai contabilizat o înfrângere în prima ligă. Jucătoarele pregătite de Alex Cosma şi Adrian Popescu au evoluat în deplasare, cu Penicilina Iaşi, moldovencele impunându-se cu 3-0 (25-18, 25-21, 25-16). A fost al cincilea eşec pentru craiovence în actualul sezon, meciuri în care voleibalistele de la SCM-U nu au luat nici un set. Ramona Postea şi colegele sale au şi două victorii, cu Ştiinţa Bacău (3-1) şi Rapid Bucureşti (3-0), dar şi un meci amânat, cu Alba Blaj. În etapa următoare, programată sâmbătă, voleibalistele oltene, care au şase puncte în vistierie, vor primi vizita celor de la CSM Lugoj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS