16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene continuă în Cupa Cupelor după două victorii

Handbalistele craiovene continuă în Cupa Cupelor după două victorii

Jucătoarele craiovene (în tricou alb) au avut ceva emoţii în cele două dispute cu echipa din Serbia (Foto: Lucian Anghel)
Jucătoarele craiovene (în tricou alb) au avut ceva emoţii în cele două dispute cu echipa din Serbia (Foto: Lucian Anghel)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Cupelor, eliminând formaţia sârbă Radnicki Kragujevac, după două victorii. Ambele partide s-au disputat în Sala Polivalentă din Bănie. Sâmbătă, elevele Simonei Gogârlă s-au impus cu scorul de 28-22 (13-12). SCM Craiova s-a desprins destul de greu, intrând la pauză cu un avantaj minim, 13-12. Oltencele au mărit ecartul în debutul reprizei secunde, 16-13 (‘35), dar oaspetele au revenit și s-au apropiat la un gol, 18-17 (‘40). SCM Craiova a avut un final bun de meci și a câștigat la o diferență concludentă, de șase goluri, 28-22. Cătălina Cioaric a fost cea mai bună marcatoare, cu 6 goluri, restul fiind reușite de Ana Maria Horobeț 5 goluri, Jelena Zivkovic 4, Daniela Băbeanu 3, Elena Florică 3, Alexandra Georgescu 2, Maria Ianași 2, Alexandra Iovănescu 2, Laurisa Landre 1.

Radnicki a cedat după pauză

Aseară, SCM a început tot greoi al doilea meci, iar la pauză sârboaicele aveau un gol avans, 12-11. După reluarea partidei, oltencele şi-au revenit, iar după zece minute din repriza secundă conduceau cu 18-15. Până la final au păstrat o diferenţă constantă de trei-patru goluri şi nu au mai avut emoţii în ceea ce priveşte calificarea şi s-au impus cu scorul de 28-24.

„În primele reprize ne-a bătut inima un pic“

Aflată şi ea la debut într-o cupă europeană, la fel ca şi echipa SCM, antrenoarea Simona Gogârlă a recunoscut că în fiecare din cele două meciuri, în prima repriză, echipa sa nu s-a exprimat la nivelul aşteptărilor. „Pentru mine este prima oară când sunt antrenoare la o echipă care joacă într-o cupă europeană. Felicit echipa pentru calificare, una muncită, pentru că, chiar dacă nu trebuia să avem emoţii, în primele reprize din fiecare joc ne-a bătut inima un pic, dar ne-am mobilizat şi am jucat la adevărata noastră valoare“.
Gogârlă a avut cuvinte de laudă pentru echipa adversă: „Oaspetele au o echipă tânără, de perspectivă, care dacă vor rămâne împreună vor avea un cuvânt de spus“.
În meciul de ieri pentru SCM au evoluat: Paşca, Zivkovic, Petrescu – Ianaşi (1 gol), Horobeţ (4), Şelaru (2), Georgescu (2), J. Zivkovic (2), Landre, Băbeanu (4), Florica (6), Iovănescu (6), Cioaric (1).
Calificarea a fost un frumos cadou pentru antrenorul secund Grigore Albici, care şi-a sărbătorit ziua de naştere.
Turul următor al Cupei Cupelor va avea loc în luna ianuarie, iar oltencele îşi doresc un parcurs cât mai lung. „Îmi felicit colegele pentru cele două victorii. Vom încerca să avem un  parcurs cât mai lung în această competiţie“, a spus Ana Maria Horobeţ.

Galerie foto realizată de Lucian Anghel și Claudiu Tudor:

 

DSC_0244

DSC_0247

DSC_0250

DSC_0252

DSC_0258

 

TLE_0382

TLE_0374

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS