21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, remiză aplaudată la Bologna

România, remiză aplaudată la Bologna

Bogdan Stancu a marcat primul în jocul de la Bologna cu Italia (foto: prosport.ro)
Bogdan Stancu a marcat primul în jocul de la Bologna cu Italia (foto: prosport.ro)

Naţionala României a încheiat la egalitate, scor 2-2, partida amicală disputată ieri seară, la Bologna, în compania Italiei. Golurile tricolorilor au fost marcate de Bogdan Stancu (’8) şi Florin Andone (’88), replica gazdelor venind prin Marchisio (’55 – penalti) şi Gabbiadini (’68).

Italia: Buffon (’69, Sirigu) – Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Marchisio (’77, Parolo), Soriano (’60, Montolivo), El Shaarawy (’81, Candreva) – Pellè (’60, Okaka), Eder (’60, Gabbiadini). Selecţioner: Antonio Conte.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ (’83, S. Filip) – Hoban, Pintilii (’68, Prepeliţă) – Torje (’69, Andone), Budescu (’46, Maxim), Stancu (’85, Ivan) – Keşeru (’46, Sânmărtean). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Eder ’55 / Hoban ’15, Chiricheş ’90+4.

Au arbitrat: Adrien Jaccottet – Devis Dettamenti, Sladan Josipovici (Elveţia).

În momentul intrării echipelor pe teren, pe arena din Bologna s-a intonat imnul Franţei, în memoria victimelor atentatelor de săptămâna trecută, de la Paris.

Înainte de startul jocului, pe arena din Bologna s-a ţinut un minut de reculegere.

Cele două echipe au evoluat cu banderole negre, iar „tricolorii” au avut imprimate pe numerele de pe tricouri numele persoanelor decedate în incendiul de la clubul Colectiv.

 

Tricolorii ar fi vrut mai mult

 

Autorul golului doi al României, Florin Andone, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei noastre şi i-a felicitat pe cei aproximativ 4.000 de români prezenţi în tribunele stadionului „Renato Dall’Ara” pentru modul cum au încurajat.

„Adevărul este că pentru mine a fost un moment unic. Nu am jucat niciodată cu Italia, a fost primul meu meci, primul gol. Cred că echipa a jucat foarte bine şi nu merita să piardă. Le mulţumim suporterilor, sper să vină la fel şi în Franţa. Ştiam că este un meci foarte greu pentru noi, voiam să vedem unde ne este nivelul. Italia este o echipă foarte mare şi ar fi mai bine să o evităm la EURO. Suntem mulţumiţi de meciul pe care l-am făcut, dar cred că putem juca mult mai bine”, a spus Andone, conform prosport.ro.

Atacantul Cordobei a vorbit şi despre victimele incendiului din club Colectiv: „Sunt foarte greu de trăit astfel de tragedii. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”.

Fundaşul Răzvan Raţ a afirmat că rezultatul este bun şi echitabil, însă a menţionat că s-ar fi putut obţine mai mult: „A fost un test OK împotriva unei echipe foarte bune. Am obţinut un rezultat bun, puteam să obţinem şi mai mult de atât. Una peste alta este un rezultat echitabil”.
De aceeași părere a fost și mijlocașul Ovidiu Hoban: „A fost un test bun, ne-am bucurat de acest meci. Ne-am bucurat că am scos un egal pe final, cu toate că meritam mai mult, părerea mea. Acel penalti nu a fost. Avem multe de învăţat din acest meci”.

 

Antonio Conte: Am avut ghinion

 

Din tabăra italienilor, selecţionerul Antonio Conte s-a arătat nemulţumit de rezultatul înregistrat contra României.

„Au avut două şuturi la poartă şi au înscris. Italia a făcut un joc bun. Nu cred că acest rezultat este corect. Nu trebuia să îi lăsăm să ajungă în asemenea situaţii. Asta e! Şi azi, şi cu Belgia, am avut ghinion. Trebuie să urmărim meciurile şi să corectăm ce am greşit. În prima repriză am jucat slab, am făcut multe greşeli, dar în a doua parte am dominat, am avut multe ocazii şi chiar am şi marcat de două ori. Sunt supărat, pentru că meritam să câştigăm şi chiar am şi avut ocazia de a închide meciul”, a declarat Antonio Conte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS