18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, gata să arate că știu fotbal

Tricolorii, gata să arate că știu fotbal

Pentru Anghel Iordănescu este important şi rezultatul, şi jocul prestat de tricolori în disputa cu Italia
Pentru Anghel Iordănescu este important şi rezultatul, şi jocul prestat de tricolori în disputa cu Italia

Naționala României întâlnește astăzi, de la ora 21.45 (Pro TV), pe stadionul „Renato Dall’Ara“ din Bologna, reprezentativa Italiei, într-un joc de pregătire în vederea participării la CE din 2016, găzduit de Franța.
Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat că pentru tricolori este important şi rezultatul, şi jocul în amicalul cu trupa lui Antonio Conte. „În primul rând, ar trebui să precizăm că ne-am dorit un meci precum cel cu Italia, una dintre echipele bune din Europa. Să nu uităm că Italia este la a şasea calificare consecutivă la un Campionat European, e campioană mondială, echipă cu mulţi jucători de valoare, cu experienţă şi cred că îi va stimula pe băieţii noştri. Important e şi rezultatul, şi jocul. Avem nevoie să vedem exact disponibilitatea băieţilor noştri, să vedem unde ne aflăm“, a declarat „Generalul“, fiind convins că turneul final de anul viitor va avea loc totuşi în Franţa, chiar dacă au avut loc atentatele de la Paris: „Cred că, până la urmă, europeanul se va juca în Franţa. Mergem, avem încredere şi sper ca lucrurile să decurgă normal şi firesc“.
Anghel Iordănescu a afirmat că pentru Campionatul European, o opţiune pentru baza naţionalei este cantonamentul formaţiei Paris Saint-Germain. „Într-adevăr, am făcut o opţiune lângă Paris, la cantonamentul echipei PSG, dar mai trebuie să vizităm în continuare câteva baze. Sunt 67 de baze sportive unde putem să accesăm. Aşteptăm tragerea la sorţi, apoi vom lua o decizie“, a precizat Iordănescu.
Pentru meciul cu Italia, lotul României îi cuprinde pe următorii: portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Silviu Lung Jr.; fundași: Alexandru Mățel, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Cosmin Moți, Răzvan Raț, Valerică Găman, Cristian Săpunaru, Steliano Filip; mijlocași: Mihai Pintilii, Andrei Prepeliță, Ovidiu Hoban, Lucian Sânmărtean, Gabriel Torje, Alexandru Maxim, Adrian Popa, Vlad Achim; atacanți: Bogdan Stancu, Claudiu Keșeru, Florin Andone, Constantin Budescu, Ioan Hora, Andrei Ivan.

„Cu România, e momentul faptelor“

Amicalul de astăzi este important și pentru italieni, care vor să se revanșeze față de suporteri după ce vineri au fost învinși de Belgia cu 3-1, la Bruxelles.
„Belgienii n-au fost mai buni decât noi, dar meciul a fost decis de câteva episoade. Am însă încredere. E mai bine că aflăm acum greșelile, avem timp să le îndreptăm. Lucrăm tactic mult și ne-am îmbunătățit evoluțiile. Cu România, e momentul faptelor. Va fi un meci care va servi pentru a vedea la lucru mai mulți jucători. Personal, știu că pot marca. Din două ocazii, sigur marchez un gol“, a declarat atacantul Graziano Pelle.
Presa din Italia a scris în ultimele zile că la partida cu România selecționerul Antonio Conte va menaja mai mulți jucători importanți, urmând să folosească rezervele, oferind și un unsprezece probabil: Sirigu – Antonelli, Barzagli, Chiellini, De Silvestri – Montolivo, Marchisio, Soriano – Gabbiadini, El Shaarawy, Zaza.
Ultima întâlnire dintre Italia și România datează din 2010, când, tot pe 17 noiembrie, la Klagenfurt, într-un amical, cele două echipe au remizat, scor 1-1. România și Italia s-au întâlnit și la ultima prezență a tricolorilor la Campionatul European. Pe 13 iunie 2008, la Zurich, scorul a fost tot egal, 1-1, golurile fiind marcate de Adrian Mutu, respectiv Christian Panucci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS