18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci oltenii, incluși de LPF în echipa etapei a 15-a

Cinci oltenii, incluși de LPF în echipa etapei a 15-a

Sebastian Achim a fost apreciat pentru evoluția din partida cu Dinamo (foto: Alexandru Vîrtosu)
Sebastian Achim a fost apreciat pentru evoluția din partida cu Dinamo (foto: Alexandru Vîrtosu)

Ajunsă la numărul 30, revista Ligii Profesioniste de Fotbal întocmește echipa ideală după fiecare etapă, iar zilele trecute a redat cel mai bun unsprezece din runda a 15-a a Ligii I. Evoluția CS Universitatea Craiova din disputa cu Dinamo, câștigată cu 3-0, pare să-i fi încântat pe specialiștii LPF, care au introdus nu mai puțin de trei jucători în echipă, fiind vorba despre fundașul dreapta Sebastian Achim (29 ani), mijlocașul stânga Nicușor Bancu (23 ani) și atacantul Thaer Bawab (30 ani).
Caracterizările LPF sună cam așa: „Sebastian Achim – A dominat banda dreaptă, reuşind să blocheze orice încercare ofensivă a dinamoviştilor de a pătrunde în careul oltenilor. În plus, a creat panică de fiecare dată când a urcat în atac. Nicuşor Bancu – Cu un gol şi o pasă de gol, mijlocaşul alb-albaştrilor a contribuit din plin la victoria spectaculoasă reuşită de craioveni în faţa rivalei. Trece prin cea mai bună perioadă din carieră, asta după ce în stagiunea trecută a suferit o accidentarea gravă. Thaer Bawab – A fost omul partidei în care Craiova a reuşit să învingă Dinamo pentru a treia oară în istorie la trei goluri diferenţă, precedentele consemnându-se în 1975 și 1984. A fost din nou „naşul“ dinamoviştilor, formaţia bucureşteană încasând de-a lungul timpului cinci goluri de la iordanian“.
În unsprezecele etapei a 15-a a intrat și mijlocașul pandurilor Mihai Răduț, apreciat pentru evoluția din meciul cu Steaua, de pe Arena Națională: „Driblingurile, pasele şi şuturile sale au creat în multe momente panică printre apărătorii roş-albaştri. A şi marcat, fructificând o acţiune de toată frumuseţea, cu 11 pase consecutive“.
Echipa etapei a 15-a arată astfel: Florin Niţă (Steaua) – Sebastian Achim (CS Universitatea Craiova), Ionuţ Balaur (ASA Târgu Mureș), Vasile Maftei (FC Voluntari), Mario Camora (CFR Cluj) – Mihai Răduţ (Pandurii), Florin Purece (Concordia Chiajna), Gabriel Mureşan (ASA Târgu Mureș), Nicuşor Bancu (CS Universitatea Craiova) – Cristian Lopez (CFR Cluj), Thaer Bawab (CS Universitatea Craiova).

Dilemă la „antrenorul etapei“

Dacă în privința alcătuirii echipei nu au fost probleme, la numirea tehnicianului din etapa a 15-a LPF nu s-a putut decide, punându-i în balanță pe Emil Săndoi (CS Universitatea Craiova) și Cristiano Bergodi, de la ASA Târgu Mureș, adversara Craiovei de duminică.
„Redacției i-a fost greu să aleagă antrenorul cu cele mai mari merite, așa că îi avem în aceeași poziție pe tehnicianul de la ASA, care a învins liderul cu 3-1 și pe omul care, cu Craiova, a reușit o victorie la scor, 3-0, în fața celor de la Dinamo”, au explicat redactorii revistei LPF.
Între timp s-a disputat și runda 16, în care CS Universitatea Craiova a pierdut contra Astrei cu 1-0, iar Pandurii a câștigat cu 2-1 în fața lui FC Voluntari, și rămâne de văzut dacă vreunul dintre componenții grupărilor oltene va prinde echipa etapei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS