10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOprea şi Măceşanu, victorioşi în gala Oltenia Power Fight

Oprea şi Măceşanu, victorioşi în gala Oltenia Power Fight

Luptătorii au oferit publicului meciuri frumoase (Foto: Bogdan Grosu)
Luptătorii au oferit publicului meciuri frumoase (Foto: Bogdan Grosu)

Chiar dacă în ring nu au mai urcat nume mari din sporturile de contact ca în anii trecuţi, gala de kickboxing (K1) Oltenia Power Fight, desfăşurată sâmbătă seară în Polivalenta din Bănie, a fost pe placul spectatorilor, care au văzut zece meciuri frumoase şi au contribuit la strângerea de fonduri pentru Eduard Suditu, un copil de patru ani care are nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale la ambele picioare pentru lungirea tendoanelor şi îndreptarea tălpilor.
În cadrul galei organizate de Power Gym Craiova şi Fundaţia Anya au luptat patru craioveni. Doi au câştigat, iar ceilalţi doi au părăsit ringul învinşi.
Cătălin Oprea, elevul lui Ionuţ Pucă, a câştigat la puncte lupta cu Răzvan Furdui în limitele categoriei 85 de kilograme, iar Ionuț Măceșanu (Tygers Gym Craiova) l-a învins la puncte pe italianul Luca Lombardo (Italia), la categoria 72 kg.
În schimb, Nicolas Iordache (Power Gym Craiova) a fost învins la puncte de Nicuşor Moraru, la categoria 65 kg, iar Vasile Cioc (Academia Florin Boboc) a fost depăşit de Andrei Bujor tot la puncte, la categoria 70 kg.
„Sunt mulţumit de prestaţia sportivilor mei. Cătălin Oprea a învins la puncte. Ca de obicei, mama lui vine la meciuri şi transmite foarte multă emoţie, dar el a depăşit aceste momente şi mi-a ascultat indicaţiile. După meci mi-a zis că a învăţat foarte multe şi mi-a mulţumit. Nicolas Iordache, aflat la debut într-o gală profesionistă, a pierdut la puncte. Nu i-a convenit că a trebuit să slăbească la 65 kg de la 70 şi ceva, dar trebuie să înveţe să facă un efort şi să fie profesionist“, a povestit ieri Ionuţ Pucă, antrenorul de la Power Gym Craiova.

Diana Belbiţă a învins o italiancă

În singurul meci între fete din program, severineaca Diana Belbiţa a învins-o la puncte, după o rundă de prelungiri, pe italianca Alice Galli, la categoria 60 kg. „Italianca a venit motivată, dar Diana Belbiţă a fost la înălţime şi a câştigat meciul. Chiar dacă ea acum luptă mai mult în gale de MMA, a acceptat să vină şi la această gală de kickboxing de la Craiova“, a completat Pucă.

Bogdan Quatawneh a ajuns la spital

Trei din cele zece meciuri s-au încheiat prin KO, iar în ultimul dintre ele, Bogdan Quatawneh a avut nevoie de intervenţia medicilor, după ce a fost lovit serios de Ciprian Șchiopu. Acesta din urmă s-a impus prin KO în prima repriză. „Cum era de aşteptat, cel mai spectaculos meci a fost ultimul, încheiat prin KO. Şchiopu l-a lovit pe Bogdan cu piciorul în gât. Medicii au intervenit imediat, băiatul a fost la spital, dar acum este în regulă“, a mai spus Ionuţ Pucă.
Alin Văcăreanu s-a impus prin KO în repriza a doua în disputa cu Mihai Vasile, iar Marius Cimpoieru a câştigat, tot prin KO, dar în prima repriză, meciul cu Tiberiu Udrescu.
Vasile Batâncu a abandonat în repriza întâi în meciul cu Cosmin Ionescu, după o accidentare la picior. Într-un alt meci, Alexandru Hanciuţă l-a învins la puncte pe Marius Musteti.

12088493_10207974963401628_2091210094848701371_n

Craiovenii au donat pentru Edi

Micuţul Edi Suditu a fost prezent la gală cu familia. Organizatorii ştiu deocamdată câţi bani s-au adunat din donaţii şi aşteaptă ca firma care a vândut biletele să-i anunţe ce sumă s-a strâns. Un procent de zece la sută din valoarea biletelor vândute va merge către Edi, un copil vesel şi deştept, care visează să meargă. „Edi a fost foarte comunicativ. A înmânat chiar şi o cupă. Din donaţii am strâns 320 de euro, 4.367 de lei, plus 990 de lei din partea celor de la Civitas. Acum aşteptăm să vedem ce înseamnă acel procent de zece la sută din vânzarea biletelor. Edi este un copil deosebit, care merită ajutat. De fapt, am simţit că lumea a venit la gală şi pentru el. Îi mulţumesc Claudiei Grădinaru de la Fundaţia Anya, care a fost la aceeaşi înălţime cu mine şi staff-ul meu ca această gală să iasă bine“, a adăugat Ionuţ Pucă.
Spectacolul din ring a fost presărat şi cu momente artistice: prezentare de modă a creatorului Florin Burescu şi momente muzicale ale interpretelor Emilia Frumuşanu şi Deea.

„Atmosfera a fost ca la meciurile Universităţii“

Ionuţ Pucă a fost atât organizator, cât şi antrenor, iar la final a spus că este mândru de ce a realizat la gala Oltenia Power Fight: „Alte gale organizate la Craiova au avut alt buget, alta era situaţia economică. Acum a fost un eveniment extraordinar. Foarte mulţi oameni ne-au ajutat, fiecare cum a putut, mai mult barter, cum se spune, dar le mulţumesc tuturor. Totul a ieşit conform desfăşurătorului. Fiind prima gală, mai sunt scăpări, dar important este că ne-am simţit ca în familie, atmosfera a fost ca la meciurile Universităţii pe vremuri, iar asta mă mulţumeşte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS