20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastele noastre au triumfat în Italia

Gimnastele noastre au triumfat în Italia

Lotul feminin de gimnastică al României a trecut cu bine ultimul test înainte de Campionatul Mondial de la Glasgow. Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Laura Jurca, Silvia Zarzu și Andreea Iridon au câștigat, aseară, Cupa Novara, în cadrul unei competiții la care au mai participat Italia, Spania și Belgia. Echipa noastră a obținut 58.850 la sărituri, 56.850 la bârnă, 54.450 la sol și 56. 350la paralele. Acest ultim aparat a fost, și de această dată, punctul slab al României, înregistrându-se mai multe ratări și doar Larisa reușind o notă de peste 14.000.

De altfel, gimnasta noastră a demonstrat că este în formă și a câștigat și competiția individuală. Iordache a obținut 15.000 la sărituri, 14.850 la paralele, 15.300 la bârnă și 14.600 la sol. Pe locurile doi și trei s-au clasat două gimnaste din Italia: Carlotta Ferlito și Elisa Meneghini. De altfel, Italia a terminat concursul din Palazzetto del Terdopio pe locul secund, fiind urmată de Spania și Belgia. Fetele noastre nu vor avea prea mult timp să se bucure de această victorie pentru că, pe 23 octombrie, începe Campionatul Mondial de la Glasgow.
Cătălina Ponor, accidentată la gambă chiar înainte de Campionatul Național de Gimnastică, s-a întors deja în sala de antrenament și vrea să ajute echipa în Scoția. De altfel, miza este uriașă: primele 8 țări clasate vor obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS